Type to search

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

«Τίτλοι τέλους» για τον Φερνάντο Σάντος

Share

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της A Bola, ο Φερνάντο Σάντος διανύει τις τελευταίες του μέρες στον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας. Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας για να λύσει το συμβόλαιό του.

Το παιχνίδι απέναντι στο Μαρόκο και η ήττα – αποκλεισμός της Πορτογαλίας στους «8» του Μουντιάλ, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο των Ιβήρων. Η ομάδα του Πορτογάλου προπονητή ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες την διοργάνωση. Ωστόσο, ο άδοξος αποκλεισμός της αναμένεται να φέρει αλλαγές στην ομάδα, αρχής γενομένης από την θέση του προπονητή.

Ο Σάντος πληρώνει το μάρμαρο του αποκλεισμού, ενώ του ασκείται σε μεγάλο βαθμό κριτική για την διαχείριση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σουπερ σταρ βρισκόταν στον πάγκο στα δύο τελευταία παιχνίδια της Πορτογαλίας και η κόντρα του με τον Σάντος δημιούργησε αρνητικό κλίμα στην ομάδα. Κάτι που έπαιξε ρόλο στην πορεία της στην διοργάνωση.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Σάντος – Πορτογαλίας άρχισαν να διαφαίνονται αμέσως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πολύπειρος τεχνικός είχε πει τότε ότι θα περιμένει να μιλήσει πρώτα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για να αποσαφηνιστεί το μέλλον του στην ομάδα. Παρόλο που η εν λόγω συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμα, δημοσιεύματα στην Πορτογαλία κάνουν λόγο για βέβαιο «διαζύγιο».

Συγκεκριμένα, η A Bola σε ρεπορτάζ της τονίζει πως είναι ειλημμένη η απόφαση της Ομοσπονδίας να προχωρήσει χωρίς τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της. Προσθέτει μάλιστα ότι το «διαζύγιο» θα είναι…κοινή συναινέσει. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που περιπλέκουν την υπόθεση και αναμένεται να καθυστερήσουν την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι λεπτομέρειες αυτές αφορούν την συνεργασία της Εθνικής Πορτογαλίας με την εταιρεία του Σάντος, «FEMACOSA». Στόχος της ίδρυσής της ήταν να συνάψει μέσω αυτής συμβόλαια συνεργασίας με την Ομοσπονδία (μοναδικός συνεργάτης), ώστε να κληθεί να καταβάλλει μικρότερο φόρο σε σχέση με ένα απλό συμβόλαιο ως φυσικό πρόσωπο.

Σε έρευνα που έγινε από την εφορία της Πορτογαλίας, ο Σάντος κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή τις χρονιές 2016 και 2017. Με τις έρευνες να συνεχίζονται για την τριετία 2018 – 2021, γίνεται αντιληπτό ότι οποιαδήποτε συζήτηση για λύση της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία θα καθυστερήσει αισθητά.

Ο Σάντος ανέλαβε την Εθνική ομάδα της χώρας του μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Σε αυτά τα οχτώ χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το EURO το 2016 αλλά και το Nations League το 2019. Σε 109 ματς έχει απολογισμό 68 νίκες, 21 ισοπαλίες και 20 ήττες.

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *