Type to search

Α1 Μπασκετ Γυναικων ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 87-83 : Απο το ναδίρ του -20 στo ζενίθ της στέψης

Share

Οι ερυθρόλευκες υποδέχτηκαν τις πράσινες στη κατάμεστη αίθουσα 5 του ΣΕΦ για τον 3ο τελικό της Α1 γυναικών. Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, η ομάδα του coach Νίκλα έφτασε στην κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος Ελλάδος επικρατώντας στη σειρά  με 4-1 επί του αιώνιου αντιπάλου. 

Ο ΠαναθηναΪκός μπήκε στο παρκέ  με το μαχαίρι στα δόντια και έχοντας εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας έφτασε την διαφορά στη δεύτερη περίοδο μέχρι και στου 20 πόντους ( 28-48) . Ο ολυμπιακός ωστόσο έβγαλε αντίδραση και με ένα επιμέρους 12-2 μείωσε στους 10 ( 40-50) . Το ημίχρονο έληξε με τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη να έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι και να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με σκορ 55-42 υπέρ τους. Στο πρώτο μέρος το ‘’τριφύλλι’’ σούταρε με ποσοστό εντός παιδιάς 73% προϊόν κυρίως ατομικών ενεργειών.  

Ωστόσο οι ‘’πράσινες’’ Κάρτερ και Πότερ , δύο βασικές και καταλυτικές παίκτριες για τον Παναθηναϊκό στα μέσα της τρίτης περιόδου ‘’φορτώθηκαν ‘’ με 3 φάουλ αμφότερες γεγονός που ανάγκασε την coach Καπογιάννη να τις αποσύρει. 

Σε εκείνο το σημείο με το σκορ 45-64 ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερι 24-8 και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στην μία κατοχή (69-72)

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα  η ομάδα των ”ερυθρόλευκων” μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ  και με την στήριξη περίπου 300 φίλων  στο πλευρό τους να δίνουν το παλμό.  Οι γηπεδούχες πήραν  για πρώτη φορά το ποβάδισμα στο παιχνίδι περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη και ολοκληρώνοντας ένα σερί 42-19  στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του coach Νίκλα ήταν αυτή που κυριαρχούσε .Με εξαιρετικές τις Gustafson και Aina Ayuso επιβλήθηκαν τελικά των  αντιπάλων  τους επικρατώντας με 87-83 κατακτώντας το τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος για 7η φορα. 

Πλην των Ayuso και Gustafson για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε και η Αγγελική Νικολοπούλου η οποία πέτυχε 13 πόντους, μοίρασε 11 ασσίστ και ”μάζεψε΄΄ και 5 ριμπάουντ.

Για τις φιλοξενούμενες  πρωταγωνίστρια ήταν η Ελεάννα Χριστινάκη η οποία σκόραρε 19 πόντους και ”μάζεψε” 10 ριμπάουντ.

Tα δεκάλεπτα: 24-33, 42-55, 69-72, 87-83

Διαιτητές: Κατραχούρας, Χριστινάκης, Ζιώγας

Ολυμπιακός (Νίκλας): Σταμολάμπρου 1, Αγιούσο 21(3), Σπυριδοπούλου 9(3), Σύρρα, Γκούσταφσον 22, Νικολοπούλου 13(1), Δίελα 2, Σουκ 9.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ζιάκα, Κωτούλα, Παυλοπούλου 11(1), Πότερ 13, Σωτηρίου 5, Αλεξανδρή 14(2), Χριστινάκη 19(1), Κάρτερ 14(2), Θεοδωρομανωλάκη 3(1),

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Σχολιάζοντας των αγώνα η παίκτρια του Ολυμπιακού ανέφερε :

”Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δείξαμε ότι έχουμε πολύ μεγάλη ψυχή . Θέλαμε πάρα πολύ το πρωτάθλημα. Αδρανήσαμε όπως είδατε μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου που ήμασταν αρκετά πίσω στο σκορ , μέχρι και για 20 πόντους. Καταφέραμε όμως να πάρουμε τη νίκη γιατί έχουμε μάθει να είμαστε πρωταθλήτριες. Έχουμε μάθει να είμαστε αγωνίστριες . Σήμερα δείξαμε ότι  παίζουμε η μία για την άλλη . Δεν μασήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα . Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος . Επενδύει πάρα πολύ στα τμήματα του. Ένα είμαστε και εμείς . Βλέπετε τι ξένες παίκτριες φέρνει. Κρατάει πάντα τις καλύτερες Ελληνίδες Και γενικότερα επενδύει . Όταν επενδύεις σε κάτι έχει και αποτελέσματα. Δουλεύομε πάρα πολύ και το αποτέλεσμα είναι τα σερί πρωταθλήματα.  ”

Επιμέλεια /Αποστολή : ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *