Type to search

Κεντρική Μάντσεστερ Σίτι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Χούλιαν Άλβαρεζ: Ο Μίδας του ποδοσφαίρου

Share

 Από το Καλτσίν της Αργεντινής, στα φυτώρια της Ρίβερ Πλεϊτ και η εκτόξευση με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, ο 23 χρονος Χούλιαν Άλβαρεζ μετατρέπει σε χρυσό όποια διοργάνωση ’’αγγίζει’’.  

 Αδιαμφησβήτητα ο Χούλιαν Άλβαρεζ, είναι ένας από τους νέους αστέρες του ποδοσφαίρου αλλά και της Αργεντινής. Είναι ένας παίκτης που χαρακτηρίζεται από την καθημερινή του δουλειά, το λατινοαμερικάνικο πάθος του αλλά και την ποιότητα που βγάζει στο γήπεδο.  

 Το τελευταίο ατού του Χούλιαν, τράβηξε την προσοχή του Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς είδε στα πόδια ενός 22 χρονου τότε, έναν δεινό σκόρερ. 18 τέρματα και 7 ασίστ σε 21 συμμετοχές το 2021 στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, με τη φανέλα της Ρίβερ και ακόμη 8 γκολ σε 11 συμμετοχές, στο Copa de la Liga, στο ξεκίνημα του 2022.
Αποκορύφωμα των εμφανίσεων με την φανέλα με την κόκκινη ρίγα, τα 6 γκολ απέναντι στην Αλιάνσα Λίμα, στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Λιμπερταδόρες.

 Εκείνο που ίσως δεν γνώριζαν Σίτι και Πεπ, όταν τον αγόρασαν για κάτι παραπάνω από 21εκ. τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν η σχέση του Χούλιαν Άλβαρεζ με τα τρόπαια.  
Όπως στην ζωή, έτσι και στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου, άνθρωποι και ποδοσφαιριστές καθορίζονται από σχέσεις. Ο επιθετικός καθορίζεται από την σχέση του με αντίπαλα δίχτυα. Ο γκολκίπερ από τις επεμβάσεις του. Ο προπονητής από της σχέση του με τα θετικά αποτελέσματα κ.ο.κ. Η ‘’αράχνη’’ της Σίτι (παρατσούκλι του Άλβαρεζ, του το έχουν βγάλει τα αδέλφια του), πέρα από την σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα (17 γκολ/48 συμμ., με τη Σίτι) είναι πόλος έλξης τροπαίων. Όπως, στην ελληνική μυθολογία,που ο Μίδας είχε την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσό οτιδήποτε άγγιζε, έτσι και ο φ μετατρέπει σε χρυσό κάθε διοργάνωση που συμμετέχει για 1η φορά, είτε συλλογική είτε διεθνή.

Ο οιωνός του Άλβαρεζ

 Μόλις 23 χρόνων και 6 χρόνια μετά το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, το παιδί από το Καλτσίν, μία πόλη με λίγα παραπάνω από 1000 σπίτια, έχει κερδίσει το Κόπα Λιμπερταδόρες (17/18), το Κόπα Αμέρικα (20/21), το Finalissima (21/22), το Ρικόπα Σουνταμερικάνα (18/19), το Παγκόσμιο Κύπελλο φυσικά (2022) και πριν λίγες μέρες κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ (22/23). Όλα τα παραπάνω τρόπαια, τα κατέκτησε συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην εκάτοστε διοργάνωση.


 Εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως η ιστορία του Μίδα ταιριάζει με την μέχρι στιγμής καριέρα του 23 χρονου άσσου της Μάντσεστερ Σίτι.  
 
 Η αλληλουχία των ικανοτήτων του Γκουαρδιόλα με τον οιωνό του Άλβαρεζ, μπορούν να ηρεμούν τον Ισπανό προπονητή για τους δύο εναπομείναντες τελικούς που έχει μπροστά του. Τον τελικό του FA Cup (03/06) απέναντι στη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και έπεται ο τελικός του Champions League απέναντι στην Ίντερ (10/06) στην Κωνσταντινούπολη. Εν αναμονή λοιπόν, αν το ’’άγγιγμα’’ του Άλβαρεζ θα δώσει χρυσά μετάλλια και το πρώτο ευρωπαϊκό για το ’’καράβι’’ του Μάντσεστερ.  
 
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος  

Tags: