Type to search

Β Εθνική ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Αιγάλεω επιστρέφει δυναμικά

Share

Αιγάλεω και Κηφισιά διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με σκορ 75 – 69

Στην 13η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο της Β Εθνικής το Αιγάλεω επικράτησε επί της Κηφισιάς στο ‘Σταύρος Βενέτης’ με σκορ 75 – 69. Μετά από ένα ντεμαράζ κακών αποτελεσμάτων με 3ης συνεχόμενες ήττες από Πανιώνιο, Έσπερο και Πρωτέα Βούλας η νίκη για το Αιγάλεω ήταν μονόδρομος. Η Κηφισιά από την άλλη ερχόταν με την ψυχολογία στα ύψη μετά από τις 4ης συνεχόμενες νίκες που είχε πετύχει στο πρωτάθλημα. Όμως η συνολική εμφάνιση της ομάδας δεν δικαιολόγησε της προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αυτό το παιχνίδι. Το Αιγάλεω λοιπόν έκανε το 2 στα 2 απέναντι στην Κηφισιά καθώς την είχε κερδίσει και την 2η αγωνιστική στον 1ο γύρο με σκορ 57 – 63.

1ο ημίχρονο: Ξεκάθαρη υπεροχή του Αιγαλέου ( 39 – 28 )

 

Σε ένα δυνατό παιχνίδι, το Αιγάλεω βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ και με το εύστοχο τρίποντο του Νίκου Κόκκαλη στην εκπνοή του ημιχρόνου ανέβασε την διαφορά στο +11 για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η Κηφισιά δυσκολευόταν στο επιθετικό κομμάτι, με εξαίρεση σαφώς τον εξαιρετικό Άλκη Ιωάννου και τους 13 πόντους που είχε σκοράρει στα 2 πρώτα 10λεπτα. Από το Αιγάλεω ξεχώριζαν οι Ανδρέας Χαϊκάλης και Νίκος Κόκκαλης καθώς η άμυνα της Κηφισιάς δεν είχε βρει τρόπο για να τους περιορίσει. Μαζί με του ένθερμους οπαδούς του το Αιγάλεω φαινόταν να οδηγεί το παιχνίδι σε μία εύκολη επικράτηση.

2ο ημίχρονο: Η αντεπίθεση της Κηφισιάς δεν είχε αντίκτυπο ( 75 – 69 )

Στο 2ο ημίχρονο η Κηφισιά μπήκε πραγματικά με το ‘μαχαίρι στα δόντια’. Ο προπονητής της Κηφισιάς, Στέφανος Λαδίκος παρέταξε την ομάδα του με τέτοιο τρόπο όπου κατάφερε να ακινητοποιήσει τα ατού του Αιγαλέου αλλά και να βελτιώσει το σκοράρισμα της. Η Κηφισιά λοιπόν κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι μέχρι και στο πόντο δίνοντας στον αγώνα μία άγρια ομορφιά. Μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Ιωάννου ( 25 πόντοι ). Τα προβλήματα του 1ου ημιχρόνου όμως επανήλθαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και έδωσαν την νίκης στους γηπεδούχους. Οι επιπόλαιες και βεβιασμένες επιθέσεις σε συνδυασμό με την ανεπαρκή αμυντική λειτουργία της Κηφισιάς επέτρεψαν στο Αιγάλεω και κυρίως στον Κόκκαλη ( 27 πόντοι ) να πάρουν μία υπέρ πολύτιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το Αιγάλεω βρίσκεται πλέον στο 7 – 6 μαζί με την Κηφισιά και η μάχη για μία θέση στα Πλέι Οφ έχει πάρει πραγματικά φωτιά.

Άγγελος Κρεμαστός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *