Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΟΥΕΦΑ: “Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα απαγόρευσης συμμετοχής στο Champions League για τις ομάδες της ESL”

Share

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ διαλύθηκε τόσο δραματικά, όσο δημιουργήθηκε, όμως οι τέσσερις που υποστηρίζουν ακόμη την κλειστή λίγκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Γιουβέντους, μπορούν να βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση, καθώς η ΟΥΕΦΑ φαίνεται αποφασισμένη να επιβάλλει αυστηρή τιμωρία σε οποιαδήποτε ομάδα εξακολουθεί να να εμπλέκεται στα σχέδια της ESL, σύμφωνα με το ESPN.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει πως θα μπορούσε να επιβληθεί μέγιστη ποινή αποκλεισμού από την διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ για δύο έτη.

Επιπλέον αναγράφεται πως μετά από συνομιλίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους 12 συλλόγους, η ΟΥΕΦΑ θα συμφωνήσει για μια μικρότερη κύρωση για τους συλλόγους που απέχουν από την Σούπερ Λιγκ.

Οι ομάδες αυτές είναι οι έξι αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ), η Ατλέτικο Μαδρίτης και αναμένεται θα ενταχθεί και η Ίντερ, η οποία κέρδισε το πρωτάθλημα Ιταλίας μετά από δέκα χρόνια.

Οι άλλες τέσσερις ομάδες παραβιάζουν ουσιαστικά το άρθρο 51 της ΟΥΕΦΑ, το οποίο ορίζει το εξής: “Κανένας συνδυασμός ή συμμαχία μεταξύ συλλόγων που συνδέονται άμεσα και έμμεσα, με διαφορετικές ενώσεις μελών της ΟΥΕΦΑ δεν μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς την άδεια της ΟΥΕΦΑ”.

Το ESPN ισχυρίζεται επίσης πως αν 9 από τις 12 ομάδες που εμπλέκονταν στο αρχικό σχέδιο της κλειστής Λίγκας εν τέλει αποχωρήσουν τότε το έργο θα τερματιστεί αυτόματα, με βάση την συμφωνία του ίδιου του συλλόγου για τον διαγωνισμό.

Επιμέλεια: Κατερίνα Καμζέλα

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *