Type to search

Manchester City Premier league Tottenham Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-2: Βίοι αντίθετοι για Πεπ και Κόντε.

Share

Παρά τα «καρδιοχτύπια» εξαιτίας των δυο γκολ(44’ Κουλουσέφσκι, 45’+2 Έμερσον) με τα οποία προηγήθηκε η Τότεναμ στο ημίχρονο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ριγιάντ Μαχρέζ(2 γκολ, 1 ασίστ), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε των Λονδρέζων με 4-2 και παρέμεινε στο κυνήγι της Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League.

«Πολυμορφική» διάταξη από τον Πεπ.

Επιλέγοντας να ξεκινήσει με τον 18χρονο Ρίκο Λιούς στο δεξι άκρο της άμυνας, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ανακοίνωσε πως παρατάσσει τους «πολίτες» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τζούλιαν Άλβαρες πίσω από τον Χάαλαντ. Βέβαια, στην πράξη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο νεαρός πλάγιος αμυντικός(82), κινήθηκε σε πιο κεντρικούς χώρους, σε φάση επίθεσης, λειτουργώντας σαν τρίτος κεντρικός μέσος. Παράλληλα, αυτό έδινε την δυνατότητα στον Άλβαρες(19) να κινείται ακόμα πιο ψηλά, διπλά στον Χάαλαντ(9).

Μέσος όρος της θέσης των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι

Συνοχή αγνοείται, για το σύνολο του Κόντε.

Παρόλο που ο Αντόνιο Κόντε επέλεξε για άλλη μια φορά το αγαπημένο του 3-4-3, η Τότεναμ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου και με τις μεγάλες αποστάσεις της, τον «αποκομμένο» Κέιν(10) και τους Χόιμπιεργκ(5), Πέρισιτς(14), Σον(7) σε κακή μέρα, δεν μπόρεσε να φύγει έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα «σπιρούνια» δεν κατάφεραν να φέρουν Χάρι Κέιν σε θέση βολής, με τον Άγγλο επιθετικό να έρχεται σε χαμηλά μέτρα ώστε να δημιουργήσει αυτός τις προϋποθέσεις να απειλήσουν οι υπόλοιποι, χωρίς αποτέλεσμα.

Μέσος όρος της θέσης των παικτών της Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει δεύτερη με 42 βαθμούς, μόλις πέντε πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζει την Γούλβς(22/01, 16:00). Από την άλλη, τα «σπιρούνια» είναι στην πέμπτη θέση με 33 βαθμούς και την ερχόμενη Δευτέρα(23/01, 22:00) πηγαίνουν στην έδρα της Φούλαμ.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *