Type to search

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΗ ΙΤΑΛΙΑ Κεντρική ΠΟΓΚΜΠΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Στα «μαχαίρια» Γιουβέντους και Πογκμπά

Share

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις της Γιουβέντους με τον Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν έχει καταγράψει ακόμη επίσημη συμμετοχή φέτος. Το γεγονός αυτό έχει κάνει τους διοικούντες του συλλόγου να σκέφτονται μέχρι και λύση της συνεργασίας.

Η Γιουβέντους διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Η αφαίρεση 9 βαθμών εξαιτίας του σκανδάλου φοροδιαφυγής της διοίκησης Ανιέλι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και αυτό διότι ο προβληματισμός για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και συγκεκριμένα τον Πογκμπά είναι εξίσου έντονος.

Ο 29χρονος μέσος επέστρεψε στο Τορίνο το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Έπειτα από 6 χρόνια στην Αγγλία οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» αντιμετώπισαν πανηγυρικά την φυγή του ταλαντούχου μεν, αναξιόπιστου δε ποδοσφαιριστή. Στην καριέρα του στο Νησί ο Πογκμπά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κανένα σημείο και επουδενί να δικαιλογήσει το ποσό των 112 εκατομμυρίων ευρώ (ρεκόρ μεταγραφής τότε) που κόστισε η μετακίνησή του.

Αντιθέτως, σύσσωμοι οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» αλλά και η διοίκησή της χαιρέτησαν με αισιοδοξία την επιστροφή του στην Βόρεια Ιταλία. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, άπαντες έχουν μετανιώσει για αυτήν την μεταγραφή. Αιτία το γεγονός, πως εξαιτίας ενός τραυματισμού, ο Πογκμπά δεν έχει καταφέρει ακόμα να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι φέτος. Το μόνο που έκανε είναι να επιστρέψει στον πάγκο ως αναπληρωματικός στην ήττα με 2-0 από την Μόντσα.

Οι λόγοι της ρήξης των σχέσεων

Ο Μαξ Αλέγκρι κάλυψε τον ποδοσφαιριστή του λέγοντας πως ένιωσε ενοχλήσεις την τελευταία στιγμή. Ως εκ τούτου δεν θέλησε να ρισκάρει την συμμετοχή του στον αγώνα. Το πρόβλημα, ωστόσο, μοιάζει να είναι βαθύτερο. Ο χειρισμός του τραυματισμού του στο γόνατο και η επιλογή του να μην μπει στο χειρουργείο είναι το λάθος που του χρεώνουν όλες οι πλευρές. Ο Πογκμπά δεν θέλησε να κάνει επέμβαση θέτοντας σε κίνδυνο την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εντέλει μπήκε στο χειρουργείο, έχασε το τουρνουά του Κατάρ και «έσπασε» την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου.

Παράλληλα οι οπαδοί του χρεώνουν το γεγονός πως παρά την απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά του δίκτυα είναι ανελλιπείς. Θεωρούν πως αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά τραυματία ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Την ώρα που οι οπαδοί ψάχνουν έναν παίκτη να βασιστούν και αυτόν που θα τους χαρίσει μια ικμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Πλέον, το γυαλί έχει ραγίσει και δεν μοιάζει εύκολο να ξανακολλήσει. Η προοπτική λύσης του συμβολαίου του στο τέλος της σεζόν δεν είναι ένα απίθανο σενάριο. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πωληθεί άμεσα ο παίκτης σε ένα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το MLS. Το μόνο βέβαιο είναι τόσο ο σύλλογος όσο και οι οπαδοί των «μπιανκονέρι» έχουν κουραστεί να περιμένουν τον Πογκμπά.

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *