Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Εντέν Αζάρ : ο εκλεκτός του Μουρίνιο στην νέα εποχή της Ρόμα.

Share

Ο 58χρονος τεχνικός της Ρόμα φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, με το όνομα του παλιού του γνώριμου Εντέν Αζάρ να φιγουράρει ψηλά στην λίστα του.

Ο Βέλγος εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2019 και σε μόλις 43 παιχνίδια με τους «μερένχες» έχει καταφέρει να σκοράρει 5 φορές και να βγάλει άλλες 8 ασίστ. Τα 2,441 αγωνιστικά λεπτά που έχει καταγράψει μαρτυρούν τους αρκετούς τραυματισμούς που τον έχουν κρατήσει εκτός δράσης τους τελευταίους μήνες, έχοντας ως αποτέλεσμα την απογοητευτική – πτωτική πορεία που έχει στιγματίσει έναν παίκτη σαν τον Αζάρ. Ο 30χρονος winger έκλεισε την φετινή σεζόν με 4 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις κάτω από τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν, δείχνοντας να έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την άλλοτε απαράμιλλη αγωνιστική του ιδιοσυγκρασία και ταυτότητα.

Σε αυτό το σημείο, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος κατά την κοινή τους θητεία στους «μπλε» του Λονδίνου αποτέλεσε τον μέντορα του Βέλγου άσου. Ο Αζάρ υπό τις οδηγίες του «Special One» μέτρησε συνολικά 125 παιχνίδια (10,267’) αριθμώντας 36 τέρματα και 30 ασίστ. Άκρως εντυπωσιακά νούμερα, ειδικά αν συμψηφιστούν με τα τρόπαια της Premier League και αυτό του League Cup το 2015 που κατέκτησαν Μουρίνιο και Αζάρ εκείνη τη χρονιά.

Ο Πορτογάλος ξέρει πολλά «κιλά» μπάλα, για να θεωρήσει τον Αζάρ τελειωμένο και φαίνεται να έχει πείσει την διοίκηση της Ρόμα να προσφέρει ένα σεβαστό ποσό στη Ρεάλ για τον Βέλγο και να αποτελέσει, έτσι, την πρώτη μεταγραφή του Μουρίνιο στους «Ρωμαίους». Για να φτάσουμε όμως σε γάμο ανάμεσα στις δύο πλευρές, την τελική απόφαση θα πάρουν οι διοικούντες της Ρεάλ, μιας και ο Αζάρ δεσμεύεται με συμβόλαιο στη «Βασίλισσα» έως τον Ιούνιο του 2024. Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει τα 150 εκατ. τον Οκτώβριο του 2018) και μένει να δούμε αν οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να μπουν σε διαπραγματεύσεις για τον ποδοσφαιριστή. Στο κόλπο της καλοκαιρινής ενδεχόμενης μεταγραφής του Αζάρ έχει μπει και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ που εξετάζει σοβαρά τον «επαναπατρισμό» του Βέλγου στο νησί. Όπως να έχει, το καλοκαίρι του Εντέν Αζάρ αναμένεται καυτό και είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει αρκετά για ακόμη μια φορά.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *