Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Άρης-ΠΑΟΚ 0-1: «Διπλό» και η δεύτερη θέση δική του!

Share

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού επικράτησε του Άρη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής (21/04) των playoffs της Super League, σκαρφαλώνοντας με αυτόν τον τρόπο στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με τον Σβαμπ στο 9′ και να αφοσιωθεί στη διασφάλιση του αποτελέσματος. Ο Άρης είχε την κατοχή με το μέρος του (55% έναντι 45%), αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουάρντα στο 86‘, είδε τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στην απόπειρα του Σάσα να φέρει το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις.

 

Α’ ημίχρονο: Ο ΠΑΟΚ το γκολ και τη μεγάλη ευκαιρία

Με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ασπρόμαυρους» ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού μόλις στο 7ο λεπτό, ο Σβιντέρσκι πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, σύγκλινε και με έξυπνη μπαλιά βρήκε τον Σβαμπ, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας το Σάκιτς και άνοιξε το σκορ.

Μετά την επίτευξη του γκολ, οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία οπισθοχώρησαν και επικεντρώθηκαν στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Άρης απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει. Η καλύτερή του στιγμή σημειώθηκε στο 29′, όταν ο Μαντσίνι έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Πασχαλάκης φαινόταν να έχει υπό έλεγχο τη φάση, ωστόσο δεν μπλόκαρε με την πρώτη την μπάλα, με τον Μάνο να μην προλαβαίνει για λίγο να πάρει το ριμπάουντ.

Η διάθεση του ΠΑΟΚ να κλείσει χώρους, αλλά και να βγει στην αντεπίθεση, παραλίγο να αποδώσει καρπούς δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έκλεψαν την μπάλα, ο Ομάρ Ελ Καντουρί πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με ωραίο τελείωμα πήγε να εκτελέσει τον Κουέστα, ωστόσο αυτός με ωραία επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο: Πάθος, αποβολή και μοιρασμένες ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε το πάθος, το σκληρό παιχνίδι και κατά συνέπεια τα πολλά φάουλ. Στο 56′ δημιουργείται ο πρώτος «πονοκέφαλος» για τον Ουρουγουανό τεχνικό του ΠΑΟΚ, όταν ο Κρέσπο δείχνει να πονάει και ζητά αλλαγή. Θα περάσει στη θέση του ο Γιάννης Μιχαηλίδης, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός του «Δικεφάλου».

Ο Άκης Μάντζιος περνά στο παιχνίδι τους Γκάμα και Ματίγια, ανεβάζοντας την ποιότητα της ομάδας του, αλλά και την ικανότητά της στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκει και πάλι στον ΠΑΟΚ.

Στο 69ο λεπτό έφυγε στην κόντρα ο Ελ Καντουρί, έκανε το γύρισμα, με τον Ζίβκοβιτς να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση και τον Κουέστα να πραγματοποιεί μια σωτήρια επέμβαση.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οχυρώνει περισσότερο τα μετόπισθεν ο Πάμπλο Γκαρσία. Έβγαλε τον Σβιντέρσκι, ο οποίος έκανε τη ζημιά, βάζοντας στη θέση του τον Τσιγγάρα, έναν αμυντικό μέσο με πολλά τρεξίματα, οδηγώντας τον Άρη στο να κλείσει 39′ λεπτά χωρίς τελική εντός στόχου στο δεύτερο μέρος.

Στο 86ο λεπτό, ο Αμρ Ουάρντα, μέσα σε δύο λεπτά (84′,86′) θα δεχτεί δύο φόρες κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και θα αποβληθεί όντας εκνευρισμένος.

Η εξέλιξη αυτή, λίγο έλειψε να κοστίσει στον ΠΑΟΚ, καθώς στο τρίτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, είδε τον Σάσα να κάνει τη σέντρα στην περιοχή, τον Μπερτόγλιο να στέλνει την μπάλα προς την εστία χωρίς να κοντρολάρει την μπάλα, αλλά τον Πασχαλάκη να σώζει τον ΠΑΟΚ και να διατηρεί το 0-1 ως τελικό σκορ.

 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (57′ Μιχαηλίδης), Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (90’+2 Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71′ Ουάρντα), Σβιντέρσκι (71′ Τσιγγάρας)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (70′ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Ματίγια), Σάσα, Γκαρσία (79′ Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μανσίνι (58′ Γκάμα), Μάνος (79′ Μήτρογλου)

 

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *