Type to search

ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : ΕΝΑ ΝΤΈΡΜΠΙ ΠΟΥ ΚΡΊΝΕΙ ΤΊΤΛΟΥΣ

Share

Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο έχουν ιδιαίτερο χρώμα. Εξαιρουμένων των αγώνων τους με άλλους συλλόγους που εδρεύουν στη Μαδρίτη (π.χ. Ράγιο Βαγιεκάνο, Χετάφε), η σύγκρουση μεταξύ των “Λευκών” (Βlancos) και των “Ερυθρόλευκων” (Rojiblancos) ήταν πάντα και θα παραμείνει η κατεξοχήν ποδοσφαιρική αντιπαλότητα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Προσεγγίζοντας κοινωνιολογικά το θέμα, στο συλλογικό ασυνείδητο των κατοίκων της πόλης, η διάκριση είναι σαφής. Η Ρεάλ Μαδρίτης   συνδέεται διαχρονικά με το “κατεστημένο” και τις ανώτερες τάξεις , ακόμα και αν στους κόλπους της εξαιτίας πολλαπλών επιτυχιών συσπειρώνει ανθρώπους από όλα τα στρώματα, ενώ η Ατλέτικο θεωρείται ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη  χαρακτηριζόμενη ανέκαθεν από μια “αίσθηση εξέγερσης”

Η βαθιά αντίθεση μεταξύ των δύο αντιπάλων αποτυπώνεται και στην επιλογή των εδρών τους. Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, βρίσκεται στον (πλούσιο) βόρειο τομέα της πόλης, ανάμεσα σε τράπεζες και γραφεία επιχειρηματικών κολοσσών, ενώ το Γουάντα Μετροπολιτάνο στα νότια της Μαδρίτης, δίπλα σε ένα εργοστάσιο ζυθοποιίας.

ΡΕΑΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ Ένα ντέρμπι που την τελευταία δεκαετία έχει κρίνει αρκετούς τίτλους  , είτε αυτοί είναι ευρωπαϊκοί είτε είναι το πρωτάθλημα και τα κύπελλα Ισπανίας .

Οι πρώτοι τελικοί που διεκδικήσαν Ρεαλ και Ατλέτικο μαζί  ήταν την διετία 1960-1961 οπού αγωνιστήκαν στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας . Νικητής και τις δυο φόρες ήταν οι Ροχιμπλάνκος με 3-1 και 3-2 σκορ αντίστοιχα . Έπρεπε να περάσουν 14 χρονιά για να συναντηθούν ξανά στην ίδια διοργάνωση σε τελικό , με την Ρέαλ αυτή την φορά να παίρνει την νίκη με 3-4 . Το 1992 η παράδοση συνεχίζεται με την Ατλέτικο να κερδίζει με 2-0 στον τελικό .

Συνεχίζουμε με την σεζόν 2013-2014 οπού οι δυο ομάδες της Μαδρίτης πάλεψαν για τρεις τίτλους . Στο ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ νίκησε στο τελικό η Ρεάλ έπειτα από παράταση με 1-4 , στην συνεχεία το πρωτάθλημα κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού καθώς η Ατλέτικο με μικρή διαφορά από την δεύτερη Ρεάλ το κατέκτησε  και τέλος  στο κύπελλο Ισπανίας νικητής ήταν πάλι η Ατλέτικο με σκορ 2-1 απέναντι στον συμπολίτη .

Το 2015-2016 Η Ατλέτικο ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον προηγούμενο τελικό ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ . Προσπάθησε να αποσπάσει τον τίτλο από τα χέρια της βασίλισσας όμως στα πέναλτι δεν τα κατάφερε με την Ρεάλ να παίρνει το 11ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο . Σεζόν 2017-2018 η Ατλέτικο νικήτρια του ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ και η Ρεάλ νικήτρια της αγαπημένης της διοργάνωσης , συναντώνται για το υπερπολίτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο , το ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ . Αυτήν την φορά η ομάδα του Σιμεόνε θα πάρει ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο της και θα κάνει τους οπαδούς της να πανηγυρίζουν για μέρες .

Το έτος του κόβιντ θα προσφέρει με καθυστέρηση έναν τελικό ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ Ισπανίας απέναντι στους Μαδριλένους και τους Ροχιμπλάνκος οπού θα κριθεί για ακόμη μια φορά στα πέναλτι . Η ομάδα του Ζιντάν συνέχισε την παράδοση να παίρνει τίτλους στα πέναλντι με αντίπαλο την Ατλέτικο .

Το πρωτάθλημα της χρονιάς 2020-2021 θα αφήσει εποχή . Οι δυο ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα μετά από 7 χρόνια . Η Ατλέτικο έκανε τα πάντα για να κερδίσει μετά από τόσα χρόνια και τα κατάφερε χάρις τον Λούις Σουάρεζ που σκόραρε τα πιο κρίσιμα γκολ στις τελευταίες αγωνιστικές .

 

Οδυσσέας Βιτσεντζάτος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *