Type to search

Europa League Γιουβέντους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φράιμπουργκ

Φραιμπουργκ – Γιουβέντους 0-2: Επιστροφή στα γκολ για Βλάχοβιτς και Κιέζα και πρόκριση στους «8»

Share

Βλάχοβιτς και Κιέζα βρήκαν ξανά δίχτυα και η Γιουβέντους κατάφερε να περάσει ένα εύκολο βράδυ στη Γερμανία και να εξασφαλίσει τη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Ο μεν Βλάχοβιτς σκόραρε μετά και τις 16 του Φλεβάρη, ενώ ο δε Κιέζα μετά και τις 19 Ιανουαρίου και μαζί βοήθησαν την Γιουβέντους να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το έργο των γηπεδούχων είχε ήδη γίνει δύσκολο από την αποβολή του Γκιούλντε στο 44′, που οδήγησε στο γκολ του Σέρβου επιθετικού με πέναλτι (45′), τη στιγμή που ο Ιταλός συμπαίκτης του σφράγισε τη νίκη με τέρμα στις καθυστερήσεις (90+5′).

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι σε μία αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Ντόαν, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ στο 4’, ενώ στο 23’ ο Σέζνι έκανε σημαντική απόκρουση στη κεφαλιά του Γκίντερ. Τέσσερα λεπτά μετά, η Γιουβέντους σκόραρε με τον Βλάχοβιτς αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η «βέκια σινιόρα» κέρδισε πέναλτι στο 43’ σε χέρι του Γκιούλντε, από σουτ του Γκάτι, και ο Γερμανός αμυντικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η εκτέλεση του Βλάχοβιτς ήταν κακή αλλά ο Φλέκεν δεν μπόρεσε να σταματήσει τη μπάλα και έτσι οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ.

Παρά το γεγονός ότι η Φράιμπουργκ έπαιζε με 10 παίκτες, έφτασε κοντά στο γκολ στο 57’ με τον Γκρέγκοριτς, αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Η Γιουβέντους διαχειρίστηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Κιέζα, όταν στο 90+5′ το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και από επέμβαση του Φλέκεν. Ο Ιταλός επιθετικός ξανασημάδεψε το δοκάρι δευτερόλεπτα αργότερα αλλά το σουτ αυτό κατέληξε στη συνέχεια στα δίκτυα, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Γκιούλντε, Γκίντερ, Κούμπλερ, Γκιούντερ (Βαισχάουπτ 74’), Χέφλερ, Έγκεσταιν (Σμιντ 46’), Σιλντιγιά, Χέλερ (Γκρίφο 63’), Γκρέγκοριτς (Πέτερσεν 74’), Ντόαν (Σάλαι 63’).

Γιουβέντους: (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Κόστιτς (Ίλιγνκ Τζούνιορ 70’), Λοκατέλι (Μπαρενετσέα 84’), Ραμπιό, Φατζόλι, Κουαδράδο (Ντε Σίλιο 84’), Κεν, Βλάχοβιτς (Κιέζα 70’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *