Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ-Εφές: Σε έχω δει κάπου σε ξέρω..

Share

Μνήμες από τη Βιτόρια του 2019 ξυπνάει η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αναντολού Εφές. Οι δύο ομάδες είναι αυτές που θα ανοίξουν τους ημιτελικούς αγώνες με την αναμέτρηση τους να λαμβάνει χώρα σήμερα (28/05) στις 19:00 (ακολουθεί στις 22:00 ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο).

Η βασική διαφορά του τώρα με τον αγώνα του τότε είναι, πως το 2019 οι δυο τους ήταν αντιμέτωπες στον τελικό του Final 4 και όχι στον ημιτελικό όπως συμβαίνει φέτος. Σε εκείνον τον αγώνα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε επικρατήσει 91-83 της Εφές κατακτώντας το τρόπαιο!

Ο Εργκίν Αταμάν ωστόσο κράτησε τον κορμό της ομάδας και την επόμενη σεζόν (2019-2020), διατηρώντας έτσι ένα αξιόλογο και πολύ δυνατό σύνολο. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού ήταν αυτή που σταμάτησε απότομα την πορεία της Εφές που όπως όλα έδειχναν είχε φορτσάρει για το Final 4.

Φέτος οι Τούρκοι δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές και αφού άφησαν εκτός την “Βασίλισσα” στα πλέι οφς, στόχος τους είναι να πάρουν την ρεβάνς για εκείνη την ήττα πίσω στο 2019, αφήνοντας εκτός τελικού την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Συγκεκριμένα υπάρχει μία και αυτή είναι η προσθήκη του Κρίς Σίνγκλετον. Το 2019 στην φροντ λάιν η Εφές είχε τον Αυστραλό Μπροκ Μότουμ.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από την άλλη οι αλλαγές είναι αρκετές, καθώς οι μόνοι που έχουν παραμένει στην ομάδα είναι οι Γουίλ Κλάιμπερν και Ντάνιελ Χάκετ. Παρελθόν αποτελούν οι Νάντο Ντε Κολό, Άλεκ Πίτερς, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Κόρι Χίγκινς, Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και ο Αντρέι Βοροντσέβιτς. Οι αντικαταστάτες αυτών των παικτών είναι οι Ίφε Λούντμπεργκ, Ντάρουν Χίλιαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Τόρνικε Σενγκέλια και Μάικλ Έρικ.

Στους καινούριους κατατάσσεται και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως ο Σέρβος είναι ο άτυχος της χρονιάς, αφού λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο που τον άφησε εκτός το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, θα χάσει και το Final 4. Μία ακόμη “απουσία”, όπως θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος, είναι αυτή του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έπειτα από πολλαπλά επεισόδια με τον Δημήτρη Ιτούδη, αποδεσμεύτηκε από την ομάδα και παίζει τώρα στο NBA.

Για να βρεθούν στο Final 4 οι δύο ομάδες απέκλεισαν την Φενέρ και την Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Οι Ρώσοι κατάφεραν να περάσουν με σκούπα από τα πλέι οφς κερδίζοντας 3-0 την αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό Φενέρ. Από την άλλη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χρειάστηκε 5 παιχνίδια για να αποκλείσει την Ρεάλ. Αν και ξεκίνησε δυναμικά στην Τουρκία κάνοντας το 2-0, τα χρειάστηκε στην Ισπανία με την Ρεάλ να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο τελευταίο παιχνίδι (που έγινε στην Τουρκία) οι Τούρκοι κατάφεραν να επικρατήσουν με δυσκολία κερδίζοντας 88-83.

Στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας στα μεταξύ τους παιχνίδια, η κάθε μία είχε από μία νίκη. Συγκεκριμένα στη Ρωσία η ΤΣΣΚΑ έκανε πάρτι απέναντι στην Εφές αφού την διέσυρε με 100-65. Οι Τούρκοι όμως πήραν την ρεβάνς και την πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, καθώς την διέλυσαν με 100-70!

Φυσικά αναμένει κανείς ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες απόψε, αν αναλογιστεί πως πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα και μία εκ των δύο θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης!

Θα καταφέρει η Εφές να πάρει την ρεβάνς για εκείνον τον χαμένο τελικό δύο χρόνια πριν ή θα δει την ιστορία να επαναλαμβάνεται και την ΤΣΣΚΑ να περνάει πάλι από μπροστά της και να τερματίζει πιο πάνω;

Διαιτητές του αγώνα: Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία)

Επιμέλεια: Καμζέλα Κατερίνα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *