Type to search

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣ(ΕΙ)Η !

Share

ΕΝΩΣΗ Α. Α. ΡΕΝΤΗ – ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 3 – 2 : Η ανυπέρβλητη  Ένωση Α. Α. Ρέντη κατέβαλλε την σθεναρή αντίσταση του αξιόμαχου Παντζιτζιφιακού σε μια άκρως συναρπαστική αναμέτρηση με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ και την επίτευξη τεσσάρων τερμάτων σε διάστημα 24 λεπτών.

Η Ένωση Α. Α. Ρέντη επιβλήθηκε 3 – 2  του Παντζιτζιφιακού στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στο δημοτικό γήπεδο του Ρέντη «Σταύρος Μελισσουργός» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτελούσε την απαρχή της ανάκαμψης τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν ποιοτικώς ανώτεροι των φιλοξενούμενων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παρότι απώλεσαν δις το προβάδισμα της νίκης, ήταν καθ’ όλα κυνικοί και αποτελεσματικοί στις τελικές τους προσπάθειες και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση εκκίνησε με την Ένωση να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να την κυκλοφορήσει περνώντας κάθετες μεταβιβάσεις ανάμεσα στις γραμμές του Παντζιτζιφιακού. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκαναν αλλεπάλληλες βεβιασμένες επιλογές στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου καθότι οι φιλοξενούμενοι ασκούσαν άμεσο επιθετικό πρέσινγκ ψηλά στο τερέν, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την προσπάθεια ανάπτυξης των επιθέσεων τους. Αυτό είχε ως συνέπεια, οι γηπεδούχοι να επιλέγουν να αναπτύξουν τις επιθέσεις με πιο άμεσο τρόπο σημαδεύοντας με διαγώνιες μακρινές μεταβιβάσεις στα άκρα της επίθεσης και στην πλάτη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφεται στο 9ο λεπτό και ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Γκαγκώσης έκανε επέλαση από την αριστερή πλευρά και έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Στρίγγα, ο οποίος απώλεσε εξ επαφής τεράστια ευκαιρία καθώς η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι της Ένωσης σπαταλούν ακόμα μια σημαντική ευκαιρία, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Γκαγκώσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κραβαρίτη. Στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τον Πρέκα να αποφεύγει με εξαιρετικό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο και να εξαπολύει ένα σουτ, το οποίο αποσόβησε ενστικτωδώς ο Κραβαρίτης κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η Ένωση Ρέντη κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της στο 18ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Γκαγκώσης επιχείρησε εκτός περιοχής ένα σουτ, με τον Ντόνε να ακολουθεί την πορεία της μπάλας, και αφού καλυπτόταν από τον αμυντικό του Παντζιτζιφιακού εκτέλεσε τον Κραβαρίτη εντός της μικρής περιοχής με έξοχο αριστερό πλασέ για το 1 – 0 της Ένωσης. Με την επίτευξη του πρώτου τέρματος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ψηλότερα τις γραμμές τους, περνούσαν ευχερέστερα μπάλες ανάμεσα στην μεσαία και την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και προσπαθούσαν με γρήγορες εναλλαγές παιχνιδιού να μετατοπίσουν την άμυνα τους και να βρουν κενούς χώρους για να επιτεθούν.

Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού η Ένωση έφτιαξε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ντόνε εισήλθε με ορμή και ταχύτητα από τα δεξιά στη περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Στρίγγα να αστοχεί από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι γηπεδούχοι επιτίθονταν κατά ριπάς στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στο 43ο λεπτό, ύστερα από ωραίο συνδυασμό τριών παικτών της Ένωσης, ο Πρέκας εκτέλεσε εν στάσει, με τον Κραβαρίτη να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια της πρότερης φάσης, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σαλέμ έκανε ένα σουτ εντός της περιοχής με τον Κραβαρίτη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να κρατάει το 1 – 0 έως την ανάπαυλα του πρώτου μέρος.

Οι άκρως παραγωγικοί στο επιθετικό κομμάτι γηπεδούχοι εισήλθαν στο δεύτερο μέρος με την ίδια ορμή και ζέση να κυριαρχήσουν και ασκούσαν συντονισμένο επιθετικό πρέσινγκ στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου προκειμένου να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας και να δημιουργούν ανισορροπία και επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι ποδοσφαιριστές του Παντζιτζιφιακού, περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο καθότι αμύνονταν μαζικά πίσω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και αδυνατούσαν να εκδηλώσουν μια οργανωμένη επίθεση. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, παρότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τελική στην εστία του Γεωργίου, κατάφεραν στο 62ο να ισοφαρίσουν, όταν ο Τριχάς εκμεταλλευόμενος μια ολιγωρία στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στη περιοχή και σημείωσε το 1 – 1 με εξαίσιο σουτ που κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας του Κραβαρίτη.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και έξι λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον νεοεισελθόντα Μουρελάτο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ύστερα από μία σέντρα από δεξιά και από κοντά να νικάει τον Κραβαρίτη και να γράφει το  2 – 1 για τους γηπεδούχους. Εν συνεχεία,  παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης και ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιφέρουν εκ νέου την ισορροπία στο ματς ύστερα από την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Τριχά στο 84ο λεπτό με τον Γεωργίου να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ.

Εντούτοις, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης επέδειξαν απαράμιλλο ζήλο για να επικρατήσουν και τέσσερα λεπτά αργότερα ύστερα από έναν υποδειγματικό συνδυασμό από αριστερά ο Ντόνε γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Διαμαντόπουλος πέτυχε εξ’ επαφής το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, δεν καταγράφηκε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα και το  και το τελικό 3 – 2 διατηρήθηκε αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κακριδή.

Η Ένωση Α. Α. Ρέντη έχει εκκινήσει με αρκούντως ενθαρρυντικό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ούσα επί του παρόντος στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 22 βαθμών σε εννέα αγωνιστικές. Η Ένωση απώλεσε την προηγούμενη αγωνιστική το αήττητο επτά επίσημων αναμετρήσεων, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τον Περαμαϊκό, ο οποίος μάλιστα ύστερα από τη νίκη του επί της Ένωσης αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Ένωση με την σημερινή της επικράτηση επί του Παντζιτζιφιακού εδραιώνεται στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και είναι πανθομολογούμενο πως συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παντζιτζιφιακός διάγει έναν εκ διαμέτρου αντίθετο αγωνιστικό βίο από εκείνον της Ένωσης καθότι βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας την ισχνή συγκομιδή των οκτώ βαθμών και μετρώντας δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Παντζιτζιφιακός καλείται να ανασυνταχθεί και να αναζητήσει τρόπους προκειμένου αναστρέψει άμεσα τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΝΩΣΗ Α. Α. ΡΕΝΤΗ: Γεωργίου, Χουρδάκης, Νουαλάλ, Χριστόπουλος, Μπουζάλι, Γκαγκώσης, Στρίγγας, Σαλέμ, Διαμαντόπουλος, Ντόνε, Πρέκας

Αναπληρωματικοί: Μουρελάτος

ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Κραβαρίτης, Δωρoγιάννης, Κανελλόπουλος, Τόλης, Γιαννακόπουλος, Παπαδούλης, Αλί, Μαρκατζίνος, Μπαλαμπάνης, Μαύρος, Τριχάς

Αναπληρωματικοί: Χρήστου, Παλόκα, Σκευοφύλαξ, Λαδιάς, Λουπίδης

 

Διαιτητής: Κακριδής Π.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Τσακίρης Κ.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Πετρίδης Θ.

Παρατηρητής Αγώνα: Κανέλλος Σ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *