Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Καόρου Μιτόμα : Από το κολλέγιο Τσουκούμπα στη Πρέμιερ Λιγκ και τη Μπράιτον

Share

Πριν από μια τριετία έπαιζε σε κολλέγιο της Ιαπωνίας. Σήμερα έιναι ένας από τους διακριθέντες της εξαιρετικής Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Ο Καόρου Μιτόμα, στα 25 του, έχει κάνει την Αγγλία να παραμιλάει.

Ο Καόρου Μιτόμα ζει το όνειρο. Το περασμένο Σάββατο στο παιχνίδι της Μπράιτον με τη Λίβερπουλ, ο 25χρονος Ιάπωνας έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ομάδας του Κλόπ, όντας ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων. Συνολικά μέτρησε τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες στον αγώνα (3), τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ (4), ενώ είχε άμεση εμπλοκή και στο πρώτο γκολ των “γλάρων”.

Ποιος να του το έλεγε στα 16 του, όταν ως teenager απέρριπτε επαγγελματικό συμβόλαιο από ομάδα της πατρίδας του προκειμένου να σπουδάσει. Ακόμα πιο εντυπωσιακό το ότι η διπλωματική του εργασία βασίστηκε στη ντρίμπλα, ενώ μέρος της έρευνας του περιλάμβανε την τοποθέτηση κάμερας στο κεφάλι του, προκειμένου να καταγράφει τις κινήσεις του με τη μπάλα.

Ο Μιτόμα, που μετράει δύο γκολ και μια ασίστ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Μπράιτον, τράβηξε τα βλέμματα στις δύο πρώτες του σεζόν με τη φανέλα της Καβασάκι Φροντάλε. Η ομάδα από την Ιαπωνία κατέκτησε δύο σερί φορές το πρωτάθλημα και ο 25χρονος ήταν καταλυτικός, καθώς σημείωσε 21 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ σε 50 αγώνες πρωταθλήματος.

Το 2021 ήρθε η πρόταση από την αγγλική ομάδα, με τον ίδιο να περνά την περασμένη χρονιά στη νεοφώτιστη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο, σύλλογος που λειτουργεί ως “θυγατρική” της Μπράιτον, καθώς βρίσκεται κάτω από την ίδια ιδιοκτησιακή στέγη. Ο Μιτόμα έγινε διεθνής με την εθνική της χώρας του και ήταν αυτός που με δύο δικά του γκολ σε μια κρίσιμη αναμέτρηση με την Αυστραλία τον περασμένο Μάρτιο “σφράγισε την πρόκριση των “Σαμουράι” στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εκεί, ο ταχύτατος εξτρέμ αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια, μετρώντας και μια ασίστ.

Βέργης Μηνάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *