Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΜΒΠ

Share

Ως συμπαίκτες στο Γκόλντεν Στέιτ την τριετία 2016-2019 Κάρι και Ντουράντ . κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα .Τη φετινή χρονιά είναι οι ηγέτες στην προσπάθεια των Γουόριορς και Νετς αντίστοιχα να κατακτήσουν την κορυφή .

 

    Μετά την ολοκλήρωση ,περίπου του 1/4 της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ ,έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για το ποιος θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης τη σεζόν αυτή . Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ έχουν την τιμητική τους  στις συζητήσεις αυτές ,αφενός λόγω των εξαιρετικών ατομικών επιδόσεων τους και αφετέρου γιατί οι ομάδες τους βρίσκονται στην πρώτη θέση στην περιφέρεια που ανήκουν.

    Οι Γουόριορς μετά από δύο χρόνια ,στα οποία χτυπήθηκαν από πολλούς  τραυματισμούς δείχνουν ικανοί να επιστρέψουν στον θρόνο τους . Την περσινή σεζόν ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία ,ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ, έκανε μαγικά στο παρκέ όμως οι πολεμιστές περιορίστηκαν στην 8η θέση της κανονικής περιόδου και γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό από τα πλέι οφ με τις ήττες τους από Λέικερς και Γκρίζλις στο πλέι ιν τουρνουά. Λίγοι περίμεναν ότι χωρίς κάποια τρανταχτή προσθήκη η ομάδα του Στιβ Κερ θα καταφέρει να ξανά μπει σε τροχιά πρωταθλητισμού .Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους ,στην επιστροφή του Κλέι Τόμσον .Αυτή τη στιγμή ,όμως ,οι εξάκις πρωταθλητές του νμπα,με τον Τόμσον ακόμα στα πιτς, έχουν  ρεκόρ 21-4,το οποίο είναι το καλύτερο της λίγκας, σε ισοβαθμία με τους Φοίνιξ Σανς.Η ομάδα από την χρυσή ακτή πέρσυ ,παρά την αποτυχημένη σεζόν  ,ανέπτυξε χημεία  και με στοχευμένες προσθήκες παικτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έχει πετύχει αγωνιστική εκτόξευση .Η βελτίωση στο μακρινό σουτ και στην αθλητικότητα σε  είναι εμφανής  ενώ ο Τζόρνταν Πουλ φέτος είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των πυλώνων  της ομάδας .Για ακόμα μια φορά οδηγός του συνόλου αυτού είναι ο Στέφ Κάρι .Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο ,συχνά δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το εξωπραγματικό όμως σε δύσκολες αναμετρήσεις έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του ,οδηγώντας την στη νίκη .Μέχρι τώρα στη σεζόν μέτρα 28.5 πόντους ,5.5 ριμπάουντ και 6.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι .  

 

Kevin Durant-Stephen Curry Warriors show ended too soon

Οι Νετς προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια υπερομάδα βασιζόμενη στο τρίο των Ντουράντ Έρβινγκ και Χάρντεν .Το πλάνο τους ,ωστόσο  δεν πήγε κατ ευχήν.Ο Έρβινγκ είναι επ αόριστον εκτός αγώνων γιατί αρνείται να εμβολιαστεί ,ο Χάρντεν έχει παραπανίσια κιλά και δεν είναι ο παίκτης που βλέπαμε στο Χιούστον και το υπόλοιπο ρόστερ δεν μοιάζει πολύ ισχυρό .Παραταύτα ,η ομάδα από το Μπρούκλιν οδηγούμενη από τον Ντουράντ και από μια μέτρια εκδοχή του Χάρντεν βρίσκεται με ρεκόρ 18-8 στην πρώτη θέση της ανατολικής περιφέρειας .Η ήττα χωρίς μεγάλη αντίσταση από τους αδύναμους Ρόκετς στο πρώτο παιχνίδι που δεν αγωνίστηκε ο Ντουράντ  φανερώνει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του . Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του kd στο σκοράρισμα ,όμως η επιλογή του το 2016 να πάει στους Γουόριορς ,οι οποίοι   απέκλεισαν την τότε ομάδα ,τους Θάντερ ,τον έριξε στα μάτια των φιλάθλων .Παρά το γεγονός ότι στο με το Γκόλντεν Στέιτ πανηγύρισε  δύο τρόπαια ,παίρνοντας μάλιστα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών ισάριθμες φορές ,υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι ο μβπ του 2014 δεν μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στη δόξα ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης .Μπορεί οι συγκυρίες να μοιάζουν ατυχείς για τους Νετς ,όμως ο Ντουράντ έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει σε πολύ κόσμο ότι έκανε λάθος . Μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακός ,έχοντας πάρει την ομάδα του Μπρούκλιν από το χέρι . Είναι εξαιρετικά συνεπής από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το πως μετά από έναν τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα ,από τον οποίο οι περισσότεροι αθλητές δυσκολεύονται να επανέλθουν εκείνος δείχνει να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του .Στοίχημα για τον Ντουράντ καθώς η σεζόν προχωρά είναι να μπορέσει να συνδράμει σε τομείς,όπως η δημιουργία  , στους οποίους δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι τώρα στην καριέρα του καθώς  στις ομάδες που βρισκόταν είχε πάντα δίπλα του ποιοτικούς  πλέι μέικερ όπως ο Ράσελ Γουέστμπρουκ και εν συνεχεία ο Στεφ Κάρι , ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στη θέση του στην ιστορία του μπάσκετ. Ο φόργουορντ των Νετς σημειώνει τη φετινή χρονιά  28.5 πόντους ανά παιχνίδι ,όντας πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία ,7.6 ριμπάουντ και 5.4 ασίστ.

Kia MVP Ladder Matchup: Warriors' Stephen Curry drops 37 in win against Kevin Durant, Nets | NBA.com

   Κάρι και Ντουράντ  έχουν κάνει τη διαφορά τη φετινή σεζόν .Ο μεν πρώτος είναι ο καλύτερος παίκτης στην κορυφαία πιθανότατα ομάδα της λίγκας ,αλλά και  ο δεύτερος δεν υστερεί καθώς η επίδραση του στο παιχνίδι των Νετς είναι τεράστια .Ελπίζουμε να μείνουν υγιείς και να συνεχίσουν να μας κάνουν να τους θαυμάζουμε με τις ενέργειες τους στο παρκέ .Είναι πραγματικά τρομακτικό να αναλογιστεί κανείς ότι για 3 ολόκληρα χρόνια βρίσκονταν στην ίδια ομάδα .

 

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *