Type to search

1ος ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Β' ΕΠΣΑ Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα Ζωγράφου

Share

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Ζωγράφου κατάφερε να υπερκέρασει το εμπόδιο της Ιεράπολης νικώντας με 3-0. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μακρής (47′, 70′) και Τσοχαντάρης (58′). Αστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι οι φιλοξενούμενοι στις αρχές του αγώνα.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα ώστε να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα του Ζωγράφου υποδέχθηκε την Ιεράπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν την έναρξη του αγώνα στους 13 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από την μεγάλη νίκη τους απέναντι στην Δόξα Βύρωνος και φιλοδοξούσαν να επεκτείνουν το νικηφόρο τους σερί. Παρά το δυναμικό τους ξεκίνημα όμως, έφυγαν με άδεια χέρια από το Γουδή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές. Αμφότερες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις αλλά ταυτόχρονα ο κόσμος παρακολουθούσε ένα διαγωνισμό λαθών. Ένα εκ των οποίων έφερε και την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα. Στο 9ο λεπτό ο Βιδάκης έκανε το ανέβασμα από αριστερά για λογαριασμό της Ιεράπολης και πάτησε περιοχή εκμεταλλευόμενος το κενό στην άμυνα του Αστέρα. Αφού σήκωσε το κεφάλι του, έκανε την σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Εξηντάρη. Ο διαιτητής αμέσως υπέδειξε την παράβαση, ενώ ο αρχηγός του Αστέρα αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της Ιεράπολης και του πρωταθλήματος με 5 γκολ. Ωστόσο, η εκτέλεσή του δεν ήταν και η ιδανική, με τον Λαχανά να πέφτει σωστά και να αποκρούει κρατώντας έτσι το 0-0. Αυτό ήταν το τρίτο χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους μέσα στην χρονιά σε σύνολο τεσσάρων εκτελέσεων.

Η Ιεράπολη δεν έδωσε συνέχεια σε αυτό της το ξεκίνημα δείχνοντας υπέρ του δέοντος επηρεασμένη από την απώλεια του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι από την δική τους μεριά, περιόρισαν ακόμη περισσότερο τα ήδη ελάχιστα ρίσκα που έπαιρναν μέχρι εκείνη τη στιγμή φοβούμενοι μην εκτεθούν ξανά. Εάν συνυπολογίσουμε και τις αρκετές διακοπές εξαιτίας τραυματισμών, ήταν φυσιολογικό ο αγώνας να μην αποκτήσει ρυθμό. Νομοτελειακά, λοιπόν, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια χωρίς να προσφέρουν κάτι αξιόλογο στον κόσμο που αψήφησε το κρύο και παρευρέθηκε στο γήπεδο.

Προς έκπληξη πολλών, η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Συγκεκριμένα, ο Αστέρας είχε την πρώτη μου μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι μόλις στο πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου. Ο Βραχίμη μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραίο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Τσοχαντάρη. Εκείνος με τη σειρά του σούταρε στην κίνηση με τον Τσαπούρνη να διώχνει σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, έπειτα από σέντρα στην περιοχή της Ιεράπολης, η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε ότι ήταν ακούσιο και ως εκ τούτου άφησε την φάση να εξελιχθεί. Αυτομάτως αυτό έφερε και έντονες αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων χωρίς ωστόσο να δίνεται συνέχεια. Η πίεση την οποία άσκησε ο Αστέρας με το που ξεκίνησε το β’ ημίχρονο απέδωσε καρπούς στο 47ο λεπτό.

Ο Μακρής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία. Ο Τσαπούρνης δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της με αποτέλεσμα να την διώχνει αφού πέρασε την γραμμή του τέρματος. Σειρά στις διαμαρτυρίες είχε αυτή τη φορά η Ιεράπολη. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν έντονα τόσο απέναντι στον διαιτητή όσο και στον επόπτη υποστηρίζοντας πως η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή.

Από εκείνο το σημείο και μετά το μυαλό των παικτών της Ιεράπολης χάθηκε. Άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με τις αποφάσεις του διαιτητή και λιγότερο με το πως θα γυρίσουν το παιχνίδι. Αντίθετα, ο Αστέρας με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία συνέχιζε να πιέζει για την επίτευξη κι άλλου γκολ. Αυτό ήρθε στο 58ο λεπτό του αγώνα, ξανά από εκτέλεση κόρνερ. Αυτή τη φορά ο σκόρερ Μάκρής χρίστηκε δημιουργός και με σέντρα στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Τσοχαντάρη, ο οποίος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσαπούρνη γράφοντας το 2-0. Ένα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση το πως μπήκαν οι δύο ομάδες στο β’ ημίχρονο.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην πορεία. Ο Αστέρας εξακολουθούσε να πατάει καλύτερα, ενώ η Ιεράπολη είχε χάσει πια κάθε συνοχή και όρεξη να κυνηγήσει κάτι από το ματς. Κάτι που αποδείχθηκε και από τον τρόπο που δέχθηκαν το επόμενο γκολ. Έπειτα από φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα στο 70′, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να παίξουν γρήγορα. Έκαναν όμως λάθος με τους γηπεδούχους να βγαίνουν στην αντεπίθεση από τα αριστερά όντας τρεις εναντίον ενός. Ο Τσοχαντάρης κάνει το γύρισμα από τα πλάγια, ο Τσαπούρνης μπερδεύεται με τον αμυντικό του και ο Μακρής, εκμεταλλευόμενος την κόντρα, με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0. Παίρνοντας έτσι επάξια το βραβείο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης.

Ακολούθησαν ξανά έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ιεράπολης για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του προπονητή των φιλοξενούμενων, Χρήστου Κιούρκου, με δεύτερη κίτρινη. Η εικόνα του σκορ και οι πολές αλλαγές που έγιναν στην συνέχεια έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Συνεπώς δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε.

Ο Αστέρας κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την Κοψάχειλα. Από την άλλη πλευρά, η Ιεράπολη προβληματίζεται για το αρνητικό ρεκόρ της χειρότερης άμυνας του πρωταθλήματος (23 γκολ παθητικό σε 9 ματς) και θέλει να αφήσει πίσω της το συντομότερο την σημερινή ήττα. Τα βλέμματα στρέφονται στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Μεταμόρφωσης την επόμενη εβδομάδα.

Ενδεκάδες

Αστέρας Ζωγράφου: Λαχανάς, Ντίσα, Ξανθόπουλος (Τσιάκαλος 84′), Καρακάσης, Εξηντάρης, Βραχίμη, Μακρής (Δρανδάκης 78′), Σπαγής, Τσοχαντάρης (Τζοβάρας 78′), Τζίγκος (Λιόλιος 84′), Kurra (Μπακέας 78′).

Ιεράπολη: Τσαπούρνης, Μπόγδανος, Βιδάκης (Παλαμάς 63′), Βιτουλαδίτης, Κολάγκι, Μπαντής, Μπιάζης (Πετεινάκης 27′), Κασιμάτης (Γιακουμάκης 74′), Σίντρε, Κωνσταντινίδης, Μπουρδάμης.

Διαιτητές

Πρώτος: Λιαμπότης

Βοηθοί: Αθανασόπουλος, Δεσύλλας

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *