Type to search

1ος ΟΜΙΛΟΣ Α’ ΕΠΣΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δάφνη απο ατσάλι

Share

‘’ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 0-2’’ 

 

Ήφαιστος και Δάφνη τέθηκαν αντιμέτωποι το μεσημέρι του Σαββάτου για τη 10η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας των Αθηνών. Η ανάγκη για τους τρείς βαθμούς ήταν έντονη, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις εκτός έδρας. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους κυνικούς σήμερα Νότιους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς και στη συνέχεια κράτησαν σχεδόν εύκολα το προβάδισμα τους. Και ήταν εύκολα, αφού οι Περιστεριώτες δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Μπότου.  

ΤΟ ΜΑΤΣ 

Ο Ήφαιστος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτός που πήρε τις πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Κόντρα στην ροή, όμως, η Δάφνη θα προηγηθεί στο 7ο λεπτό. Ο Πάλλας με εκτέλεση πλαγίου έφερε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, η άμυνα των γηπεδούχων δε λειτούργησε σωστά και ο Βλαχάκης με ωραίο σουτ έγραψε το 0-1. Το γκολ επηρέασε αρκετά τους παίκτες του Ηφαίστου που έχασαν μέτρα στο γήπεδο και αγχώθηκαν παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα, με τον βοηθό προπονητή των γηπεδούχων να δέχεται κίτρινη κάρτα. Και όταν πέρασε το πρώτο σοκ και άρχισαν να πιέζουν, έκαναν αρκετά λάθη κυρίως στο χώρο του κέντρου, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να βγαίνουν συνεχώς στην κόντρα. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Ήφαιστο ήρθε στο 37’, όταν ο Λάγγας – ενώ είχε καλές προϋποθέσεις – σούταρε αδύναμα. Τρία λεπτά μετά, όμως, και πάλι ο Λάγγας θα περάσει τρείς αντιπάλους θα κάνει ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δε θα βρει στόχο. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική προσπάθεια για ισοφάριση. Το πρώτο ημίχρονο βέβαια θα μπορούσε να έχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Καραγκούνης απέκρουσε την προσπάθεια του Βλαχάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 45’.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια πιστή αντιγραφή του πρώτου, με τη διαφορά πως το πρώτο τέταρτο είχε αρκετούς τραυματισμούς και πολλές διακοπές και το παιχνίδι δε μπορούσε να βρει ρυθμό. Και πάλι οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν να πιέζουν και στο 54’ μια εναλλαγή μεταξύ Λιούκα και Κούστα παραλίγο να δημιουργήσουν νέα συνθήκη στο ματς. Για ακόμη μια φορά, όμως, κόντρα στη ροή η Δάφνη θα σκοράρει ξανά. Στο 63’ ο Τσουκαλάς μετά, από μια τρομερή επέλαση από τα αριστερά, μοίρασε για τον Κωνσταντινίδη και εκείνος με ωραίο άγγιγμα νίκησε τον Καραγκούνη και έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να συνέλθουν ποτέ από εκείνο το σημείο. Έβγαιναν ανορθόγραφα στην επίθεση και πίεζαν χωρίς να δημιουργούν τις μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι Νότιοι εκμεταλλευθήκαν ξανά τους κενούς χώρους και θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει το προβάδισμά τους. Αρχής γενομένης από το 79’, όταν και πάλι ο Τσουκαλάς βρήκε τον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Κωνσταντινίδη, αυτός σούταρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε ξανά. Ο αριστερός ακραίος επιθετικός ( Τσουκαλάς ) ήταν πρωταγωνιστής και στις τελευταίες δύο φάσεις. Ένα πλασέ που πέρασε λίγο έξω στο 83’ και ένα ψηλοκρεμαστό στο 86’. Ο Ήφαιστος δε μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι μετά το σοκ του πρώτου ημιχρόνου και σε ολόκληρο το παιχνίδι είχε μόνο μια κλασσική ευκαιρία. Χαρακτηριστικά, ο Μπότος δεν ανησύχησε καθόλου στο δεύτερο 45λεπτο. 

Η Δάφνη συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις εκτός έδρας, αφού αυτή ήταν η τρίτη νίκη τους σε πέντε παιχνίδια μακριά από το Παλαιό Φάληρο. Βρίσκονται πάντως στην 8η θέση με 12 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν στην έδρα τους τον ουραγό Α.Ο. Καλαμακίου. Οι Περιστεριώτες έμειναν στην 6η θέση και στη συνέχεια παίζουν εκτός με τη Διάνα Ηλιούπολης.  

Ήφαιστος Περιστερίου 4-3-3: Τσούφλας ( 24’ Καραγκούνης ), Βλαχόπουλος ( 64’ Ευθυμιάδης ), Μπαλαρίνης ( 64’ Khachidze ), Κοτούλιας ( 82’ Λάχας ), Καρδάμης, Λιούκας, Μιχάλης, Λάγγας, Κούστας, Στάμος, Χίος.  

 

Δάφνη Παλαιού Φαλήρου 4-3-3: Μπότος, Δερμιτζάκης, Πάλλας, Ξύδης, Χριστόπουλος, Λιόσης, Ράπτης ( 65’ Παπαδόπουλος ), Γιαννούλης, Βλαχάκης ( 77’ Hoxhaj ), Τσουκαλάς ( 88’ Μαυρέλης ), Κωνσταντινίδης ( 88’ Ποζίδης ).  

 

Διαιτητής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ Γ. 

Α’ Βοηθός: ΙΣΣΑ Α. 

Β’ Βοηθός: ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ Μ.  

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *