Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ: Τα βρήκαν σκούρα οι γηπεδούχοι στη Δύση και θύμισαν μέρες του 2007

Share

Γιούτα Τζαζ, Λος Άντζελες Κλίπερς και Ντένβερ Νάγκετς έχασαν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς του ΝΒΑ στην Δυτική Περιφέρεια, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 14 χρόνια.

Αρνητική ιστορία έγραψαν οι γηπεδούχοι στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς της Δυτικής Περιφέρειας καθώς μόνο οι Φοίνιξ Σανς κράτησαν το πλεονέκτημα της έδρας, επικρατώντας των Λος Άντζελες Λέικερς με 99-90. Τζαζ, Νάγκετς και Κλίπερς είδαν τους Γκρίζλις, Μπλέιζερς και Μάβερικς αντίστοιχα να φεύγουν με το διπλό στα πρώτα παιχνίδια και έτσι ισοφαρίστηκε το ρεκόρ που κρατούσε από το 2007.

Τότε ήταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Ντάλας Μάβερικς σε ρόλο του θύματος και ξανά οι Γιούτα Τζαζ που είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα των πλέι-οφς της Δύσης έχοντας το αβαντάζ της έδρας. Ντένβερ Νάγκετς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Χιούστον Ρόκετς είχαν κάνει την ζημιά, με τους «πολεμιστές» να ειναι οι μοναδικοί που στο τέλος πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά, κάνοντας την τεράστια έκπληξη απέναντι στους πρώτους της κατάταξης Μάβερικς. Η ειρωνία είναι πως και πριν 14 χρόνια στο μοναδικό ζευγάρι που δεν είχαμε μπρέικ στο πρώτο ματς ήταν αυτό ανάμεσα στους Σανς και τους Λέικερς, με την ομάδα της Αριζόνα να προκρίνεται με 4-1 στον επόμενο γύρο.

Στην Ανατολή τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κράτησαν το πλεονέκτημα σε τρεις περιπτώσεις, με τους Ατλάντα Χοκς να είναι οι μοναδικοί που έσπασαν την έδρα της Νέας Υόρκης με 107-105 χάρη στο buzzer beater του Τρε Γιανγκ.

Αντίστοιχο στραπάτσο με αυτό της Δυτικής Περιφέρειας έχουμε να δούμε από το 2014. Τότε ήταν οι Μπουλς, Ράπτορς και Πέισερς που είδαν το πλεονέκτημά τους να κάνει φτερά στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφς, με τους δύο πρώτους μάλιστα να μένουν και εκτός συνέχειας καθώς οι Μπρούκλιν Νετς και οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς πήραν την πρόκριση από τις δύο σειρές.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *