Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καναδάς: Η εφιαλτική εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Share

 

Ο Καναδάς προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ύστερα από μια μακρά προκριματική φάση της CONCACAF με 28 βαθμούς και στον τρίτο και τελικό γύρο αντιμετώπισε το Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Τζαμάικα, το Ελ Σαλβαδόρ και τέλος την Ονδούρα. Η τελευταία φορά που έπαιξε σε παγκόσμιο κύπελλο ήταν το 1986 στο Μεξικό. Ας δούμε το εφιαλτικό πέρασμα του Καναδά από εκείνη την διοργάνωση.

Στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού ο Καναδάς είχε προκριθεί ως δεύτερος πίσω από το Ελ Σαλβαδόρ και ετοιμάστηκε να παίξει στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως έμελλε να είναι ένα τουρνουά που αν και μοναδικό για εκείνον μέχρι πρόσφατα θα ήθελε να ξεχάσει.

Στον όμιλο του κληρώθηκε με την Σοβιετική Ένωση (Ρωσία), την Γαλλία και την Ουγγαρία. Ο λόγος που θα ήθελαν να ξεχάσουν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο οι Καναδοί είναι γιατί δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε έναν πόντο σε τρεις αγώνες, αλλά ούτε κατάφεραν να σκοράρουν έχοντας δεχτεί πέντε τέρματα δίχως όμως να σκοράρει εκείνος. Στους αγώνες που έπαιξε, έχασε από την Σοβιετική Ένωση με 2-0, την Γαλλία με 1-0 και τέλος απ’ την Ουγγαρία με 2-0 τερματίζοντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Καναδά δεν ήταν όσο κακή όσο μπορεί να δείχνουν τα αποτελέσματα καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με την Σοβιετική Ένωση και εξέπληξε τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου με την εμφάνιση του εναντίον της Γαλλίας. Αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που η εθνική ομάδα του Καναδά πήρε μέρος στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή και φέτος έφτασε η στιγμή να κάνει την επιστροφή του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Κροατία (φιναλίστ το 2018) και το Μαρόκο με τον προπονητή της ομάδας, Τζόν Χέρντμαν να έχει δηλώσει πως η ομάδα του θέλει να παίζει με τέτοιας δυναμικής αντιπάλους αλλά δεν έχει μπορέσει λόγω των προκριματικών να παίξει με κάποια χώρα από την Ευρώπη και ευελπιστεί να μπορέσει να παίξει πριν το Κατάρ για να εξοικειωθούν περισσότερο με το πως παίζουν οι Ευρωπαϊκές ομάδες. Στατιστικές λένε επίσης πως ο Καναδάς έχει 30% πιθανότητες να περάσει την φάση τον ομίλων και περίπου 80% πιθανότητες να σκοράρει το παρθενικό του γκολ.

Κωνσταντίνος Καλάβριας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *