Type to search

CHAMPIONS LEAGUE Champions league Chelsea fc Juventus Lukaku Manchester United Messi Real Madrid ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τσαμπιονς Λίγκ ΤΣΕΛΣΙ

Το φετινό Τσαμπιονς Λίγκ και η απουσία αστέρων της.

Share

 

Από τον Χρήστο Νικολόπουλο 

Ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση στα προημιτελικά με τις ομάδες να έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό τους στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης ενώ άλλες ομάδες είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσουν ένα άθλο ξεπερνώντας ένα ακόμα εμπόδιο είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας.

 

Φυσικά (δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο) η απουσία Ρόναλντο και Μέσσι που απέτυχαν να εκπληρώσουν το στόχο τους για μία είσοδος, αποκλείστηκαν και οι δύο στο γύρο των 16 από Ατλέτικο Μαδρίτη και Ρεάλ Μαδρίτη αντίστοιχα, οι 2 αστέρες του ποδοσφαίρου και 2 από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδοσφαιρικό πλανήτη θα βλέπουν τη συνέχεια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης από της τηλεοράσεις του σπιτιού τους.

 

Οι 2 αυτοί παίκτες που έγιναν διάδοχοι του Μαραντόνα και Πελέ η φετινή πορεία τους μπορεί να κριθεί μέτρια έως και ανέλπιστως μοιραία στο να έχει τελειώσει η μαγική σκόνη που τους διατηρούσε χρόνια στη ελίτ και στο θρόνο των ευρωπαϊκών τίτλων και διακρίσεων.

Η ηλικία τους είναι λόγος ίσως για ένα last dance στο Τσαμπιονς Λίγκ, ένα last match πριν την συνταξιοδότηση τους.

Δε είναι μόνο ο Ρόναλντο και ο Μέσσι που απέχουν αλλά και ο (πρωταθλητής με την Ίντερ) Ρομέλου Λουκάκου.

Ό Βέλγος επιθετικός – σύμβαλε στα μέγιστα- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Νερατζούρι, επέστρεψε στην ομάδα που αναδείχθηκε και ανδρώθηκε στην Τσέλσι η η οποία δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της λόγω της απαγόρευσης ενασχόλησης του ιδιοκτήτη της.

Tαφόπλακα έβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στους άγγλους με τον Μπενζεμά (έχοντας σπάσει το ραμαζάνι του λίγο πριν το ματς) να έχει σφραγίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση με το 3-1 να είναι βαρύ σκορ για ανατροπή.

Από εδώ δεν θα μπορούσε να λείψει και το μεγάλο αστέρι της Γιουβέντους ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, είδε την Βιγιαρεάλ να περνάει στα προημιτελικά, με δικό του γκολ και ίσως το πιο γρήγορο που έχει πετύχει ποτέ ποδοσφαιριστής στη ιστορία, είδε την προσπάθεια του στο πάγο και το κάτι παραπάνω να μένει μέχρι εκεί.

Ο Γάλλος στο μέσοεπιθετικο κομμάτι και παιδί της Μάντσεστερ Γιουναιντεντ και της Γιουβέντους ο Πολ Πογκμπά σε πλήρη αφάνεια με τον συγκεκριμένο παίκτη να χει δημιουργήσει μια δυναστεία στη ιταλική ομάδα, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα γκολ του από τρελες γωνίες, τα απίστευτα τέρματα που έχει πετύχει και η κορύφωση με τίτλους και αξιόλογες πορείες.

Το 2016 επέστρεψε στους κόκκινους και 6 χρόνια ύστερα που είναι ο Πολ;

Ενδεχόμενη αποχώρηση και Ρεάλ Μαδρίτη στη μέση είναι πολλές φορές τα ξένα δημοσιεύματα με τον διεθνή τύπο να δίνει και να παίρνει σχετικά με τον συγκεκριμένο παίκτη.

30 Ιουνίου του 2022 λήγει το συμβόλαιο του και πολλές μνηστήρες είναι στη γωνία έτοιμες για προσφορές.

 

Ό Εντέν Αζάρ δε δημιουργήθηκε στη Τσέλσι, δημιούργησε την Τσέλσι στη σύγχρονη εποχή με πολυάριθμα τρόπαια όπως το αγγλικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο Αγγλίας και 1 ευρωπαϊκο μετράει με το Γιουροπα Λίγκ να αποτελεί μέρος της συλλογής του.

Με 7 χρόνια στους μπλε και στο Στάμφορντ Μπριτζ, 85 τέρματα σε 245 εμφανίσεις συνέβαλε στα μέγιστα στο να φτιάξει ένα όνομα και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ιστορία του συλλόγου.

Πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει για να πάει στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στη Ρεάλ με τους τραυματισμούς να υπερισχύουν και να το καθιστούν αδύνατο να συνεχίσει τις υποχρεώσεις του στο γήπεδο.

Ένα παράδειγμα αποτελεί και ο Γκάρεθ Μπέιλ που οι απουσίες του λόγω των τραυματισμών και η ολιγόλεπτη συμμετοχή  τον έχουν βάλει στο περιθώριο και είναι ξένο σώμα για τους Μαδριλένους, με τον ίδιο να δηλώνει ότι μεχρι τέλος του συμβολαίου θα κάτσει στην ομάδα.

Δυνατά ονόματα και ηχηρές απουσίες που δεν θα τους δούμε φέτος στο θεσμό που μετράει 67 χρόνια στις ζωές των ποδόσφαιροφιλων.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *