Type to search

Manchester City Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Ρίκο Λιούις: Ο Γκουαρντιόλα μας σύστησε τον πλάγιο μπακ του μέλλοντος.

Share

Βράδυ Πέμπτης(19/01) και στον εξ ’αναβολής αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκινά βασικό τον 18χρονο πλάγιο αμυντικό, Ρίκο Λιούις.

Προϊόν των ακαδημιών των «πολίτων», ο νεαρός Άγγλος, πραγματοποίησε την δωδέκατη φετινή του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, ο τρόπος που αγωνίστηκε για 82 λεπτά απέναντι στην Τότεναμ, θύμισε πολύ το τρόπο που ο Γκουαρντιόλα χρησιμοποιεί τον έτερο πλάγιο αμυντικό Ζοάο Κανσέλο. Ξεκινώντας από την θέση του δεξιού μπακ, κινήθηκε κεντρικά και λειτουργούσε σαν τρίτος μέσος δίπλα στον Γκούντογαν και τον Ρόδρι, γεγονός που απεικονίζεται στην μέση θέση των παικτών της Σίτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ρίκο Λιούις, απεικονίζεται με το νούμερο 82

Εύστοχες μεταβιβάσεις και καλή λήψη αποφάσεων.

Επιπροσθέτως, ο Λιούις είναι ο νεαρός με το υψηλότερο ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων(93,9%-216/230) στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, αποτέλεσμα της πολύ καλής λήψης αποφάσεων κατά την διάρκεια των αγώνων. Όλα τα παραπάνω, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχουν κάνει τον Γκουαρντιόλα να περιλαμβάνει όλο και περισσότερο στα πλανά του, τον διεθνή με την Κ18 της Αγγλίας.

Αναλυτικά οι φετινές του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι:

  • Premier League: 7
  • Champions League: 2(1 γκολ)
  • Carabao Cup: 2
  • FA Cup: 1

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *