Type to search

Α1 Μπασκετ Γυναικων Εσπεριδες Καλλιθεας Εσπερίδες καλλιθεας ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 Γυναικών Εσπερίδες-Δάφνη Αγ. Δημητρίου 91-55: Απόλυτη κυρίαρχος η ομάδα της Καλλιθέας με το βλέμμα στα play-off

Share

Με σκορ 91-55, οι Εσπερίδες έκαναν το καθήκον τους και πήραν την νίκη απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

 

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 γυναικών, οι Εσπερίδες υποδέχτηκαν την Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Οι γηπεδούχες επιβλήθηκαν 91-55 της ομάδας του Αγίου Δημητρίου και έφτασαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα την ήττα του Π.Α.Ο.Κ. στα Χανιά ενώ έφτασαν στο 12-9. Η ομάδα της Καλλιθέας προερχόταν από την εκτός έδρας νίκη με 78-70 στα Γιάννενα ενώ η Δάφνη από εντός έδρας ήττα με αντίπαλο την Νίκη Λευκάδας με σκορ 74-53. 

 

Απόλυτος έλεγχος του αγώνα

Τον αγώνα ξεκίνησε δυναμικά η ομάδα του αγίου Δημητρίου με την Γκρίτζα να ευστοχεί σε δύο διαδοχικές κατοχές και να δίνει προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα της. Οι καλές άμυνες και από τις δύο πλευρές κράτησαν χαμηλά το σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. 3:30 πριν από την λήξη του δεκαλέπτου, η Γουλφολκ ισοφάρισε και με ένα σερί 5 δικών της πόντων μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της, συνθήκη που δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Εσπερίδες ήταν καταιγιστικές σκοράροντας 28 συνολικά πόντους έναντι 14, φτάνοντας το σκορ στο ημίχρονο στο 44-23. 

Ο πίνακας του σκορ στο ημίχρονο, 44-23.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες ζεστές, ωστόσο η Βιριόγκχε έμοιαζε ασταμάτητη μέσα στο ζωγραφιστό τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, οδηγώντας τις παίκτριες του κόουτς Μπουμπου σε μακρινά σουτ τα οποία κατά κύριο λόγο ήταν άστοχα. Τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος, ο κόουτς Σόφτης των γηπεδούχων πήρε το πρώτο και μοναδικό τάιμ άουτ του αγώνα, όταν είδε την ομάδα του να χάνει το μεγάλο προβάδισμα και την διαφορά να πέφτει στους 13 πόντους (54-41). Το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν 67-46. Στην τρίτη περίοδο υπήρξε η πλήρης αποσυντόνιση των φιλοξενούμενων που βρήκαν μόλις εννέα πόντους, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Καλλιθέας έφτασε στα μισά της περιόδου τους 77 συνολικά. Η αναμέτρηση έληξε 91-55 υπέρ των Εσπερίδων που σήμερα έμοιαζαν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. 

Ο πίνακας μετά την λήξη του αγώνα, 91-55.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αντίδραση του κόουτς της Δάφνης στο τέλος του ημιχρόνου, που κράτησε για αρκετή ώρα τις παίκτριες στον πάγκο πριν μπουν στα αποδυτήρια, προσπαθωντας να εξηγήσει στην ομάδα του τα λάθη που έπλασαν την πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα των πρώτων είκοσι λεπτών, αλλά και τα 40 λεπτά συμμετοχής της Ντέιβις και της Μόρις των φιλοξενούμενων, η οποία ήταν και η μόνη που μπόρεσε να δυσκολέψει ως έναν βαθμό την Βιριόγκχε.

 

Τελευταία αγωνιστική

 

Επόμενος αγώνας για την Δάφνη Αγίου Δημητρίου είναι εντός έδρας το Σάββατο, 4 Μαρτίου με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στις 14:00 ενώ οι Εσπερίδες, την ίδια μέρα και ώρα αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον προτελευταίο Παναθλητικό Συκεών, στα πλαίσια της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

 

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Σόφτης): Στολίγκα (3), Βιριόγκχε (18), Γασπαράτου (9), Πρίφτη (5), Κορρέ (9), Μπενέκη (2), Μαργέλου, Κασάπογλου, Χίγκινς (18), Γούλφολκ (27).

 

ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μπουμπους): Ντέιβις (16), Σπαθάρου (10), Παγώνη, Σαλιάι (3), Μόρις (10), Γκρίτζα (7), Ντιν (9).

 

Διαιτητές: Γαρίνη, Καλογριάς, Κιουλάφας       

 

Δηλώσεις Γκρίτζα: “Εννοείται ότι μπορούμε”

«Δυστυχώς έχουν γίνει πολλά ανάποδα φέτος, δεν μας έχει πάει καλά η χρονιά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που αυτή την στιγμή δεν εξαρτάται από εμάς κάτι, ούτε οι διασταυρώσεις. Έχουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική που γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να το διεκδικήσουμε. Περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια για να δούμε τις διασταυρώσεις και με ποιον θα παίξουμε. Ιδανικά θέλουμε να αποφύγουμε τα Γιάννενα που μας έχουν δύο μηδέν και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά…θεωρώ ότι είναι ένα κλικ να αλλάξει η ψυχολογία μας και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Εννοείται ότι μπορούμε, πάμε στα play-out και πάμε να διορθώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε για να διεκδικήσουμε την παραμονή μας»      

Η βαθμολογική κατάταξη:

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *