Type to search

B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ basket Basket league β εθνικη μπασκετ Β Εθνική Μπάσκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ Πανιώνιος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: ΜΕ 100ΑΡΑ ΤΟ 14/14 Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Share

Σε γιορτή εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Διαγόρα Ρόδου στη “μπασκετομάνα” Νέα Σμύρνη για τις ανάγκες της 14ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’Εθνικής μπάσκετ, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 105-56.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου 

Επιβλητικός ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκοράρισμα, μέχρι ο “ζεστός” Δημήτρης Βεργίνης να επιβάλλει τον ρυθμό του ματς και να αναγκάσει τον αποσυντονισμένο Διαγόρα σε συνεχή λάθη φτάνοντας μέχρι και το ντάμπλ σκορ (22-11).

Η δεύτερη περίοδος συνεχίστηκε όπως έληξε η πρώτη, για την ομάδα του κ. Κουταλιανού που δε μπορούσε να βρει στόχο. Η έκπληξη του δεκαλέπτου ακούει στο όνομα Αντώνης Μάντζαρης για τον Πανιώνιο, που με το επιθετικό κρεσέντο των 4 συνεχόμενων τριπόντων ξεσήκωσε τους φίλους του “κυανέρυθρου” και έφτασε τη διαφορά στο +13 (34-21). Σ’εκείνο το σημείο η Ρόδος βρήκε άμεση απάντηση με 3 συνεχόμενα τρίποντα απ’ τον Κώστα Μήτσου και μείωσε το σκορ στο 37-32. Το “ψαλίδισμα” της διαφοράς δεν διήρκησε πολύ, αφού ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, Δημήτρης Βεργίνης, συνέχισε την καταπληκτική του εμφάνιση ευστοχώντας από τα 6,75. Μετρούσε ήδη 25 πόντους από το πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Τάσος Αντωνάκης έγραψε τον επίλογο του ημιχρόνου με φόλλοου καλάθι για το 58-37.

Έφτασε την 100αρα ο Πανιώνιος, δεν άντεξε ο Διαγόρας.

Με την διαφορά να έχει φτάσει τους 20 πόντους η Ρόδος δυσκολευόταν να βρει τα πατήματα της. Ο Ιστορικός συνέχισε την πετυχημένη επιθετική αλλά και αμυντική λειτουργία του διευρύνοντας συνεχώς το σκορ. Ο Γιάννης Σαχπατζίδης ήταν καθοριστικός στην άμυνα και πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στον αγώνα στο τέλος της τρίτης περιόδου ζητοκραυγάζοντας.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο… διαδικαστικό χαρακτήρα για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Διαγόρας με τη διαφορά να έχει φτάσει σχεδόν τους 40 πόντους (85-48) αδυνατούσε να αντιδράσει. Ο κ. Ταυρόπουλος ξεκούρασε τους σκόρερ του και έβαλε νέο αίμα στο παρκέ, τον Σταθόπουλο και τον Καραΐσκο, που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία μεγαλώνοντας τη διαφορά και φτάνοντας στην 100αρα. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας του Πανιωνίου το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις 56 πόντους στην σημερινή αναμέτρηση. Έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης φτάνει την 14η νίκη στον όμιλο της παραμένοντας αήττητη για ακόμη μια αγωνιστική σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Δηλώσεις Δημήτρη Βεργίνη.

Μετά τον αγώνα, ο σταρ του “κυανέρυθρου”, Δημήτρης Βεργίνης, αναφέρθηκε στο τι βοήθησε τη σημερινή επιβλητική νίκη της ομάδας του: ” Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για εμάς και πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα όπως κανουμε ήδη. Αυτό κάναμε και σήμερα. Έχουμε μια έδρα που θέλει να τρέχει το γήπεδο, το κάναμε και αυτό ήταν το πλεονέκτημά μας. Πήραμε μια μεγάλη διαφορά από το ημίχρονο κιόλας που την αυξήσαμε παραπάνω ως το τέλος του παιχνιδιού.”

Ο Πανιώνιος φημίζεται για την έδρα του και την στήριξή που έχει από τους φίλους της ομάδας. Ο κ. Βεργίνης τοποθετείται πάνω σ’αυτό: ” Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα κι έχει καταλάβει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους που την έχουν αναλάβει, τον κ. Μητρόπουλο και τον κ. Ηλιάδη. Είναι μαζί μας ο Φάνης Χριστοδούλου και ο Χρήστος Μαγγίνας και ο κόσμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα.”

Τέλος αναφέρθηκε στην παρουσία του για τρίτη φορά στον Πανιώνιο βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα στην σπουδαία φετινή της πορεία. ” Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Έχω επιστρέψει με πολυ μεγάλη χαρά και όρεξη με στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα τα επόμενα χρόνια στην Α1 κατηγορία γιατί εκεί αρμόζει στον Πανιώνιο να βρίσκεται.”

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 58-37, 85-48, 105-56

Πανιώνιος (Π. Ταυρόπουλος): Βεργίνης Δ. 30 (6), Σκάνδαλος Χ. 6, Παπαδιονυσίου Γ., Λάζαρης Α. 4, Παπαδιονυσίου Σ. 5, Αντωνάκης Τ. 14, Σαχπατζίδης Γ.12 (2), Μάντζαρης Α. 16 (4), Σταθόπουλος Γ. 8 (1), Χάλαρης Σ. 6, Καραΐσκος 5, Τρύφωνας

Διαγόρας Ρόδου (Μ. Κουταλιανός): Ιορδάνογλου Ε. 2, Μπόζιτς Σ. 2, Καραβάς Ν. 3 (1), Πάρδακας Σ., Πιλκούδης Α. 3, Χρύσης Α. 14 (2), Γκίνος Α., Σκλήβας Α. 8, Ελαμέ Ν -Β. 12 (1), Μιρόσαβιτς Λ – Γ., Μήτσου Κ. 12 (4)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *