Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: για την ανατροπή η Άρσεναλ, τυπική διαδικασία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Share

Με το σκηνικό του τελικού για το UEFA Champions League να ορίζεται χθες, σειρά παίρνει σήμερα αυτό του UEFA Europa League καθώς θα μάθουμε τις δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό στο Γκντάνσκ στις 26 Μαΐου.

Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ:

Οι «κανονιέρηδες» με μία μέτρια εμφάνιση στο πρώτο ματς απέναντι στην Βιγιαρεάλ βρέθηκαν μόλις από το ημίωρο πίσω στο σκορ με 2-0, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα με την αποβολή του Ντάνι Θεμπάγιος στο 57’.  Με το πέναλτι του Πεπέ στο 73ο λεπτό, η Άρσεναλ πέτυχε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ που αναμένεται να φανεί σήμερα κατά πόσο καταλυτικής σημασίας ήταν. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα γνωρίζει πως στην σημερινή αναμέτρηση δεν χωρούν λάθη αν θέλουν στο τέλος να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό με τον Ισπανό τεχνικό να δηλώνει πως «είναι σε θέση να προκριθούν αλλά θα απαιτηθούν λιγότερα λάθη, περισσότερο μυαλό και εξυπνάδα». «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία της διοργάνωσης, δυστυχώς στο πρωτάθλημα εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και δεν γίνεται να κρυφτούμε πίσω από αυτό», συμπλήρωσε ο 39χρονος προπονητής. Αγωνιστικά, εκτός πλάνων ο τιμωρημένος Θεμπάγιος μαζί με τον Νταβίντ Λουίζ που έγινε αλλαγή στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Νιούκαστλ. Η συμμετοχή των Λακαζέτ και Τίρνεϊ θα εξεταστεί εκ νέου την τελευταία στιγμή.

Η Βιγιαρεάλ, από την άλλη πλευρά, έχει ραντεβού με την ιστορία της και όλοι στον σύλλογο δείχνουν έτοιμοι για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο Έμερι τόνισε πως «το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν αλλάζει κάτι καθώς η Άρσεναλ παραμένει το φαβορί του ζευγαριού» ενώ επίσης επισήμανε πως η ομάδα του προσπαθεί να χτίσει την δική της ιστορία σιγά σιγά. Στο παιχνίδι της Κυριακής με την Χετάφε, ο Ουνάι Έμερι ξεκούρασε βασικά στελέχη του ρόστερ, μοιράζοντας καλά τον χρόνο συμμετοχής ενόψει του σημερινού επαναληπτικού με την Άρσεναλ. Στο απουσιολόγιό του βρίσκονται τα ονόματα του τιμωρημένου Καπουέ καθώς και του τραυματία Φόιτ που έγινε αλλαγή στο πρώτο ματς, με τον Μάριο Γκασπάρ να παίρνει την θέση του στο 70ο λεπτό.

Πιθανές εντεκάδες.

Άρσεναλ (4-2-3-1):

Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μαρί, Τσάκα, Ελνένι, Παρτέι, Σακά, Όντεγκαρντ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Βιγιαρεάλ (4-3-3):

Ρούγι, Μάριο Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα, Παρέχο, Κοκλέν, Τριγέρος, Ζεράρδ Μορένο, Αλκάθερ, Τσουκουέζε.

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Πλήρης κατάρρευση για την Ρόμα του Πάολο Φονσέκα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ιταλούς να βιώνουν μια εφιαλτική βραδιά στο Old Trafford και την ήττα με 6-2 από τους «κόκκινους διαβόλους». Τα πάντα, όμως, στο περιβάλλον της Ρόμα επισκιάστηκαν από την είδηση – βόμβα της Τρίτης σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο από την σεζόν 21/22, με τον Φονσέκα να ολοκληρώνει κανονικά την φετινή. Η εικόνα της ομάδας που προέρχεται από 6 ήττες στα τελευταία 11 ματς φαντάζει αποκαρδιωτική, με τον 48χρονο Πορτογάλο να τονίζει πως «έχουν την υποχρέωση να προσπαθήσουν για το καλύτερο μέχρι το τελευταίο λεπτό», ενώ ανέφερε σχετικά με τον ίδιο ότι «τα αποτελέσματα της ομάδας ειδικά στον δεύτερο χρόνο της θητείας του δεν ήταν τα αναμενόμενο παρόλο που προσωπικά έδωσε το μέγιστο των δυνάμεών του».  Μοναδική επιστροφή με ελπίδα να βρίσκεται στην αποστολή είναι αυτή του Πέδρο καθώς ο Φονσέκα μετρά πολλές και σοβαρές απουσίες. Λόπεθ, Βερτού, Σπινατσόλα, Πέρεθ, Ελ Σαράουι, Ντιαβαρά, Καλαφιόρι, Φάτσιο, Ζεσούς και Τζανιόλο δεν υπολογίζονται για την σημερινή αναμέτρηση.

Από τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου την Πέμπτη απέναντι στη Ρόμα σε αυτά της Κυριακής για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από την είσοδο 300 οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του Old Trafford που απαιτούσαν την αλλαγή ιδιοκτησίας. Το ντέρμπυ με την Λίβερπουλ δεν έλαβε ποτέ χώρα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξιδεύει στην Ιταλία με μοναδικό στόχο την νίκη, όπως δήλωσε και ο Σόλσκιερ. « Η δουλειά δεν έγινε ακόμα ολόκληρη αλλά αυτή που έγινε στο πρώτο ματς ήταν απόλυτα σωστή, δεν πάμε να παίξουμε πάνω στο αποτέλεσμα της Αγγλίας αλλά πάμε να το κερδίσουμε», δήλωσε ο 48χρονος Νορβηγός. Ο Σόλσκιερ δεν υπολογίζει εδώ και καιρό στον νοκ – άουτ Άντονι Μαρσιάλ ενώ στην λίστα των απόντων προστέθηκε πρόσφατα ο Ντάνιελ Τζέιμς λόγω ενοχλήσεων.

Πιθανές εντεκάδες:

Ρόμα (3-4-2-1):

Μιράντε, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Βιγιάρ, Κριστάντε, Πέρες, Πελεγκρίνι, Μκχιταριάν, Τζέκο.

Μαν. Γιουνάιτεντ (4-2-3-1):

Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μακ – Τόμινι, Φρεντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *