Type to search

ELITE LEAGUE Α2 basket league αντρών Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ Μαρούσι ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Share

Σαρωτικό το Μαρούσι , επιβλήθηκε επί της Καβάλας με 92-66 πετυχαίνοντας την 7η νίκη του σε 11 αγώνες. Παράλληλα, υποχρέωσε τους ‘’Αργοναύτες’’ στην 11η συνεχόμενη ήττα τους χωρίς να έχουν καταφέρει  να γευτούν τη χαρά της νίκης στη φετινή σεζόν.

 

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι παρακολουθήσαμε απόψε (21/12) μια παράσταση για έναν ρόλο. Στα πλάισια της 11ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρυκος Ντινάν , τη γνωστή μας Α2, ο ΓΣ Αμαρουσίου υποδέχτηκε την Καβάλα.  

Ο αγώνας διεξήχθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των γηπεδούχουν εξαιτίας συμπεριφοράς των οπαδών τους σε προηγούμενη αναμέτρηση. 

Αντιμέτωπες λοιπόν ήρθαν από την μία το Μαρούσι, το απόλυτο φαβορί με την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και από την άλλη η ουραγός και αουτσάιντερ  Καβάλα με τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Ωστόσο στην αρχή του ο αγώνας δεν άρχισε όπως πολλοί ενδεχομένως να περίμεναν .

ΑΝΑΛΥΣΗ 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι και σε συνδιασμό με τις άδειες κερκίδες οι φιλοξενούμενοι έπιασαν την ομάδα του coach Σκαραφίγκα στον ύπνο. Με έμφαση στις αντεπιθέσεις και με όπλο το αγωνιστικό τους θράσος οι παίχτες της Καβάλας ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 15-20 δίχως να θυμίζουν ομάδα που δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε δέκα αγώνες. Παράλληλα οι γηπεδούχοι φάνηκαν ιδιαιτέρως μουδιασμένοι εξαιτίας της 10ημερης διακοπής καθώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν διεξήχθει αγωνιστική.  

Στην ανάπαυλα ανάμεσα στις δύο περιόδους, ο coach του Αμαρουσίου αφύπνησε τους παίχτες του και η εικόνα που παρακολουθήσαμε στη συνέχεια ήταν σοκαριστικά διαφορετική! Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου η ομάδα της Καβάλας δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα καλάθι! Οι μοναδικοί της πόντοι προήρθαν από δύο ελεύθερες βολές. Ασφυκτική άμυνα από τους γηπεδούχους, έφταναν στη μπάλα συνεχώς πρώτοι , η ευστοχία έξω από τα 6,75 εξαιρετική, το επιθετικό τρανζίσιον υποδειγματικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 31-2! Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια κατόπιν της λήξης του πρώτου ημιχρόνου με σκορ 46-22.

Οι δύο ‘’μονομάχοι ‘’ επέστρεψαν στο παρκέ με διαφορετικούς στόχους. Το μεν Μαρούσι να διαφυλάξει την διαφορά και η δε Καβάλα να βρεί επιθετικές αλλά και αμυντικές λύσεις για το αγωνιστικό της βραχυκύκλωμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι στερήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες του αρχηγού τους Στασινού ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μικρό ενοχλήσεις και αγωνίστηλε μόλις λίγα λεπτά ως αλλαγή.  

Στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες ήταν ανταγωνιστικές με πιο αργό ωστόσο τέμπο . Το Μαρούσι σε μεγάλο βαθμό είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και σε κανένα σημείο της περιόδο δεν είδε την διαφορά υπέρ του να πέφτει κάτω από τους 16 πόντους. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Καβάλα χρειάστηκε σχεδόν 16 αγωνιστικά λεπτά προκειμένου να πετύχει καλάθι εντός παιδειάς. Κάπως έτσι και κατόπιν αρκετών φάουλ και από τις δυο ομάδες, ολοκληρώθηκε και η τρίτη περίοδος με επιμέρους σκορ 17-16 ενδεικτικό της ανταγωνιστικότητας που προέβαλλε η Καβάλα αλλά όχι αρκετό προκειμένου να σβησει την χείριστη δεύτερη περίοδο. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 63-38.

Με το Μαρούσι να βρίσκεται στο +25 όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί και πράγματι η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η άμυνες παραχώρησαν την θέση τους σε γρήγορες και πιο ‘’ευφάνταστες’’ επιθετικές δημιουργίες και από τις δύο ομάδες. Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, οι δύο ομάδες χωρίς να τις απασχολεί ιδιαίτερα το κομμάτι της τακτικής έδωσαν χώρο σε ατομικές πρωτοβουλίες . Αυτός που έκλεψε τη παράσταση στην αδιάφορη κατά τα άλλα τέταρτη περίοδο ήταν ο Γκαρντ της Καβάλας Πουλιανίτης ο οποίος έβαλε 15 συνεχόμενους πόντους . 

 Τελικό σκορ, 92-66 . Οι φιλοξενούμενοι επι της ουσίας ‘’πλήρωσαν ‘’ την κάκκιστη εικόνα τους τη δεύτερη περίοδο όπου και δέχτηκαν το επί μέρους 31-2 εις βάρος τους και έκτοτε ότι και ένα έκαναν δεν ήταν αρκετό ώστε να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα. Το Μαρούσι έτσι πήρε τη νίκη στο ‘’ρελαντί’’ και ατενίζει με αισιοδιξία το υπόλοιπο της απαιτητικής σεζόν στην Elite League- Ερρύκος Ντινάν. Κάπως έτσι η Καβάλα υποχρεώθηκε στην 11η φετινή της ήττα σε ισάρυθμους αγώνες τη στιγμή που το Μαρούσι έφτασε τις 7 νίκες σε 11 αγωνιστικές.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Coach Σκαραφίγκας( Μαρούσι) 

Μετά το τέλος του αγώνα μιλήσαμε με τον προπονητή του Αμαρουσίου προκειμένου να μας δώσει ένα πρώτο σχόλιο για την αναμέτρηση: 

‘’ Ήρθαμε από μια αποχή δέκα ημερών ,βγήκαμε λίγο από τον ρυθμό μας , είχαμε και ένα μικρό πρόβλημα με τον Στασινό , αγωνίστηκε πολύ λίγο προκειμένου να διαφυλάχθε. Γενικά η απουσία του κόσμου λειτούργησε σαν κίνητρο για εμάς.Όταν ισορρόπησαμε το ματς αρχικά και ύστερα ξέφυγε η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο , ακολούθησε μια τυπική διαδικασία, δόθηκε ευκαιρία κιόλας να παίξουν παραπάνω τα μικρά παιδια και φροντίσαμε να μην έχουμε καποιον τραυματισμό. Τη δευτέρα ξεκινάμε μια μίνι πρετοιμασία για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. 

Στη συνέχεια ο coach ρωτήθηκε για το πως θα διαχειριστεί η ομάδα του την απαιτητική συνέχεια του πρωταθλήματος: 

‘’Κάθε αγώνας είναι δύσκολος από την αρχή της χρονιάς. Δεν υπάρχει καλό πρόγραμμα ή κακό, εσύ το κάνεις. Δεν έχουμε άγχος, δεν έχουμε ‘’πρέπει’’. Είμαστε από τις  ‘’φτωχότερες’’ ομάδες οικονομικά αλλά πολύ πλούσιες σε συναίσθημα,ιστορία και εγωισμό μιλώντας και για τους  παίχτες και τους  προπονητές και τους παράγοντες.Θα παλέψουμε όπου πάμε.Ο στόχος μας είναι να μπούμε 8αδα και τίποτα άλλο. Δεν είναι σαν την Α1 που παίζουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός , ο πρώτος μπορεί να χάσει από τον 8ο κλπ. 

 

  1. Β. ΣΤΑΥΡΑΚΟΥΚΑΣ (ΜΑΡΟΥΣΙ)

Κατόπιν μιλησαμε και με τον εκ των πρώτων σκόρερ του αγώνα Β. Σταυρακούκα και πρωταγωνιστή του Αμαρουσίου κατά την αντεπίθεση της ομάδας των Βορείων προαστείων στη δεύτερη περίοδο, τότε που ουσιαστικά κρίθηκε η αναμέτρη με το Μαρούσι να τρέχει επι μέρους σκορ 31-2. Του ζητήθηκε αρχικά ένα πρώτο σχόλιο για το παιχνίδι: 

‘’Αρχικά ήμασταν εκτός ρυθμού , είχαμε καιρό να παίξουμε. Τελειώνουμε τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα . Εύχομαι υγεία τωρα στις γιορτές σε όλους και όταν ξαναβρεθούμε στο γήπεδο μετα τις γιορτές να δουλέψουμε γιατι έχουμε πολύ απαιτητική συνέχεια με σερί από δύσκολα ματς τον Ιανουάριο 

Στη συνέχει ο παίχτης του Αμαρουσίου ερωτήθηκε εάν η απουσία του κόσμου επηρέασε την ομάδα του όπως επίσης και το μεγάλο πρέπει που προκύπτει όταν αντιμετωπίζεις ένα ξεκάθαρο αουτσάιντερ: 

‘’Είχαμε δυστυχώς το κλειστό του Αγίου Θωμά άδειο σήμερα, ήμασταν όπως προανέφερα και εκτός ρυθμού εξαιτίας της δεκαήμερης διακοπής που προηγήθηκε, είχαμε και κάποια προβλήματα με ιώσεις ,αρα δεν είχαμε προπονηθεί όλοι μαζί τις προηγούμενες εβδομάδες, οπότε μπήκαμε μουδιασμενοι ,αλλα με την ώρα βρηκαμε σιγα σιγα τα πατηματα μας και στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαμε καλύτερα.’’ 

Τέλος του ζητήσαμε να προσδιορίσει τους ατομικούς του στόχους για φέτος όπως επίσης και της ομάδας του: 

‘’Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, η κατηγορία είναι πολύ αμφίρροπη, ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε και εγώ προσπαθω να δίνω το 100% για την ομάδα να κάνει όσες περισσότερες νίκες μπορεί και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και βλέπουμε που είμαστε.’’ 

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 

15-20/31-2/17-16/29-28 

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Coach Σκαραφίγκας 

3.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : 11π 

4.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ  

5.ΣΤΑΣΙΝΟΣ( c) 

6.ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΒΑΣΙΚΟΣ) :6π 

  1. ΞΥΔΑΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) :12π
  2. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑΣ :5π

12.ΜΑΡΓΕΛΗΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 13π 

13.ΚΑΜΑΡΙΑΝΟΣ(ΒΑΣΙΚΟΣ) : 7π 

  1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ :4π
  2. ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΣ :13π
  3. ΖΟΡΜΠΑΣ: 3π

23.ΣΤΑΥΡΑΚΟΥΚΑΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 18π 

 

ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 

Coach Πενταζίδης 

1.WHITLEY 

2.ΜΠΟΖΗΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) © : 12π 

4.ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 17π 

  1. ΑΠΑΖΙΔΗΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 5π
  2. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

8.ΠΡΙΦΤΗΣ: 13π 

9.ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ 

11.ΤΑΧΥΡΙΔΗΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 7π 

  1. SIMEUS :1π
  2. ΤΣΕΛΛΟΣ (ΒΑΣΙΚΟΣ) : 11π

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ELLITE LEAGUE -ΕΡΡΥΚΟΣ ΝΤΙΝΑΝ  

 

  1. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ : 8-3 
  1. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ 8-3 
  1. ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 7-4 
  1. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ 7-4 
  1. ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ 7-4 
  1. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 7-4 
  1. ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 6-5 
  1. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 6-5 
  1. ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ 8-3 * 
  1. ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 5-6 
  1. ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 5-6 
  1. ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 4-7 
  1. ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ 4-7 
  1. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 3-8 
  1. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 3-8 
  1. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 0-11 

*: ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ/-3β. ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ με βάση την αποφ. 950/07-12-22_εκκρεμεί προθεσμία ΑΣΕΑΔ 

 

11η Αγωνιστική : 

11η Αγωνιστική 
Ημ/νία  Ωρα  Γήπεδο  Αγώνας  Σκορ 
21/12/22  17:00  ΔΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟ  ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ  58-51 
21/12/22  17:00  ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ  ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ  80-79 
21/12/22  17:00  ΔΑΚ ΕΥΟΣΜΟΥ  ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ  82-77 
21/12/22  15:00  ΔΑΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥ-ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ  81-85 
21/12/22  17:00  ΑΠ. ΚΟΝΤΟΥ  ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ-ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ  71-67 
21/12/22  17:00  ΕΑΚ ΠΑΠΑΓΟΥ  ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  75-58 
21/12/22  17:00  ΑΓ.ΘΩΜΑ ΑΜΑΡ.  ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ  92-66 
21/12/22  17:00  ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ  ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΕ-ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙ  72-62 

Επιμέλεια: ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *