Type to search

Messi MUNDIAL 2022 World Cup Αργεντινή Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή: Ο δείκτης «xMessi»

Share

Η Αργεντινή, στο «last dance» του Λιονέλ Μέσι σε Μουντιάλ, βρέθηκε αντιμέτωπη με την Πολωνία, το Μεξικό, και την Σαουδική Αραβία για τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Τι και αν ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου από την Σαουδική Αραβία; Μέσι και Αργεντινή με το απόλυτο των νικών στα επόμενα δύο παιχνίδια προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ με τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι να κλείνουν με θετικό πρόσημο τον όμιλο.

Η ήττα-σοκ από τους Σαουδάραβες

Πρεμιέρα για γερά νεύρα επεφύλασσε η «αλμπισελέστε», η οποία παρόλο που επέβαλλε τον ρυθμό της απέναντι στην Σαουδική Αραβία, δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Σύμφωνα με την Opta, η Αργεντινή με ποσοστό κατοχής κοντά στο 69% ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο σε όλο το παιχνίδι. Κατοχή που δυστυχώς δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ παρά το υψηλό 2.2 στα xGoals. Αντίθετα, οι Σαουδάραβες με μόλις 0.1 xGoals, κατάφεραν και σκόραραν δις γεγονός που οφείλεται στην εξαιρετική ευστοχία τουςασχέτως των δύσκολων προσπαθειών στις αντεπιθέσεις τους.

Το ξεκίνημα της αντεπίθεσης με τους Μεξικανούς

Τέσσερις μέρες μετά το «στραπάτσο» με τους Σαουδάραβες και με την νίκη να μοιάζει μονόδρομος, η «αλμπισελέστε» τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο Μεξικό. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι από άποψη αριθμών, οι «Αζτέκοι» με τον Μόντες στο 10ο λεπτό απείλησαν πρώτοι. Ίδιο σκηνικό και πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου με τον Μαρτίνες να λέει όχι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέγκα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά του Λιονέλ Μέσι να μας θυμίσει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος. Αφού υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, σκόραρε στην κάτω αριστερή γωνία του Οτσόα(64’). Το κερασάκι στην τούρτα για τον ίδιο και την Αργεντινή ήρθε στο 87ο λεπτό με την ασίστ του στον Έντσο Φερνάντεζ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με υπέροχο τελείωμα.

Μέσι εναντίον Λεβαντόφσκι

Το χθες και το σήμερα της Μπαρσελόνα συναντήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ. Με την «αλμπισελέστε» να επικρατεί κατά κράτος σε όλο τον αγώνα και τον Μέσι με κέφια, το σύνολο του Σκαλόνι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Πολωνούς. Το αστρονομικό ποσοστό κατοχής(73%) και τα υψηλά xGoals(3,5) εκφράζουν απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.

Ο δείκτης «xMessi»

Ο Αργεντίνος, φύση και θέση ηγέτης της «αλμπισελέστε», με απόδοση σαν την χτεσινή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις του. Στα 35 του, ο Μέσι με μία ολοκληρωτική εμφάνιση βγαλμένη από τις μέρες της ακμής του δείχνει τον δρόμο στους υπολοίπους. Ντρίπλες, τελικές, εύστοχες μεταβιβάσεις, και φυσικά πάσες-κλειδιά είναι τα συστατικά που περιλαμβάνονται στον δείκτη «xMessi».

Το ταξίδι των νοκ-άουτ ξεκινά εναντίον της Αυστραλίας για την φάση των 16.Η κορυφή του κόσμου και το χρυσό κύπελλο του Ζιλ Ριμέ είναι τέσσερις αγώνες μακριά για τους Αργεντινούς.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *