Type to search

Champions League ΑΡΧΙΚΗ Κεντρική ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρεάλ Μαδρίτης ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η Βασίλισσα, το «we love this game» και ο Τσιμίκας

Share

Η Βασίλισσα που έκλεψε το στέμμα ,ο άτυχος  Έμερι και ο Τσιμίκας που σκαρφαλώνει στην ελίτ. Η κορυφαία  διασυλλογική διοργάνωση βροντοφώναξε ξανά γιατί το ποδόσφαιρο είναι και παραμένει ο Βασιλιάς των σπορ.

Το UEFA Champions League οδεύει στην τελική του ευθεία , η προημιτελική φάση ολοκληρώθηκε , Ρεάλ Μαδρίτης , Βιγιαρεάλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έκλεισαν εισιτήρια για τα ημιτελικά και τα αστέρια φρόντισαν για ακόμα μια φορά να μας υπενθυμίσουν για ποιο λόγο λατρεύουμε να τα χαζεύουμε .

Η Βιγιαρεάλ σόκαρε την Μπάγιερν Μονάχου και περιμένει την Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα που θέλει να διεκδικήσει όλα τα τρόπαια στο ένα ζευγάρι του ημιτελικού .Η βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μια εξαντλητική τιτανομαχία υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και στρέφεται πλέον στην Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα που έφυγαν αλώβητοι από την πρώτη επίσκεψη στην Μαδρίτη και το παιχνίδι με την Ατλέτικο.

Οι μικρές και οι μεγάλες ιστορίες που προέκυψαν μέσα από τους προημιτελικούς είχαν και πάλι την τιμητική τους .Τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε Μόναχο και Μαδρίτη άφησαν τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό και θα περίμενε κανείς να επισκιάσουν  το αγωνιστικό διήμερο .Η εντυπωσιακή παρουσία του δικού μας Κώστα Τσιμίκα από την μία και η ισορροπημένη σε τεντωμένο σχοινί ρεβάνς του Wanda Metropolitano από την άλλη μία ημέρα αργότερα απέδειξαν ωστόσο γιατί με την Νοκ άουτ φάση του UEFA Champions League  δεν πρόκειται να βαρεθείς  ΠΟΤΕ!

Η ποδοσφαιρική μυσταγωγία της Μαδρίτης , στέρησε την δόξα από την Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι ξέρανε την Μπάγιερν Μονάχου στην Αλλιάνζ Αρένα και με χρυσό σκόρερ τον Τσουκουέζε πανηγύρισε ακόμα μία παραμυθένια πρόκριση απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο .Το Κίτρινο Υποβρύχιο μετά τον περυσινό άθλο και την κατάκτηση του Europa League συνεχίζει να εκτοξεύει τορπίλες. Η μικρή Κωμόπολη στην περιφέρεια της Βαλένθια ζει ξανά το παραμύθι του 2006 , όταν με ηγέτη τον Χουαν Ρομάν Ρικέλμε είχε φτάσει πάλι μέχρι τα ημιτελικά .

Το κάζο του Μονάχου, τα λάθη του Νάγκελσμαν , το «μάλλον» τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ του Λεβαντόφσκι με την φανέλα των Βαυαρών ,το παραμύθι της Βιγιαρεάλ ή ο δαιμόνιος Ουνάι Έμερι. Υποθετικά η βραδιά θα περιστρεφόταν και μάλιστα απολύτως φυσιολογικά γύρω από όλα όσα παρακολούθησε το ποδοσφαιρικό κοινό στην αναμέτρηση της Αλλιάνζ Αρένα .

Σε αυτή την διοργάνωση και ιδιαίτερα στη  Νοκ  Άουτ φάση όμως η λογική πάει περίπατο .Σε έναν αγώνα ύμνο στο κορυφαίο άθλημα Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι πάλεψαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μέχρι τελικής πτώσης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι τόλμησε να υποτιμήσει την Βασίλισσα προ εβδομάδας στο Λονδίνο και ο Καρίμ Μπενζεμά με μια εμφάνιση βγαλμένη από παιδικό κόμικ και ένα χατ τρικ θα την τιμωρήσει . Οι Μαδριλένοι θα αποδράσουν με 3-1 από το Στάμφορντ Μπριντς και η επιστροφή από το Νησί θα τους βρει με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά .

Στην δεύτερη πράξη της Μαδρίτης , η πληγωμένη περηφάνια του λαβωμένου πρωταθλητή θα αλλάξει εκ διαμέτρου το σκηνικό . Οι «Μπλέ» του Τόμας Τούχελ θα παραταχθούν  με το μαχαίρι στα δόντια .Μάουντ, Ρίντιγκερ και η Ρεάλ στα σχοινιά , ο Τίμο Βέρνερ εξιλεώνεται , η Τσελσι προηγείται 3-0 .Το μομέντουμ και η εικόνα προϊδεάζουν για αγγλικό θρίαμβο.

Η Βασίλισσα στο καναβάτσο, αλλά η σκακιέρα Κύριοι περιλαμβάνει κι άλλα πιόνια. Ο Λούκα Μόντριτς θα βρεθεί  έξω από την περιοχή και θα ταξιδέψει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη σε εκείνο τον μαγικό κόσμο που καταφέρνει να επινοεί με το μυαλό του και να ελέγχει με τα πόδια του.

Ο Κροάτης θα στείλει την μπάλα με το «μυτάκι» συστημένη στα πόδια του Ροντρίγκο και ο Βραζιλιάνος  το μάτς στην παράταση , η Βασίλισσα παραμένει ζωντανή .

Ακολουθεί πόλεμος, κορμιά που τα εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους  και ταυτόχρονα πρόσωπα αποφασισμένα και πεισμωμένα. Στο χορτάρι του Σαντιάγο Μπερναμπέου αίμα και άμμος.

Μια αδράνεια του κορυφαίου ως εκείνο το σημείο  Καντέ, ένα σόλο του Βινίσιους και μια «world class» κεφαλιά του Μπενζεμά , η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει από την κόλαση και τα εξαντλητικά 120 και βάλε λεπτά ποδοσφαιρικής πανδαισίας βρίσκουν τους Μερένχες να χαμογελούν και τον πλανήτη να παραμιλά, we love this game.

Από τον Νεϊμάρ στον Τσιμίκα

Στις 13 Απριλίου του 2021 η Παρί σεν Ζερμέν θα υποδεχθεί στο Παρκ Ντε Πρένς την Μπάγιερν Μονάχου , Ο Νεϊμάρ σε μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές του παραστάσεις επί Γαλλικού εδάφους θα ταλαιπωρήσει επί 90 λεπτά ολόκληρη την αμυντική λειτουργία των Βαυαρών .Θα σημαδέψει τρεις φορές τα δοκάρια , η ομάδα του θα χάσει 1-0 όμως χάρη στο υπέρ της 3-2 της πρώτης αναμέτρησης οι Παριζιάνοι θα πανηγυρίσουν .

Εκείνο το βράδυ ο Νεϊμάρ θα ποζάρει γεμάτος υπερηφάνεια μπροστά στον τηλεοπτικό και όχι μόνο φακό επιδεικνύοντας το «σε σχήμα μπάλας  Champions League»βραβείο του MVP.

http://

Έναν χρόνο αργότερα στις 13 Απριλίου του 2022 , ένας Έλληνας ο Κώστας Τσιμίκας θα μοιράσει 2  ασίστ σε προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και η δική του ομάδα ,η Λίβερπουλ θα αποκλείσει την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά .

Είναι η σειρά του Κώστα Τσιμίκα να κοντοσταθεί μπροστά από μια κάμερα και να μας επιδείξει το δικό του βραβείο , τα κατορθώματα του στην αναμέτρηση του Άνφιλντ και το 3-3 απέναντι στους Δράκους τον ανέδειξαν MVP. Ο Έλληνας αριστερός μπακ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης , έχει ήδη κατακτήσει το Carabao Cup και διεκδικεί το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με την φανέλα της Λίβερπουλ .

Ο Κώστας  προοδεύει συνεχώς , το αγωνιστικό του προφίλ έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό αποτυπώνεται στο χορτάρι .Εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Γιούργεν Κλόπ και μέσα από την δυνατότητα να προπονείται και να αποτελεί κομμάτι ενός ποδοσφαιρικού «Brand» με την δυναμική της Λίβερπουλ έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται απολύτως δίκαια ανάμεσα στην ποδοσφαιρική Ελίτ και να κρυφοκοιτά σε ακόμα σπουδαιότερα μεγαλεία  .

http://

PHOTO CREDITS: GETTY IMAGES

Χαράλαμπος Λέσσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *