Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Nίκη-χρυσάφι για το Παγκράτι επί του ΑΠ.ΑΣ. Νάξου Τα Φανάρια

Share

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε ο Α.Ο Παγκρατίου με την εύκολη νίκη που πήρε (85-71) απέναντι στον ΑΠ.ΑΣ Νάξου Τα Φανάρια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για το 1ο δεκάλεπτο, στην συνέχεια όμως το Παγκράτι με σκληρή άμυνα και ευστοχώντας στα μεγάλα σουτ πήρε μια σημαντική νίκη και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 5-6.

Ανταγωνιστικό 1ο ημίχρονο χωρίς μεγάλες διαφορές στο σκορ

Για την 11η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β’ Εθνικής, ο Α.Ο Παγκρατίου υποδέχτηκε τον ΑΠ.ΑΣ Νάξου Τα Φανάρια στο κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Στην αρχή του παιχνιδιού οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ προσεκτικές και προσηλωμένες στο πλάνο τους. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά και το σκορ πήγαινε πόντο πόντο. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με του γηπεδούχους να προηγούνται με 22-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Παγκράτι αύξησε την πίεσή του στην άμυνα με Τα Φανάρια να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεσή τους. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-32

Έκρηξη του Παγκρατίου και εύκολη νίκη στο τέλος

Ο Α.Ο. Παγκρατίου συνέχισε την σφιχτή άμυνα και στην επίθεση βρήκε τα μεγάλα καλάθια από τους Αγγέλου, Πολέμη και Στογιάνοβιτς και εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κι έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το Παγκράτι να προηγείται με 58-46. Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου η ομάδα από την Νάξο συνέχιζε να μην βρίσκει επιθετικές  λύσεις στην καλή άμυνα του Παγκρατίου, το οποίο εξακολουθούσε να βρίσκει μεγάλα σουτ. Η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν οι γηπεδούχοι ήταν το +16 όταν ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 68-52. Το Παγκράτι  διαχειρίστηκε το υπόλοιπο του παιχνιδιού και στο τέλος επικράτησε με 85-71.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Α.Ο. Παγκρατίου, ο οποίος σκαρφάλωσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 16 βαθμούς. Από τους γηπεδούχους 3 παίκτες τελείωσαν με τριψήφιο αριθμό πόντων. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρώτος σκόρερ του ματς, ο Αγγέλου, πέτυχε 21 πόντους ευστοχώντας σε 7 τρίποντα! Από τα Φανάρια 19 πόντους πέτυχε ο Προδρόμου και 17 ο Αναγνωστόπουλος χωρίς όμως να βρίσκουν συμπαραστάτες στο σκοράρισμα.

Α.Ο. Παγκρατίου (Ζαβός): Στογιάνοβιτς, Αγγελόπουλος, Ζαρίφης, Ψαράς, Ντιαλλό

ΑΠ.ΑΣ Νάξου Τα Φανάρια( Ρουμελιώτης): Γυφτάκης, Προδρόμου, Αναγνωστόπουλος, Ντόκιτς, Μπακέας

Τα δεκάλεπτα: 22-18,37-32,58-46,85-71

Ντίνος Μπέσσας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *