Type to search

CONFERENCE LEAGUE EUROPA LEAGUE ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην μάχη της 15ης θέσης της ΟΥΕΦΑ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η Ελλάδα

Share

Πέντε χώρες για μία προνομιούχο θέση. Η μεγάλη μάχη στο UEFA ranking μαίνεται συναρπαστική και η χώρα μας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ελπίζει για την καλύτερη δυνατή θέση. Το διακύβευμα απλό. Δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα και δύο για το Κόνφερενς Λιγκ. Όλα αυτά όσο οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα μόλις εισιτήριο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τρία στο Κόνφερενς.

Στην προνομιούχο 15η θέση αυτή την στιγμή βρίσκεται η γειτονική Τουρκία. Οι γείτονες συνεχίζουν με την Γαλατάσαραϊ η οποία πέρασε απευθείας στους 16 του Γιορόπα Λιγκ μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό της, παίρνοντας έτσι και σημαντικούς μπόνους πόντους. Επιπλέον συνεχίζει η μέχρι πρότινος αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε η οποία υποβιβάστηκε στο Κόνφερενς.

Η χώρα μας αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 16η θέση σε απόσταση αναπνοής, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στον ενδιάμεσο γύρο Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ αντίστοιχα.

Στην 17η θέση βρίσκεται η Κροατία η οποία έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα καθώς η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι μόνη της στη μάχη και βρίσκεται μαζί με τους ερυθρόλευκους στον ενδιάμεσο γύρο του Γιουρόπα. Οι ομάδες είναι στο ίδιο γκρουπ κλήρωσης άρα αδύνατο να συναντηθούν στον επόμενο γύρο.

Οι 18οι Δανοί φαίνεται να έχουν το πλεονέκτημα. Μετά την επιτυχία της Κοπεγχάγης που βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ του Κόνφερενς με τον ΠΑΟΚ, η Μίντιλαντ και η Ράντερς κατάφεραν επίσης να συνεχίσουν. Η χώρα των παραμυθιών λοιπόν, έχει ένα μεγάλο αριθμητικό πλεονέκτημα αφού με περισσότερες ομάδες, θα έχει και περισσότερα παιχνίδια. Συνεπώς παραπάνω ευκαιρίες για πολύτιμες νίκες.

Πιο πίσω στο κυνήγι της 15ης θέσης έμεινε η Τσεχία. Η Δανέζικη Ράντερς πλήγωσε την Γιάμπλονετς και οι Τσέχοι θα πρέπει να συμβιβαστούν και αυτοί με δύο ομάδες στη συνέχεια με Σλάβια και Σπάρτα Πράγας να συνεχίζουν στο Κόνφερενς.

Για να γίνει ξεκάθαρο το πόσο κλειστή είναι αυτή η πολύ σημαντική μάχη για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας, η Τσεχία που βρίσκεται 19η χρειάζεται μία μόνο παραπάνω νίκη για να μας προσπεράσει στη σχετική βαθμολογία. Άξια αναφοράς είναι και η Κύπρος η οποία συμμετείχε εξίσου στη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε καμία ομάδα από το νησί να προκριθεί από τους ομίλους.

Τα βλέμματα πλέον στραμμένα στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας!

 

Δημήτρης Μήτσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *