Type to search

Αργεντινή Κεντρική Λιονέλ Μέσι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή-Γαλλία 4-2 πέν. (3-3): Η «υπογραφή» του Μέσι στην γενιά μας, έγινε ανεξίτηλη.

Share

Αργεντινή και Γαλλία βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Η «αλμπισελέστε», επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2(3-3 κ.ά.) και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της με τον Λιονέλ Μέσι να αφήνει την,  ανεξίτηλη πλέον, υπογραφή του στην γενιά μας με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Έχοντας ήδη αφήσει το στίγμα του στα ιστορικά βιβλία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Λιονέλ Μέσι, το βράδυ της Κυριακής στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή και «πέρασε» με ανεξίτηλο μελάνι το όνομά του σε αυτά.

Σε μία βραδιά όπου έγινε πρώτος σε γκολ και ασίστ συνδυαστικά(13 γκολ, 8 ασίστ) και πρώτος σε συμμέτοχες(26) σε παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο «Pulga», πήρε από το χέρι όλους τους Αργεντινούς και τους οδήγησε στην κορυφή του Έβερεστ.

Απέναντι στη Γαλλία, σκόραρε δύο γκολ(23’ πεν.,108’) όπως επίσης ευστόχησε και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι στο τέλος. Μόλις ο Μολίνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο τέταρτο και καθοριστικό χτύπημα, με τους Κομάν και Τσουαμενί να έχουν αστοχήσει για την Γαλλία λίγο πριν, στο Στάδιο Lusail Iconic έγινε «έκρηξη συναισθημάτων» με Αργεντινούς εντός και εκτός γηπέδου να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρια τους.

Η 18η Δεκεμβρίου, είναι η μέρα που ο Μέσι νίκησε, η μέρα που το ποδόσφαιρο νίκησε. Για πάντα.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *