Type to search

Αστέρας γλυφάδας Γ' ΕΠΣΑ Γ’ κατηγορία ΕΠΣΑ Κρόνος Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

ΕΧΕΙ ‘ΑΣΤΡΟ’ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Share

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε ο αγώνας του Κρόνου Αθηνών με τον Αστέρα Γλυφάδας το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν αλώβητοι (0-2) και από την έδρα της αθηναϊκής ομάδας διατηρώντας το νικηφόρο έως τώρα σερί τους και απολαμβάνουν μόνοι την κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου τους στην Γ’ κατηγορία.


Τα σερί είναι για να σπάνε αλλά αυτό δεν αφορά τον Αστέρα Γλυφάδας. Όπως έχουν δείξει σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές, οι οποίοι μετρούνε έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, στόχος του είναι η άνοδος στη β’ κατηγορία και σκοπεύουν να το κάνουν αυτό χωρίς δράματα, σαρώνοντας όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους. Ακόμα και σαν μία μέρα σαν τη σημερινή, που δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, κατάφεραν να μην αφήσουν στιγμή τον Κρόνο να τους απειλήσει στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο τερματοφύλακάς τους δε, ο Σκρίνος μπορεί να θεωρηθεί και αυτός ένας απ’ τους δεκάδες θεατές αυτού του παιχνιδιού αφού δε χρειάστηκαν ποτέ οι υπηρεσίες του.

Για να είμαστε ειλικρινείς από άποψη θεάματος δεν ήταν και το σπουδαιότερο ματς που έχει γίνει και κάπως έτσι το έζησαν και οι 50 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο ή πιο σωστά που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ κακό πρόσωπο, καμία διάθεση να κλωτσήσουν σωστά το τόπι και αυτό αποτυπώνεται στο σύνολο των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν μπροστά στις 2 εστίες. Για την ακρίβεια μόνο μπροστά από την εστία του Κρόνου υπήρχε κατά διαστήματα δράση. Ακόμα και το πρώτο γκολ που σημειώθηκε μαρτυράει την εικόνα του παιχνιδιού. Εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Μαραγκό (Αστέρας), η μπάλα ταξιδεύει με ταχύτητα χελώνας και παρόλα αυτά κανείς αμυντικός της ομάδας του Κρόνου δεν καταφέρνει να τη διώξει με αποτέλεσμα να φτάσει, αφού πρώτα έχει αναπηδήσει 3-4 φορές μέσα στην περιοχή, στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μαντικόπουλος πέτυχε ίσως το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του αφού απλά χρειάστηκε να πλασάρει σε άδειο τέρμα. Το γκολ αυτό δεν επηρέασε καμία από τις δύο ομάδες οι οποίες συνέχισαν να προσφέρουν απλόχερα ένα κάκιστης ποιότητας παιχνίδι που όπως πολύ εύστοχα είπε ένας εκ των θεατών: «παίζουν ένα – δύο με τα σύννεφα» εννοώντας πως η μπάλα βρισκόταν περισσότερη ώρα στον αέρα παρά στο χορτάρι. Στο ίδιο μοτίβο περίπου έληξε και το πρώτο ημίχρονο που βρήκε τον Αστέρα Γλυφάδας προηγούμενο με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες φάνηκαν λίγο διαφορετικές στα πρώτα λεπτά. Με την καλή έννοια. Θαρρείς ότι ορκίστηκαν να ξορκίσουν το ‘δαίμονα’ που δεν τους άφηνε να παίξουν όμορφα μέχρι τότε. Ο ρυθμός ανέβηκε, ο Αστέρας πέτυχε 3! φορές το δοκάρι του Κρόνου. Ακόμα και η γηπεδούχος ομάδα δημιούργησε τελική προσπάθεια με το φορ της ομάδας όμως (Κουρέας) να πλασάρει απελπιστικά έξω από το τέρμα. Αυτό θα ήταν και το πρώτο τους γκολ για φέτος αφού δεν έχουν πανηγυρίσει έως τώρα κανένα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Όλη αυτή η προσπάθεια των δύο ομάδων σταμάτησε κάπως άδοξα στο 65ο λεπτό του αγώνα στη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι μετά από εκτίναξη στο σουτ του Χρυσικού. Το σκορ έγινε 0-2, ο  Αστέρας είχε διαφορά ασφαλείας, το ματς είχε ήδη διακοπεί για περίπου 5 λεπτά ώστε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία Σκάρλο και ο ρυθμός που είχε δημιουργηθεί χάθηκε για πάντα. Τα εναπομείναντα 30 λεπτά του αγώνα κύλησαν περισσότερο διαδικαστικά αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.
Το θετικό για τον Αστέρα είναι οι βαθμοί της νίκης στην προσπάθειά του για άνοδο.Το θετικό για όλους είναι πως ο Σκάρλος που είχε χτυπήσει με δύναμη στο δοκάρι νωρίτερα είναι καλά στην υγεία του αφού λίγα λεπτά μετά την αντικατάστασή του επέστρεψε στο γήπεδο να παρακολουθήσει το υπόλοιπο του αγώνα.

Τα γκολ: Μαντικόπουλος (9’), Χρυσικός (65’)

Οι συνθέσεις: 

Κρόνος Αθηνών: Σκάρλος(Γούλας 69’), Τσουκαλάς, Ζυγογιάννης, Τριαντάφυλλος, Γκάνιας, Καλύβας, Πέλα, Κοκκότος, Κουρέας(Παχνής 63’), Δημπάλης, Σιορές(Πέκιας 82’),

Αστέρας Γλυφάδας:

Σκρίνος, Καραφωτιάς, Μαραγκός, Φάρες(Χαλιλάι 39’), Μαντικόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπακαζιάνος, Παπακωνσταντίνου(Λυμπερίου 60’),Παναριέλλος, Χρυσικός(Γκιρλέμης 73’), Καραβίδας(Τζωνς 73’)


Επιμέλεια:Αποστόλης Φέκας 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *