Type to search

CHAMPIONS LEAGUE Champions league Uefa champions league Villarreal ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευκαιρία της Βιγιαρεαλ για μια ακόμη λάμψη

Share

Το κίτρινο υποβρύχιο είναι σε στιγμές έκστασεις από την μεγάλη νίκη απέναντι στη – πάντα δυνατή – Μπάγερν Μονάχου με 1-0. Μια εμφάνιση επιεικής σε ένα δύσκολο (θεωρητικά) αντίπαλο. Είναι πολύ κοντά στο να κάνει ένα ακόμη άθλο, την είσοδο στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Ουναί Έμερι, με θεούς και δαίμονες πάλεψε και αισίως δικαιώνεται λόγω ότι η ομάδα ζει ένα όνειρο, να βρεθεί μετά από χρόνια στη ημιτελική φάση του Τσαμπιονς Λίγκ.

 

Σε προημιτελικά και ημιτελικά βρέθηκε με Άρσεναλ, εκεί το υποβρύχιο βυθίστηκε από κανόνι.

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε, ο Έμερι θέλει να γίνει ο Πελεγκρίνι, δικαίως του αξίζει με τις – επικές – εως (απίστευτες) κατακτήσεις του Γιουροπα Λίγκ, είναι ο ρεκορντμαν σε αυτή την 2η εν τάξη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Μια διοργάνωση που αξίζει σε αυτόν τον άνθρωπο να ναι η δικιά του διοργάνωση

Σε αυτά τα 2 χρόνια ανέλαβε τη Βιγιαρεάλ και την απογείωσε με μια κατάκτηση του Γιουροπα, αυτομάτως θέση Τσαμπιονς Λίγκ και από κει και έπειτα προημιτελικά με νίκη απνενατι σε μεγαθήριο.

 

Ένα αποτέλεσμα που σείστηκε όλη η Ευρώπη με τους Ισπανούς πολύ κοντά στα ημιτελικά και αν όχι και στο τελικό.

Η ευκαιρία (όπως προαναφέρα) ήταν η σεζόν 2008-2009 με αντίπαλο τη Άρσεναλ του Βενγκέρ και από παρέλαση αστεριών όπως Ρόμπιν Βαν Πέρσι, Φαμπιάνσκι, Σεσκ Φάμπρεγας και οι υπόλοιποι.

Ισοπαλία με 1-1 στο Μαδριγάλ και η κατεδάφιση τους με 0-3 στη Αγγλία, αλλά δε είπαν αντίο, μόνο θα τα ξαναπούμε.

Ό Χερόνιμο Ρούλι ντύθηκε Σεμπάστιαν Βιέρα, ο Ντιέγκο Γοδίν βλέπει τον (γερόλυκο) Ραούλ Αλμπιόλ, Ντάνι Παρέχο του 2022 σε μεταμόρφωση του Σάντι Καθόρλα του ’09 και ο Αρναούτ Χρούνεφελντ στα χνάρια του Τζουζέπε Ρόσσι.

Ό Ολλανδός στράικερ Χρούνεφελντ με 5 τέρματα να μετράει στη Ευρώπη και 8 στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι ο πρώτος της παίκτης σε επίτευξη του γκολ και οδηγεί όπως και οι υπόλοιποι του συμπαίκτες σε ταξίδι με στόχο διάκριση που θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το βαρύ όνομα που έχει στο ποδόσφαιρο.

Την αγωνιστική σεζόν 2011-12 ένα σοκ για τους φίλους της ομάδας γιατί είδαν το σύλλογο τους να πέφτει στη κατηγορία όντας στη 18η θέση και στο μοιραίο υποβιβασμό, το 2012 – 2013 2η θέση και επιστροφή εκεί όπου ανήκει στη elite κατηγορία.

Η καθίζηση

 

Η επιστροφη

Με παιχνίδια σε δευτερεύουσα διοργάνωση και με λίγη τύχη σε κάποια του Τσαμπιονς Λίγκ, η κατακτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου την έφερε ξανά στο προσκήνιο και στη Καλώς ήρθες στην Ευρώπη Βιγιαρεάλ.

Με όμιλο “φωτιά” σε Μάντσεστερ Γιουναιντεντ(Αγγλία) με Αταλάντα (Ιταλία) και Γιανγκ Μπόις(Ελβετία) ήρθε στη 2η θέση με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες  και με 10 βαθμούς πέρασε στη επόμενη φάση, στη φάση των 16 όπου κληρώθηκε με την Γιουβέντους του Ντούσαν Βλάχοβιτς.

1-1 στη Ισπανία και 3-0 στη Ιταλία και το εισιτήριο  να γράφει προημιτελικά όπου μαζί με τις βαλίτσες τους είχαν και την προσευχή των οπαδών τους για κάτι περισσότερο, η ομάδα το άξιζε, η πόλη αυτή το είχε ανάγκη για να γίνει έστω με κάποιο τρόπο διάσημη για το ποδόσφαιρο της.

Σε μια διοργάνωση όπως είναι το Τσαμπιονς Λίγκ και γενικά στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν συμβεί θαύματα και πράγματα, με κατακτήσεις τίτλων από ομάδες οι οποίες δεν είχανε δυναμική από τους κλασικούς τους αντιπάλους  με το μπάτζετ και τους παίκτες να μέτρανε μεγάλο ρόλο.

Εάν καταφέρει και ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο που ονομάζεται Μπάγερν Μονάχου και την πετάξει εκτός θεσμού θα βρεθεί αντιμέτωπη με την – επίσης-πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Λίβερπουλ σε ένα match sudden death, η ζωή μου ο θάνατός σου.

Δεν πάει χαμένη διότι μετράει τρεις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων μία στο europa league και δύο στο κύπελλο Ιντερτότο, με ενα χαμένο τελικό σούπερ καπ.

Η ημερομηνία 12 Απρίλη και (ενδεχομένως) να μιλάει όλη η Ευρώπη για αυτή την ομάδα, όλα θα δείξουν όταν φτάσει αυτή η ημερομηνία.

Θα γίνει ντόρος πρόκρισης του κίτρινου υποβρυχίου η απλά θα μιλάμε για – οκ μπράβο στη Μπάγερν – την μεγάλη επιτυχία του γερμανικού συλλόγου.

Από τον Χρήστος Νικολόπουλος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *