Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκντάνσκ καλεί τον τελικό Europa League.

Share

Η πόλη των 450,000 κατοίκων της Πολωνίας βρίσκεται υπό το πρίσμα πυρετωδών ετοιμασιών ενόψει του μεγάλου τελικού του UEFA Europa League ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στις 26 Μαίου, οι παραπάνω ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επιθυμούν στεφθούν πρωταθλητές της διοργάνωσης για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 16/17 και με τους Ισπανούς, παράλληλα, να βρίσκονται για πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού. Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την εν λόγω αναμέτρηση θα λάβει χώρα στο Stadion Energa Gdansk, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2011. Το ματς που «έκοψε» την κορδέλα στο συγκεκριμένο στάδιο ήταν αυτό της Λέχια Γκντάνσκ με την Κρακόβια που έληξε 1-1. Να σημειωθεί πως το γήπεδο αυτό χρησιμοποιείται κυρίως από την ομάδα της Λέχια ως έδρα ενώ μάλιστα είχε συμπεριληφθεί στα γήπεδα του Euro 2012.

Στα της πόλης, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο μνημείο – τρόπαιο, παρόμοιο με αυτό του Europa League, που έχει στηθεί στους δρόμους της πόλης. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι τουρίστες στέκονται πλάι του για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες καθώς ολόκληρη η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *