Type to search

Bundesliga 2 Γερμανία Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bundesliga 2: Το πιο τρελό πρωτάθλημα στην Ευρώπη!

Share

Η Bundesliga 2 που πολλοί λίγοι το παρακολουθούν όπως φαίνεται θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Γηραιά Ήπειρο. 6 ομάδες διεκδικούν 2+1 θέσεις που οδηγούν στην επόμενη Bundesliga.

Όλοι οι ειδικοί στην Γερμανία φέτος προέβλεπαν ότι η Bundesliga 2 θα είναι πολύ ανταγωνιστική λόγω ονομάτων που υπάρχουν. Σάλκε,Βέρντερ Βρέμης,Αμβούργο,Αννόβερο είναι μερικές ομάδες που πριν 10 χρόνια όχι απλά ήταν ομάδες που έπαιζαν στην Bundesliga αλλά διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την πολυπόθητη σαλατιέρα.
Αυτό όμως που συμβαίνει 5 αγωνιστικές πριν το τέλος δεν το είχε προβλέψει κανείς.6 ομάδες διεκδικούν τις 2 θέσεις της απευθείας ανόδου και της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Πάμε να τις δούμε μια-μια:

Σάλκε

Με 53 βαθμούς οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο.Με σύμμαχο την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 59 γκολ και τον Σιμόν Τερόντε που έχει πετύχει τα 21 εξ αυτών,οι Βασιλικοί Μπλε θέλουν να πετύχουν την άμεση επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία.Πολλοί στο Γκελζερκίχεν αναφέρουν ότι σημαντικός παράγοντας για την επάνοδο είναι ήδη ο Μάικ Μπούσκενς ο οποίος αντικατέστησε τον δικό μας Δημήτρη Γραμμόζη στις 6 Μαρτίου όντας η Σάλκε στην 6η θέση.Με ένα 4/4 αυτόν τον μήνα βοήθησε την ομάδα του να αναρριχηθεί στην 1η θέση.

Βέρντερ Βρέμης

Οι πράσινοι της Βρέμης βρίσκονται δεύτεροι και αυτοί στους 53 βαθμούς.Εδώ ο πρωταγωνιστής έχει όμως ονοματεπώνυμο και λέγεται Όλε Βέρνερ.Ο 33χρονός Γερμανός προπονητής ήρθε στις 28/11 με την Βέρντερ δέκατη άλλαξε όλη την φιλοσοφία της ομάδας και με τους Ντούκς και Φούλκρουνγκ με 32 γκολ συνολικά οδηγούν την Βέρντερ στην πολυπόθητη άνοδο.

Σαν Πάουλι

H rock πλευρά του Αμβούργου βρίσκεται στην 3η θέση με 52 βαθμούς.Φέτος είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στα εντός έδρας ματς (10-3-1 ρεκόρ) και με μπροστάρη τον Αυστριακό σέντερ φορ,Γκουίντο Μπούργκσταλλερ που έχει πετύχει 17 γκολ θέλει να ζήσει την εμπειρία της Bundesliga που είχε γευτεί την σεζόν 2010/2011.

Ντάρμσταντ

Αν μια ομάδα δεν υπολόγιζε κανείς για την διεκδίκηση της ανόδου αυτή σίγουρα θα ήταν η Ντάρμσταντ.Βρίσκεται στην 4η θέση με 51 βαθμούς στο -2 από την απευθείας άνοδο.Αρκετά καλή και εντός και εκτός με το δίδυμο των Φάιφερ και Τίτζ που έχουν 26 γκολ συνολικά θα κυνηγήσει μέχρι τελευταίου λεπτού την επάνοδό της από την τελευταία της συμμετοχή το 2017.

Νυρεμβέργη

Είναι 5η με 49 βαθμούς.Κι όμως έχει χάσει 5 βαθμούς με τις σχεδόν υποβιβασμένες Ίνγκολσταντ και Άουε που αν τους είχε πάρει θα ήταν πρωτοπόρος.Εδώ δεν υπάρχει το φορ «κανόνι» αλλά η φανέλα με 9 πρωταθλήματα Γερμανίας είναι πολύ βαριά και στα δύσκολα σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Αμβούργο

Ό,τι και να πούμε εδώ το όνομα τα λέει ΟΛΑ.Μπορεί να είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα στους 45 βαθμούς δηλαδή στο -7 από τα μπαράζ ανόδου και στο -8 από την απευθείας άνοδο αλλά το βατό πρόγραμμα που έχει και η πολύ καλή διαφορά τερμάτων είναι πιθανό να βοηθήσουν τους «Δεινόσαυρους» στην προσπάθεια να ανέβουν εκεί που πρέπει να βρίσκεται.Τέλος εδώ να σημειωθεί ότι τις τρείς τελευταίες χρονιές έχει πραγματικά αυτοκτονήσει ισάριθμες φορές και δεν έχει ανέβει.

Πάμε όμως να δούμε όλα από την βαθμολογία:

Βαθμολογία

  1. Σάλκε                   53β.  +25ΔΤ                     Πρωταθλητής
  2. Βέρντερ Βρέμης  52β. +15ΔΤ                      Απευθείας άνοδος
  3. Σαν Παουλί          52β.  +15ΔΤ                     Μπαράζ ανόδου
  4. Ντάρμσταντ         51β.  +19ΔΤ
  5. Νυρεμβέργη        49β.  +6  ΔΤ
  6. Αμβούργο            45β.   +21ΔΤ

Κριτήρια ισοβαθμίας:
1)Διαφορά τερμάτων
2)Καλύτερη επίθεση
3) Μεταξύ τους ματς
4) Εκτός έδρας επιδόσεις
5) Μπαράζ

Τα μεγάλα ματς

30η αγωνιστική (16-17/4)
Βέρντερ-Νυρεμβέργη
Ντάρμσταντ- Σάλκε

31η αγωνιστική (22-24/4)
Σαν Παουλί – Ντάρμσταντ
Σάλκε – Βέρντερ

32η αγωνιστική (29-30/4)
Σαν Παουλί – Νυρεμβέργη

33η αγωνιστική (6-8/5)
Σάλκε – Σαν Πάουλι
Αμβούργο – Αννόβερο (ντέρμπι μίσους)

34η και τελευταία αγωνιστική (15/5)
Νυρεμβέργη – Σάλκε

Όλα αυτά μας δείχνουν γιατί η Bundesliga 2 θα είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Γιατί ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελική τριάδα θα είναι γνωστές στις 15 Μαΐου στο τέλος της τελευταίας αγωνιστικής.

Τσεσμελής Αντώνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *