Type to search

Pre League ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πανιώνιος

Αληθινές Αμαζόνες έσπασαν το αήττητο του Πανιωνίου με 1-3

Share

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχαν οι Αμαζόνες το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12), στο κλειστό Ανδρέας Βαρίκας με γηπεδούχο τον Πανιώνιο για την 9η αγωνιστική της Pre League γυναικών. Η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν συνολικά καλύτερη στο παιχνίδι και έφυγε από την Νέα Σμύρνη με μια πολύ σημαντική και καθαρή νίκη με 1-3 σετ.

Μεγάλες μάχες και το 1ο σετ στον Πανιώνιο

Πολύ ισορροπημένο γενικά το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με πολύ πάθος από τις παίχτριες των δυο ομάδων. Το 1ο σετ πήγαινε πόντο πόντο, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να ξεφύγει με 15-11 ωστόσο οι Αμαζόνες αντέδρασαν και το έκαναν 15-15. Έκτοτε οι ισοπαλίες ήταν συνεχείς χωρίς καμία ομάδα να αποκτάει διαφορά 2 πόντων. Ενδεικτικό ότι ο Πανιώνιος έφτασε σε σετμπολ 4 φορές! ( 24-23, 25-24, 26-25, 27-26 ) , όμως τελικά έκανε το 28-26 έπειτα από πόντο της Ρούσση, κάνοντας το 1-0 σε ένα πολύ εντυπωσιακό σετ.

Καλύτερες οι φιλοξενούμενες στο 2ο σετ

Οι Αμαζόνες ξεκινήσανε πολύ καλά στο 2ο σετ, ήταν καλύτερες και ήταν μπροστά καθ’ όλη την διάρκεια του. Προηγήθηκαν με 3-8, προσωρινά μάζεψε την διαφορά ο Πανιώνιος που έφερε το σετ στο 7-9. Η Νομικού με μπλοκ έκανε το 8-14 πιστοποιώντας την ανωτερότητα της ομάδας. Ο Πανιώνιος βελτιώθηκε και έβγαλε αντίδραση μειώνοντας στον πόντο με 18-19 με πόντο της Αλβάρεζ. Οι Αμαζόνες που ήταν συνολικά καλύτερες σε αυτό το σετ έφτασαν στο 19-25 με άσσο της Φακοπουλίδου.

Επίδειξη ανωτερότητας από τις Αμαζόνες, δεν είχε απάντηση ο Πανιώνιος στο 3ο σετ.

Ανώτερες οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 6-10 έπειτα από πόντο της Φακοπουλίδου. Δίχως να αφήσουν περιθώριο στον Πανιώνιο οι Αμαζόνες έκαναν το 10-17 με πόντο της Χριστοδούλου. Το σετ τελείωσε με σκορ 15-25 με τον τελευταίο πόντο να έρχεται από την Φακοπουλίδου που κάρφωσε.

Αμφίρροπο το 4ο σετ με νικήτριες τις Αμαζόνες

Το σετ αυτό ξεκίνησε όπως και το πρώτο με πολύ πάθος και ισορροπία, με το σκορ να είναι στο 8-8 έπειτα από την ισοφάριση της Φακοπουλίδου η οποία ήταν εξαιρετική στο παιχνίδι. Οι Αμαζόνες πήραν μια μικρή διαφορά όμως Πανιώνιος μείωσε σε 11-13 με την Ρούσση που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 16-20 με άσσο της Βυθούλκα, όπου η μπάλα βρήκε στο φιλέ και έπεσε στο ταρτάν χωρίς να μπορέσουν να αντιδράσουν οι γηπεδούχες. Παρόλο που οι Αμαζόνες έφτασαν στο 20-24 έπειτα από μπλοκ της Χριστοδούλου, ο Πανιώνιος αντέδρασε και έφτασε το παιχνίδι στο 23-24 με την Βασιλαντωνάκη. Το σετ πήγε στις Αμαζόνες, αφού το καρφί που επιχείρησε η Παπαδοπούλου κατέληξε άουτ και έγινε το 23-25.

Τα σετ: 28-26, 19-25, 15-25, 23-25

Πανιώνιος (Λυκογιάννη): Λεωνίδου, Καρέλια, Σαΐνι, Ρούσση, Παπαδοπούλου, Αλβάρεζ, Διολή, Βασιλαντωνάκη.

Αμαζόνες  (Πανδής): Χριστοδούλου, Βυθούλκα, Γκιαούρη, Φακοπουλίδου, Νομικού, Καλλή, Τζαφέρη, Γκρέκα.

Διαιτητές: Πρέντζας, Αρβανίτης

Τι δήλωσαν οι δυο προπονητές:

Πανιώνιος (Λυκογιάννη):

Για την ήττα: « Εμείς προερχόμαστε από παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη που είχαμε και μια απώλεια τραυματισμού της κεντρικού μας, συν του ότι η πασαδόρος μας σήμερα βγήκε εκτός. Προσπαθούσαμε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να κάνουμε την υπέρβαση δεν είχαμε περιθώρια προπονήσεων μετά το κύπελλο για να καλύψουμε και τα κενά, θεωρώ οτι τα κορίτσια σε γενικές γραμμές έκαναν μέγιστη προσπάθεια και τις ευχαριστώ και τις συγχαίρω και συγχαρητήρια και στις αμαζόνες που έδειξαν υπεροχή, τουλάχιστον στα τελειώματα πάνω στο φιλέ».

Αν το πρόβλημα ήταν κυρίως η υποδοχή κυρίως στο 2ο και 3ο σετ: « Λίγο η υποδοχή και λίγο οι χαλασμένες μπάλες, που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε και να έχουμε τελειώματα πάνω στο φιλέ».

Αμαζόνες  (Πανδής):

Για τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα: «Για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήταν αήττητος μέχρι τώρα αν δεν κάνω λάθος, το θέλαμε πάρα πολύ για να μπορούμε να είμαστε κοντά στους στόχους μας, το καταφέραμε και συνεχίζουμε».

Αν ήταν η υποδοχή και τα τελειώματα των φάσεων έκριναν το παιχνίδι υπέρ των Αμαζόνων:
«Νομίζω ότι στο τέλος, το παιχνίδι το κέρδισε η ομάδα που έκανε τα λιγότερα λάθη, είχε την ψυχραιμία και έκανε τα λιγότερα λάθη»

Για την συνέχεια με τον Αίαντα Ευόσμου: «Η συνέχεια είναι με τον Αίαντα Εύοσμου, όλα τα παιχνίδια φέτος έχει αποδειχτεί ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε την νίκη που πρέπει, ούτως ώστε να πάμε στην Κόρινθο με καλύτερη ψυχολογία και να κερδίσουμε και να είμαστε μέσα στους στόχους μας.

Η συνέχεια των δυο ομάδων

Πανιώνιος: Ο Ιστορικός για την 10η αγωνιστική της Pre League θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΦΟ Βριλησσίων.

ΑΟΝ Αμαζόνες: Οι Αμαζόνες ταξιδεύουν στον Εύοσμο όπου θα αντιμετωπίσουν τον τοπικό Αίαντα για την 10η αγωνιστική της Pre League.

Επιμέλεια: Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *