Type to search

MOTO GP Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

MotoGP – Χερέθ: Θρίαμβος για Ducati με νικητή τον Μίλερ

Share

Ο Τζακ Μίλερ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Grand Prix της Χερέθ, πετυχαίνοντας τη πρώτη του νίκη μετά το 2016, με τον ομόσταβλό του στη Ducati, Πέκο Μπανάια να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Μορμπιντέλι, έμεινε από λάστιχα ο Κουαρταραρό και κατέληξε 13ος. 

Σε μεγάλο θρίαμβο της Ducati εξελίχθηκε το Grand Prix της Χερέθ στο MotoGP, με τον Τζακ Μίλερ να αναδεικνύεται νικητής, μετά από πέντε χρόνια και τη πρώτη θέση στην πίστα του Άσσεν, ενώ δεύτερος ήταν ο έτερος αναβάτης της ιταλικής ομάδας, Πέκο Μπανάια. Αυτό ήταν και το πρώτο 1-2 για την Ducati μετά τον αγώνα του 2018 στην Τσεχία. Τρίτος κατετάγη ο Φράνκι Μορμπιντέλι με την δορυφορική Yahama, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να μένει από λάστιχο, τη στιγμή που οδηγούσε άνετα τον αγώνα και τελικά να καταλήγει στη 13η θέση και να χάνει και την κορυφή στη βαθμολογία από τον Μπανάια (66 – 64 οι βαθμοί). Καλός αγώνας από τον Μάρκεθ που τερμάτισε ένατος, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να απογοητεύει ξανά και να τελειώνει στη 17η θέση.

Στα του αγώνα, ο Μίλερ εκμεταλλεύθηκε το σύστημα εκκίνησης της Ducati και έστριψε πρώτος μετά την μικρή ευθεία, ενώ ο Κουαρταραρό κατέληξε στη τέταρτη θέση. Στη διάρκεια του πρώτου γύρου είχαμε και την πρώτη πτώση και εγκατάλειψη, με τον Άλεξ Μάρκεθ να χάνει το έλεγχο στην 8η στροφή. Ο Κουαρταραρό έβρισκε σιγά-σιγά ρυθμό και κατάφερε να πάρει πίσω την πρωτοπορία, περνώντας κατά σειρά στην 13η στροφή τους Μορμπιντέλι, Μπανάια και Μίλερ. Ο Γάλλος δημιούργησε αμέσως διαφορά από τον Αυστραλό της Ducati, η οποία έφτασε μέχρι και το ενάμισι δευτερόλεπτο. Σε αυτό το διάστημα, που έδειχνε να πετάει στην πίστα, έσπασε δύο φορές τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα στην Χερέθ, που ανήκε στον Μάρκεθ με 1.38, τον οποίο κατέβασε στο 1΄37.770.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Yamaha θα κάνει το 4 στα 4 στους πρώτους αγώνες μετά το 1980, ο Κουαρταραρό έμεινε από λάστιχα και δεν σταματούσε να χάνει θέσεις. Αρχικά τον πέρασε ο Μίλερ και από τότε ο αναβάτης της Ducati δεν ξανακοίταξε πίσω φτάνοντας εύκολα στη νίκη. Μπανάια και Μορμπιντέλι, που είχαν τη δική τους μάχη για την τρίτη θέση για αρκετούς γύρους, ήταν οι επόμενοι που έκαναν το προσπέρασμα στον Γάλλο. Αυτοί έμελλε να είναι και οι τρεις που θα ανέβαιναν στο βάθρο των νικητών, καθώς με εξαίρεση τον τέταρτο γύρο για το τέλος, που ο Μορμπιντέλι έφτασε στα 0.4 την διαφορά από τον Μπανάια, χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες μάχες στην κορυφή.

Ο Κουαρταραρό τελικά κατέληξε 13ος, χάνοντας και την πρώτη θέση στην βαθμολογία, όπου πλέον βρίσκεται ο Μπανάια με 66 βαθμούς έναντι 64 του Γάλλου. Καλός αγώνας και για τον Μαρκ Μάρκεθ – ο δεύτερος μετά την επιστροφή του, στην πίστα που είχε τον σοβαρό τραυματισμό – που τον έφερε στην ένατη θέση, ενώ ο Ρόσι συνέχισε τους κακούς αγώνες και τερμάτισε 17ος. Τέλος, ο Τάκα Νακαγκάμι, μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο, αλλά με την τέταρτη θέση ισοφάρισε το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *