Type to search

Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΕΚ Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κεντρική ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΕΚ – Νηρέας Χαλανδρίου 20-5: Ξεκούραστο «τρίποντο» για την σαρωτική «Ένωση»

Share

Η ΑΕΚ επικράτησε του Νηρέα Χαλανδρίου με 20-5 για την 19η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση εξασφάλισε από νωρίς τους 3 βαθμούς απέναντι στον «Νηρέα», που υπέκυψε στην κλάση των «κιτρινόμαυρων».

 

Το απόγευμα του Σαββάτου (02/04 19:00), η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Νηρέα Χαλανδρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης στο πλαίσιο της 19ης Αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, και κατάφερε να πάρει πανάξια τη νίκη με το ευρύ 20-5! Οι γηπεδούχες έδειξαν από νωρίς πόσο ήθελαν τη νίκη επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους «χτίζοντας» τη διαφορά τους ιδιαίτερα στα στο πρώτο (+3) και στο δεύτερο οκτάλεπτο (+7). Οι φιλοξενούμενες που προσπάθησαν να αντιδράσουν σε αυτό το διάστημα είδαν τις προσπάθειες τους να μην «καρποφορούν», και συγχρόνως να δέχονται το ένα τέρμα μετά το άλλο, παράμετρος που έφερε εν τέλει και την εύκολη επικράτηση της «Ένωσης» που ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική και στα τελευταία 16 λεπτά.

 

Το λάθος κοστίζει

Η «ανάγνωση» των πρώτων 16 λεπτών θα μπορούσε σίγουρα να έχει ως τίτλο την παραπάνω φράση. Στο πρώτο οκτάλεπτο, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε αναλάβει πρακτικά το παιχνίδι πρωτοβουλίας προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Νηρέα, πράγμα που κατάφερε αρκετά νωρίς με μεγάλη επιτυχία όντας στο 3-0 στα πρώτα 5 λεπτά και δίχως να έχει απειληθεί ουσιαστικά. Από την άλλη όμως ο Νηρέας που θα μπορούσαμε να πούμε είχε την τύχη με το μέρος του μετουσιώνοντας σε τέρματα τα 2 πρώτα του «ανεβάσματα», πλήρωσε κάθε λάθος του πολύ ακριβά, πράγμα που συνεχίστηκε έως και την ανάπαυλα με τις «κίτρινες» να προηγούνται με 9-2.

 

 

Επίδειξη δύναμης και σβήσιμο «μηχανών» με… χαρακτήρα

Στο 3ο οκτάλεπτο τα κορίτσια του «δικεφάλου» πραγματοποίησαν μια μεστή και άκρως παραγωγική εμφάνιση, πράγμα που αποτυπώνεται και στο μεμονωμένο σκορ της περιόδου με 7 τέρματα, αλλά ακόμη περισσότερο στην εικόνα της ομάδας εντός της πισίνας με τις παίκτριες της κ.Λιόση να κυκλοφορούν με όμορφο τρόπο και ουσία τη μπάλα, θέτοντάς μια μόνιμη απειλή για την εστία της Πουλοπούλου. Οι φιλοξενούμενες αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό, ενδεικτικό πως τα δύο εκ των τερμάτων που σημείωσε σε αυτή την περίοδο προήλθαν από σουτ «κεραυνούς» από μακρινή απόσταση, χωρίς ωστόσο να βάλει δύσκολα για την ΑΕΚ η οποία στη λήξη του χρόνου βρισκόταν στο +11 και το 16-5.

Στα τελευταία 8 λεπτά της αναμέτρησης οι μάχες και τα… «νεύρα» οξύνθηκαν χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι το παραπάνω. Η «Ένωση» κρατούσε γερά τα ηνία του ματς, και εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη της διαφορά, όχι μόνο διαχειρίστηκε το σκορ παίρνοντας βοήθεια και από τις αλλαγές της, αλλά κατόρθωσε να εξαφανίσει κάθε επιθετική «διάθεση» και υποψία φάσης του Νηρέα, σκοράροντας μάλιστα ακόμη 4 γκολ δίχως να δεχθεί κανένα. Με το τελικό σκορ στο 20-5 η ΑΕΚ πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς που την κρατάνε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

 

Τα οκτάλεπτα 

1ο: 5-2

2ο: 4-0

3ο: 7-3

4ο: 4-0

 

Συνθέσεις – Τέρματα

ΑΕΚ: Λιόση Κυριακή (Προπονητής), Μπεκρή, Κάσεï (2), Κάσσαρη (3), Καλπούζου Δ. (1), Γαβαλά, Μαστρόκαλου (1), Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη (3), Κώτσια (2), Τσιμάρα Ευφ. (2), Τσιμάρα Ευ. (5), Γροζοπούλου, Καλπούζου Μ., Βαμβακάρη (1), Ζαχαρίου

Νηρέας Χαλανδρίου: Βούρος Ελευθέριος (Προπονητής), Πουλοπούλου, Δασκαλάκη, Τσαγκαλίδη, Γιαμπασάκου, Κονταλέξη (1), Κόλλια, Μπινιάρη (1), Κωνσταντοπούλου (2), Ρουσάκη, Κατσιάνου, Κακλή (1), Ψικάκου, Αρβανιτάκη, Στασινού, Καραχάλιου,

 

 

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 51
  2. ΑΝΟΓ 49
  3. Ν.Ο Βουλιαγμένης 44
  4. Εθνικός ΟΦΠΦ 34
  5. ΑΕΚ 34
  6. Πανιώνιος 31
  7. Ν.Ε Πατρών 28
  8. Ν.Ο Λάρισας 22
  9. Ν.Ο Ρεθύμνου 15
  10. Νηρέας Χαλανδρίου 7
  11. ΠΑΟΚ 7
  12. Ηλυσιακός

 

 

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *