Type to search

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το σερί τελείωσε, αλλά οι…καλές ημέρες έχουν επιστρέψει!

Share

Η πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Μίκαελ Ολίσε στις καθυστερήσεις μπορεί να έβαλε τέλος στο σερί νικών των «κόκκινων διαβόλων» και να μην τους επέτρεψε να ανέβουν έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά η ομάδα του Τεν Χαγκ φαίνεται πως επιστρέφει ολοένα και πιο κοντά στον παλιό καλό εαυτό της! 

Πριν την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας η Γιουνάιτεντ μετρούσε εννιά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Πολλοί λοιπόν περίμεναν πως με ακόμη μια στο Σέλχαρστ Παρκ οι νίκες θα έφταναν σε διψήφιο αριθμό και θα θύμιζαν  εποχές Σερ Άλεξ  Φέργκιουσον. Από την φυγή του μεγάλου Σκωτσέζου και έπειτα δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και τις δικές του 11 συνεχόμενες νίκες. Κανένας προπονητής εδώ και 14 χρόνια δεν κατάφερε να το πετύχει και μπορεί η ευκαιρία του Τεν Χαγκ να χάθηκε στις καθυστερήσεις από το φάουλ του Ολίσε, όμως όλα τα δεδομένα δείχνουν πως τα πάντα αρχίζουν να θυμίζουν τους «μπέμπηδες» του παρελθόντος.

Ακόμη και η ανατροπή κόντρα στην Σίτι φανερώνει πολλά από την δουλειά του Ολλανδού προπονητή. Ο ίδιος έχει βρει το κουμπί των παικτών του, στηρίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταφέρνει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του καθενός στο χορτάρι. Όλοι αγωνίζονται για το σύνολο και την ομάδα και κανείς δεν επιδιώκει το προσωπικό του κέρδος. Η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο δικαιώνει τον πρώην προπονητή του Άγιαξ και όπως δήλωσε και ο Μπρούνο Φερνάντες όλοι καταβάλουν τα μέγιστα για το σύλλογο πλέον.

Η μεταμόρφωση του Λουκ Σο, ο ηγετικός Μάρκους Ράσφορντ που πραγματοποιεί φοβερή σεζόν, ο συνεπής και αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες και η εμπειρία του Κασεμίρο δημιουργούν σταθερές στον Τεν Χαγκ και πρόσωπα στα οποία μπορεί να στηριχθεί. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι που συνθέτουν ένα σύνολο που φαίνεται πως αποκτά την αυτοπεποίθηση που είχε και στο παρελθόν κάθε ποδοσφαιριστής αυτού του μεγάλου συνόλου.

Η ισοπαλία στο τέλος λοιπόν με την Πάλας, σε παιχνίδι που δεν κατάφερε να επικρατήσει και στο οποίο προηγούνταν στο ημίχρονο έσπασε ακόμη μια παράδοση για τους κόκκινους του Μάντσεστερ στη φετινή σεζόν, αλλά όλοι στον σύλλογο πιστεύουν πως υπό τις οδηγίες του Ολλανδού οι καλές ημέρες έχουν επιστρέψει. Το επόμενο παιχνίδι με την πρωτοπόρο Άρσεναλ ίσως φανερώσει ακόμη περισσότερα πράγματα για μια Γιουνάιτεντ που πλέον μάχεται και δεν τα παρατά και που πολύ σύντομα η επιστροφή  και πάλι στο δρόμο των κατακτήσεων θα κλείσει οριστικά μετά από αρκετό καιρό την πόρτα της εσωστρέφειας και του αρνητικού κλίματος!

Θάνος Βλάχος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *