Type to search

Α’ ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήφαιστος Περιστερίου – ΓΣ Καισαριανής 1-2 : Δραματική “απόδραση” για τους φιλοξενούμενους

Share

Σπουδαία νίκη για τον ΓΣ Καισαριανής, με το σύνολο του Μαρίνου Πολυμέρη να “δραπετεύει” με το διπλό από την έδρα του Ηφαίστου, επικρατώντας με 2-1 της ομώνυμης ομάδας σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. 

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα του κιόλας λεπτά, με την γηπεδούχο ομάδα του Ηφαίστου να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3′. Ο Λάγγας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Χίος έπιασε κεφαλιά από κοντινή θέση, όμως η μπάλα κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του Καλαμάρα. Οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, αποπειράθηκαν να νικήσουν τον Καραγκούνη από μακρινή απόσταση και χωρίς καλές προϋποθέσεις, με τα σουτ να μην αποτελούν απειλή για την εστία των γηπεδούχων.

Η δεύτερη προειδοποίηση του Ηφαίστου ήρθε και πάλι από στημένη μπάλα, με τον Μιχάλη να βρίσκει αξιόλογη τελική από καλή θέση και την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ ύστερα από απόκρουση του Καλαμάρα. Η…τρίτη και “φαρμακερή” ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση, που ακολούθησε της ευκαιρίας που προαναφέρθηκε. Κόρνερ του Λάγγα, κεφαλιά-πάσα του Μιχάλη στον Χίο, με τον 28χρονο άσο να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το τρίτο τέρμα του στη σεζόν. Η απάντηση του ΓΣ Καισαριανής ήταν άμεση. Ο Σκόρδος προωθήθηκε από δεξιά, πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Κασάπη και ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Αγκόλλι να γράφει το 1-1 με υπέροχο πλάσε στη γωνία.

Αρκετές οι δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι, με την φιλοξενούμενη Καισαριανή να αμύνεται εξαιρετικά χωρίς τη μπάλα όντας αρκετά πειθαρχημένη στο τακτικό κομμάτι έως και τη λήξη του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι “εγκλώβισαν” τον Ήφαιστο, ανακτούσαν συνεχώς την κατοχή αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να επιχειρούν κυρίως μεγάλες μεταβιβάσεις και γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί όσο περνούσε ο χρόνος. Η ανατροπή ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν και είχαμε αντιστροφή ρόλων συγκριτικά με το πρώτο τέρμα. Ο δημιουργός Κασάπης έγινε εκτελεστής βρίσκοντας στόχο με δυνατό σουτ στο πάνω δίχτυ ύστερα από ασίστ του Αγκόλλι.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε. Ο Ήφαιστος ρίσκαρε περισσότερο, ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε τις περισσότερες αξιόλογες στιγμές. Στο 68′ οι γηπεδούχοι είχαν άψογη συνεργασία μέχρι την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Χίο, όμως ο εξτρέμ του Ηφαίστου δε κατάφερε να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ, καθώς το πλασέ του βρήκε σε σώμα αμυνόμενου. Το σύνολο του Γαληνού Νικολαΐδη κέρδιζε συνεχώς φάουλ γύρω από την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει. Στο 81′, και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Κούστας έπιασε τη κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και απομακρύνθηκε δις πάνω στη γραμμή από αμυνόμενους και τερματοφύλακα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται πολύ έντονα σε διαιτητή και βοηθό θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Η Καισαριανή αμύνθηκε σθεναρά έως το τέλος, ενώ ένας διαπληκτισμός στα τελευταία λεπτά “άναψε τα αίματα” και ακολούθησε μερική σύρραξη εντός αγωνιστικού χώρου, η οποία έληξε σύντομα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του διαιτητή. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα, καθώς ύστερα από αυτή την επικράτηση ανέβηκαν στην 5η θέση με 11 πόντους, αφήνοντας τον Ήφαιστο Περιστερίου στην 7η με 10.

Οι ενδεκάδες του αγώνα :

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Νικολαΐδης): Καραγκούνης, Βλαχόπουλος, Μπαλαρίνης (46′ Στάμος), Κοτούλιας, Καρδάμης (83′ Ευθυμιάδης), ΛΙούκας, Μιχάλης (72′ Φράρος), Γονής, Κούστας, Λάγγας, Χίος

ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Πολυμέρης): Καλαμάρας, Σκόρδος, Μιράκας (65′ Σβίγγος), Σούλκο, Γιαννουλάκης, Αϊβάζης, Νίκου, Πατερίτσας, Γεωργίου, Αγκόλλι (97′ Πεμάι), Κασάπης (90′ Μπαριαμπάς).

 

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *