Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Φούλαμ: Από ομάδα “ασανσέρ”, διεκδικήτρια Ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Share

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν στην Premier League, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις είναι αδιαμφισβήτητα η Φούλαμ. Η Λονδρέζικη ομάδα φιγουράρει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, όντας μάλιστα πάνω από μεγαθήρια όπως η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.

Νίκες στα “εξάποντα” ματς

Ο βασικός λόγος της μέχρι τώρα επιτυχίας της Φούλαμ είναι το εξαιρετικό ρεκόρ που διαθέτει απέναντι στις ομάδες οι οποίες στα χαρτιά τουλάχιστον, έχουν την ίδια δυναμική. Η μοναδική της ήττα από αυτό το γκρουπ ομάδων έχει έρθει από την Γουέστ Χαμ. Απέναντι στις ομάδες τετράδας αν και έχει σταθεί αξιοπρεπώς δεν έχει πάρει αποτελέσματα, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι μια νίκη “πυροτέχνημα” απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με την επικράτηση απέναντι σε αντιπάλους του ίδιου βεληνεκούς και με παρόμοιους στόχους. Πολύ σημαντική είναι και η βαθμολογική συγκομιδή της στο “Craven Cottage” όπου μετράει 5 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες οι οποίες έχουν έρθει από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ. Αντίστοιχα εκτός έδρας μετράει ήδη 4 νίκες, όσες είχε πετύχει συνολικά τις 2 προγούμενες σεζόν της στην Premier League.

 Έμπειρος προπονητής,γεμάτο ρόστερ

Μετά τις αποτυχημένες θητείες των Κλαούντιο Ρανιέρι και Σκοτ Πάρκερ που οδήγησαν σε υποβιβασμούς τις σεζόν 2018/2019 και 2020/2021, με την ομάδα μάλιστα να έχει μόλις προβιβαστεί, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Μάρκο Σίλβα ο οποίος ερχόταν από  μια γεμάτη πενταετία στο Αγγλικό Πρωτάθλημα έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Χαλ, Γουότφορντ και Έβερτον. Η κίνηση αυτή συζητήθηκε έντονα στην αρχή καθώς ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις στις προηγούμενες ομάδες του, έχοντας οδηγήσει τη Χαλ στον υποβιβασμό και φεύγοντας κακήν κακώς από τη Γουότφορντ όταν κατηγορήθηκε ότι είχε ήδη συμφωνήσει με την Έβερτον. Στη Φούλαμ πάντως, κατάφερε την παρθενική του σεζόν (2021/2022) να την προβιβάσει με μεγάλη άνεση στην Premier League και να έχει αυτή την μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία την φετινή σεζόν. Τεράστιο ρόλο παίζει αναμφίβολα και το ποιοτικό υλικό που διαθέτει. Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς φυσικά είναι το “βαρύ πυροβολικό” μετρώντας ήδη 11 γκολ όντας 4ος σκόρερ στο Πρωτάθλημα. Πολύ μεγάλη είναι και η μεσοεπιθετική συνεισφορά των Ντε Κόρδοβα Ριντ, Γουίλιαν και Περέιρα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια έχει βελτιώσει και την αμυντική της λειτουργία διαθέτοντας τον έμπειρο Λένο κάτω από τα δοκάρια και ένα σταθερό κορμό ταλαντούχων παικτών στα μετόπισθεν με τους Τέτε και Ανταραμπιόγιο να ξεχωρίζουν.

Με την μέχρι τώρα βαθμολογική της συγκομιδή, η Λονδρέζικη ομάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα κινδυνέψει για την παραμονή της στην κατηγορία. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και αν θα καταφέρει να πετύχει την υπέρβαση  εξασφαλίζοντας ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *