Type to search

ΑΕ Ηράκλειο ΑΟ Βύρων ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕ Ηράκλειο – ΑΟ Βύρων 6-2 : Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε ο Βύρωνας.

Share

Πιο δύσκολη νίκη, απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, πήρε το Ηράκλειο για την 9η αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Α’ ΕΠΣ Αθηνών. Στο πρώτο ημίχρονο ο Βύρωνας ήταν άκρως ανταγωνιστικός και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 3-2. Στο δεύτερο 45λεπτο, το Ηράκλειο έδειξε ψυχραιμία και χαρακτήρα και εξασφάλισε με άνεση τη νίκη που τον φέρνει στην 4η θέση του ομίλου με 13 βαθμούς, κρατώντας παράλληλα τον Βύρωνα στην 11η και τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό. Αυτή ήταν η 6η σερί ήττα για τους φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο μέρος το Ηράκλειο προσπάθησε να διατηρήσει τη κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε από τη καλή πίεση του Βύρωνα, και από το πόσο στενό ήταν το πλάτος του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά στο γήπεδο και κατάφεραν πολλές φορές να κλέψουν την μπάλα, λίγες όμως κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους. Το Ηράκλειο, δημιούργησε προβλήματα είτε όταν κυκλοφόρησε την μπάλα πιο γρήγορα, είτε από στημένες φάσεις και μακρινά σουτ.

Κάπως έτσι, προηγήθηκε κιόλας, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Παρασκευόπουλου που κατέληξε στη γωνία στο 10ο λεπτό. Στο 20ο λεπτό, ο Βύρωνας ισοφάρισε σε 1-1, με τον Δημάκη, με σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από αδυναμία απομάκρυνσης της αντίπαλης άμυνας. Στο 27′ το φάουλ του Παρασκευόπουλου, από την ίδια θέση απ’ όπου πριν σκόραρε, σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ εκεί σταμάτησε και η σέντρα-σουτ του στο 31′. Σπουδαία ευκαιρία θα χάσει και ο Βύρωνας, δύο λεπτά αργότερα, μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Δημάκη, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Ντάλλα.

Το Ηράκλειο απέκτησε το προβάδισμα στο σκορ στο 41′. Από τη σέντρα του Μούτσου από τα δεξιά, ο Ηλιακίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στη κίνηση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βύρωνας ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, πάλι από αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων με σουτ του Χαγιά, φάση που ξεκίνησε από δυνατό πλάγιο άουτ μέσα στη περιοχή. Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεση απάντηση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 3-2. Το μακρινό σουτ του Χρήστου, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά ο Παρασκευόπουλος ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Βύρωνα στο γκολ που σημείωσε η ομάδα τους.

Πριν την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο προπονητής του Ηρακλείου ( Λ. Ρόπας ) πραγματοποίησε τρεις αλλαγές ( 2 αμυντικούς και τον αμυντικό χαφ ), θέλοντας η ομάδα του να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας μέσα τους Ανδρέου, Παρασκευά και Αυγέρη. Και αυτό ακριβώς πέτυχε, ελαττώνοντας τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου 45λεπτου και διαχειριζόμενος καλύτερα το παιχνίδι χωρίς, μάλιστα, να απειληθεί στο 2ο μέρος.

Στο 70′ το Ηράκλειο έκανε το 4-2 με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρώνη έξω από τη περιοχή. Στο 81′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σταύρου, και ο Μούτσος ευστόχησε από την άσπρη βούλα φτάνοντας τον δείχτη του σκορ στο 5-2. Το τελικό 6-2 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό, με ωραίο πλασέ του Καφετζή, μετά από εξαιρετική διαγώνια κάθετη πάσα του Αυγέρη. Ο Μούτσος αλλά και ο Παρασκευόπουλος έφτασαν τα 6 γκολ στη φετινή σεζόν, και βρίσκονται στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω μόνο από τον Γαλημίτη του Ηλυσιακού που έχει 9 τέρματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προπονητής ΑΕ Ηρακλείου ( Λ. Ρόπας ) :<<Μας προβλημάτισε στο 1ο ημίχρονο ότι δεν υπήρχε σοβαρότητα, αποφασιστικότητα αλλά και πειθαρχία από τους παίκτες μου. Μας δυσκόλεψε, επίσης, πολύ το πρέσινγκ του Βύρωνα. Στο 2ο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ και με αυτές τις τρεις αλλαγές, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και για αυτό πήρε και αυτές τις διαστάσεις το σκορ.>>

Προπονητής ΑΟ Βύρωνα ( Θ.Μιχαϊλίδης ) : <<Στο 1ο ημίχρονο είμασταν ανταγωνιστικοί και μπορώ να πω ότι είμασταν και ελάχιστα πιο δραστήριοι από τον αντίπαλο. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι στο καλό μας ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος δεν είμασταν αρκετά καλοί, και δίκαια το Ηράκλειο πήρε τη νίκη.[…] Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις και τις 6 σερί ήττες, οφείλουμε να τονώνουμε την ψυχολογία των παικτών από Κυριακή σε Κυριακή και να βγαίνουμε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο.>>

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕ Ηράκλειο : Ντάλλας, Χαβενετίδης ( Παρασκευάς 46′ ), Καρώνης, Τηλιγάδας ( Αυγέρης 46′ ), Καλιακούδας, Βλάχας ( Ανδρέου 46′ ), Μούτσος, Χρήστου, Σταυρογιάννης ( Καφετζής 75′ ), Παρασκευόπουλος, Ηλιακίδης ( Μπουράζας 75′ ).

ΑΟ Βύρων : Plaka, Τριανταφυλλάκης ( Τριάντης 80′ ), Καλαντζής, Σταύρου, Σπανουδάκης, Κυρμαζόγλου, Αντωνίου, Αναστασίου ( Τσαβαλιάς 61′ ), Δημάκης, Μπαλαφούτης ( Καινούργιος 80′ ), Χαγιάς ( Ζαφείρης 61′ ).

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *