Type to search

MUNDIAL 2022 Αργεντινή ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κεντρική Λίγκ 1 Λιονέλ Μέσι ΜΟΥΝΤΙΑΛ Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 Παρί Σεν Ζερμέν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρόκριση ΦΙΦΑ

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΛΙΟΝΕΛ

Share

Σε δηλώσεις του ο Λιονέλ Μέσι στο TyC Sports, μετά την νίκη – πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, είπε : « Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο Μουντιάλ μου, αλλά το απολαμβάνω πολύ από την στιγμή που άρχισε».

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής όντως φαίνεται να απολαμβάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Όπως επίσης φαίνεται πως η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, το 2021, αφαίρεσε το βάρος από τις πλάτες του. Το βάρος της καταναγκαστικής επιτυχίας με την Εθνική του ομάδα. Ωστόσο, βάσει των στατιστικών του στη διοργάνωση, ο Αργεντινός κάνει το καλύτερο Μουντιάλ.

Έχει την 2η καλύτερη αξιολόγηση απόδοσης (8.12) κατά την βαθμολογία του Sofascore στη διοργάνωση.

Έχει σκοράρει 5 γκολ (xg 4.75), όσα και ο Εμπαπέ, με τους δυό τους να μοιράζονται την κορυφή.

Μετράει 3 ασίστ και βρίσκεται πρώτος στην συνδυαστική κατηγορία της διοργάνωσης των Γκολ + Ασίστ, με 8.

Πρωταγωνιστεί επίσης, στις κατηγορίες σουτ/αγώνα με 4.5 μ.ο, και σουτ στο στόχο/αγώνα με 2.3 μ.ο. 

Είναι στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες τους, με 6, και περνά 3.0 πάσες κλειδιά κατά μέσο όρο ανά ματς.

Ο 35χρονος ηγέτης της Αργεντινής, οδήγησε την «αλμπισελέστε» στον 2ο τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου μέσα σε 8 χρόνια. Το 1986 το δεξί «χέρι του θεού» πήγε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε για 2η φορά στην ιστορία της. Για να δούμε αν το αριστερό πόδι του Λιονέλ Μέσι, αφού την έφτασε στον τελικό, θα την οδηγήσει και στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *