Type to search

MOTO GP Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

MotoGP: Μπίντερ και Μπανάια οι ταχύτεροι στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Χερέθ

Share

Η δράση επέστρεψε σήμερα (30/4) στο MotoGP και στην πίστα της Χερέθ, με την διεξαγωγή των δύο πρώτων ελεύθερων περιόδων. Ταχύτερος στο FP1 o Μπίντερ με KTM, η Ducati του Πέκο Μπανάια στην κορυφή του FP2. 

Η πίστα της Χερέθ θα φιλοξενήσει το τέταρτο Grand Prix του εφετινού πρωταθλήματος του MotoGP, με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (30/4) να ανοίγουν τον χορό.

Στο Free Practice 1, ο Νοτιοαφρικανός Μπραντ Μπίντερ με KTM έγραψε το ταχύτερο χρόνο με 1’38.013 αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Αλέις Εσπαργκαρό, 0.191 δευτερόλεπτα πίσω. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος έτρεξε ξανά στην πίστα όπου είχε το ατύχημα που τον κράτησε πολλούς μήνες έξω, και κατάφερε να αναρριχηθεί τρίτος με 1΄38.291. Γενικά οι χρόνοι ήταν πολύ κοντά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι 17 πρώτοι είχαν απόσταση μικρότερη του δευτερολέπτου. Στις απογοητεύσεις ανήκει ο Βαλεντίνο Ρόσι που έμεινε 20ος, δείχνοντας πως θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Στο Free Practice 2 ήταν η σειρά του Πέκο Μπανάια με Ducati να γράψει το ταχύτερο γύρο με 1’37.209. Γενικά οι χρόνοι έπεσαν πολύ με τους δώδεκα πρώτους να πέφτουν κάτω από το 1’38. Ο Αλέις Εσπαργκαρό παρέμεινε στα ψηλά και την τρίτη θέση δείχνοντας την δυναμική της Aprilia , ενώ στην δεύτερη ανέβηκε ο νικητής των δύο από τα τρία Grand Prix, Φάμπιο Κουαρταραρό με Yamaha. Γενικά η Yamaha παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, καθώς Βινιάλες και Μορμπιντέλι κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Από την άλλη ο Μάρκεθ έγραψε τον ίδιο χρόνο – με απόσταση τεσσάρων χιλιοστών – με την πρώτη περίοδο και κατετάγει 16ος. Τέλος, σταθερά στα χαμηλά συνέχισε ο Ρόσι, που βελτίωσε μεν το χρόνο του για εφτά δέκατα αλλά τερμάτισε 21ος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για την μεγάλη κατηγορία θα συνεχιστεί αύριο (1/5) με την διεξαγωγή της τρίτης (10:55) και τέταρτης (14:30) περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ στις 15:10 είναι προγραμματισμένες οι κατατακτήριες δοκιμές. Την Κυριακή (2/5) θα λάβει χώρα ο αγώνας στις 15:00.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *