Type to search

Arsenal Carabao Cup Champions league CHAMPIONS LEAGUE Chelsea fc Crystal Palace Fa Cup Manchester City Manchester United Premier League Premier league Uefa champions league ΑΓΓΛΙΑ Κύπελλο Αγγλίας ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρεμιέρ Λίγκ

Το φετινό Κύπελλο Αγγλίας και τα κοινά του σημεία

Share

Επιμέλεια:Χρήστος Νικολόπουλος 

 

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι πλέον σε μια ευθεία για να ολοκληρωθεί φτάνοντας στα ημιτελικά με 4 ομάδες να παλεύουν σήμερα και αύριο για ένα εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλει. Όμως από τις 4 ομάδες τις ενώνει στοιχεία κοινά τα οποία θα αναλυθεί στο παρακάτω κείμενο.

 

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας : Οι 8 φορές πρωτάθλητρια και το αουτσάιντερ.

Η ομάδα του Τούχελ θα συγκρουστεί με τους Γκλέιζερς (όπως είναι το παρατσούκλι της αντιπάλου) σε μια μονομαχία για κατακτηση κυπέλλου και μάχη λονδρέζικη για το ποια θεωρείτε η ομάδα που εκπροσωπεί την μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ομάδα του -πρώην παίκτη του Ολυμπιακόυ- Λούκα Μιλιβόγεβιτς θέλει να φτάσει στο “απωτερο” στόχο που παραμένει εντός κατηγορίας και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα μετά και το 2016 που ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό.

Η Τσέλσι ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League ύστερα από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Τούχελ και θέλουν να τελειώσουν την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, με ένα τίτλο στη συλλογή τους.

Φυσικά θα υπολογιστούν φαβορί απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας η οποία είναι η ομάδα που δεν έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο θεσμό.

Ο Πάτρικ Βιέρα έχει διαμορφώσει το σύλλογο από ηττοπάθεις σε νικητές έχοντας κερδίσει Άρσεναλ και Τότεναμ και έχουν μαζέψει τέσσερις βαθμούς απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι το οποίο με βάση το πρόγραμμα της είναι κοντά στο να γευτούν τη χαρά του πρωταθλήματος.

Απέναντι στην Τσέλσι ο πρώην  παίκτης της Άρσεναλ έχει παίξει σε 5 αγώνες στη διοργάνωση απέναντι στους Μπλε με τις 5 αυτές φορές να το έχουν βρει νικητή.

Τη σεζόν 2010-11 ήταν που έπαιξε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουναιντεντ στο ημιτελικο στο Γουέμπλει.

Οι μπλε θέλουν να ξορκίσουν το κακό,είναι η τρίτη και τυχερή λόγω της ήττας τους από την Άρσεναλ το 2017 και το 2020.

Με σκυμμένο κεφάλι και σε απόγνωση από την απώλεια τίτλου.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ : Όπως στη Ευρώπη και στο πρωτάθλημα έτσι και στο κυπελλο. 

Η αρμάδα του Γκουαρντιόλα συγκρούονται με την Λίβερπουλ του Κλοπ σε μία αναμέτρηση άνευ προηγουμένου και τις δύο ομάδες που έχουν παίξει στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ετιχαντ με την ισοπαλία στο 2-2 και τις δύο ομάδες να είναι  συνεχίζουν την πορεία τους για μια θέση στο ήλιο.

Ό Καταλανός τεχνικός ήταν θριαμβευτής το 2019 στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι 2 ομάδες στις μεταξύ τους αναμέτρησεις μέτρανε από 2 πόντους έκαστος και θα είναι η τρίτη φορά που θα ξανά αναμετρηθούν.

Με 7 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος η Σίτι είναι στο + 1 από την αντίπαλο της και πάνε τρένο τρένο σε ένα πρωτάθλημα δίχως τέλος με την ανατροπή και το θρίλερ να είναι συνώνυμο για τη φετινή Πρεμιέρ Λίγκ.

Η Ρεντς έχει πάρει μια νίκη στα πέναλτι την Τσέλσι και έτσι πρόσθεσε στη συλλογή της το Λίγκ Καπ.

Σε Λίγκ Καπ και Σούπερ Καπ τη σεζόν του 2016 οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί, να είναι ισοπαλία τα δύο αποτελέσματα με το ισόπαλο σκορ στο 1-1, με την ομάδα των Αράβων να έχει επιτέυξει τους στόχους της στη διαδικασία των πέναλτι που την βρήκε νικήτρια.

Οι μπλε του Μάντσεστερ  είναι η πέμπτη φορά στα 6 χρόνια που θα παίξουν έναν αγώνα πριν τον τελικό.

 

Το κύπελλο Αγγλίας αναβιώνει 150 χρόνια που υπάρχει στις ζωές των ποδοσφαιρόφιλων με το τιμητικό τίτλο της πιο αρχαιότερης διοργάνωσης.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα θέσει 100 λεωφορεία για 5.000 οπαδούς δωρεάν με επιστροφή για τους φίλους των 2 ομάδων.

34.000 εισιτήρια έχουν μοιραστεί στα 2 κλαμπ.

Το γήπεδο Γουέμπλει από το 2008 φιλοξενεί την ημιτελική φάση και πριν από το 2008 γινότανε σε ουδέτερες έδρες.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *