Type to search

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΘΝΙΚΗ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΟΛ ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο ΝΕΟΛ πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ηλυσιακό με 63-59

Share

Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για παραμονή πήρε ο ΝΕΟΛ στην έδρα του Ηλυσιακού με σκορ 63-59. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με αποτέλεσμα να ανέβουν στο 6-10. Στο 5-11 και με παιχνίδι παραπάνω πλέον η ομάδα των Ιλισίων που θα πρέπει να αλλάξει πολλά εάν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής ο Ηλυσιακός φιλοξένησε τον ΝΕΟΛ στο κλειστό «Αντώνης Φώτσης». Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση και έχοντας κοινό στόχο την παραμονή καίγονταν για τη νίκη. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στην θεωρία.

Και αυτό διότι, στην πράξη η ομάδα της Κεφαλλονιάς εμφανίστηκε αρκετά πιο προετοιμασμένη για τις ανάγκες της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έχοντας αξιοσημείωτη προσύλωση στην άμυνά τους και εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ωστόσο, η ποιότητα και το πείσμα των παικτών του Ηλυσιακού βοήθησαν ώστε η διαφορά να μην ξεφύγει, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-34 υπέρ του ΝΕΟΛ. Αποτέλεσμα που αν μη τι άλλο κολάκευε τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη αμφότερες οι ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως για δύο σχεδόν λεπτά δεν υπήρξε σκορ. Οι πρώτοι πόντοι του β ημιχρόνου ήρθαν από τις δύο εύστοχες βολές του Γεωργιάδη για λογαριασμό του ΝΕΟΛ. Αυτή ήταν και η αρχή ενός μεγάλου σερί των φιλοξενούμενων, που «πάτησαν το γκάζι» και ανέβασαν τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν βόλεψε τον Ηλυσιακό, που φάνηκε ανμήμπορος να ακολουθήσει και έκλεισε την τρίτη περίοδο όντας πίσω στο σκορ με 33-44. Σε αυτό το σημείο, η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού πήγε να χαλάσει όταν οπαδοί του Ηλυσιακού κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος αυτών του ΝΕΟΛ. Προκλήθηκε ένταση, όμως, με την παρεμβάση και της Αστυνομίας η κατάσταση δεν εκτροχιάστηκε.

Η ένταση που δημιουργήθηκε στις κερκίδες φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Ηλυσιακού, οι οποίοι μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο του ματς έκαναν μια τρομερή αντεπίθεση. Με ένα δικό τους μεγάλο σερί κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι φτάνοντας πολύ κοντά στην ολική ανατροπή. Κάποιες κακές αποφάσεις, όμως, στις τελευταίες επιθέσεις τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Έτσι, ο ΝΕΟΛ φεύγει με το ροζ φύλλο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική από την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου. Να θυμίσουμε ότι για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα της Κεφαλλονιάς αναμετρήθηκε με τον ΕΦΑΟΖ, τον οποίο και νίκησε με σκορ 91-78 (5/2). Οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά, πως η σοβαρότητα που επέδειξαν στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου αποδίδει σιγά σιγά καρπούς και φτάνοντας πια τους 22 βαθμούς πατούν πιο σταθερά στα πόδια τους. Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Αίολο Αγυιάς στην Κεφαλλονιά.

Από την άλλη μεριά ο Ηλυσιακός γνώρισε μια όχι και τόσο συνιθισμένη ήττα στο «σπίτι» του από μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τον ίδιο. Πλέον απέχει μόλις ένα βαθμό με αγώνα παραπάνω από τη Δάφνη Δαφνίου και τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Όλα αυτά ενώ ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στην έδρα του ΑΟ Μυκόνου την επόμενη αγωνιστική.

Ομάδες

Ηλυσιακός (Σταθόπουλος): Μόρφος, Σιγάλας, Φύτρος, Γραμματίκας, Φώτσης, Μπινιάκος, Μώσιαλος, Κουτσοκώστας, Θεοδωρίτσης, Κωστόπουλος, Στασινόπουλος, Αϊβαζίδης

ΝΕΟΛ (Δούλιας): Γεωργιάδης, Μπρατσιάκος, Surlic, Κάλδης, Κασπίρης, Μαρουλής, Τρυφωνόπουλος, Αγγέλης, Κοντούδης, Τσιμίδης, Λαμπρόπουλος

Διαιτητές

Παντεζίδης, Χαΐνα, Καραμπιτσάκος

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *