Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε 92-76: Με μπροστάρη τον Ντάνιελ Χάκετ!

Share

Απόψε ο Ντάνιελ Χάκετ “ντύθηκε” ηγέτης για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την οδήγησε μέσω μιας μεγαλειώδους εμφάνισης στο 1-0 της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας με σκορ 92-76.

Η “Ρωσική Αρκούδα” έπαιξε με τη φωτιά. Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε ικανή για το μπρέικ της έδρας μέχρι το 32′ όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντιάνελ Χάκετ και σε συνδυασμό με ένα μπλακ άουτ που υπέστησαν οι Τούρκοι, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κολωνίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως με πρωταγωνιστή τον Νάντο Ντε Κολό, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και έμεναν κοντά στο σκορ με την πρώτη περίοδο να λήγει στο 28-23. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, όμως, είχαν βρει για τα καλά το χέρι τους και με μπροστάρη τον Γουίλ Κλάιμπερν ευτύχησαν να προηγηθούν ακόμα και με 13 πόντους διαφορά (40-27 στο 14′). Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε βρει τον τρόπο να περιορίσει τον Ντε Κολό ο οποίος είχε “πονοκεφαλιάσει” τον πρώην προπονητή του τελειώνοντας το ημίχρονο με 22 πόντους, ένα ημίχρονο που βρήκε τους Μοσχοβίτες να προηγούνται με 9 πόντους (53-44) λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ευστοχίας τους.

Στην ανάπαυλα, ο ρυθμός έπεσε, συνθήκη που ευνόησε τη Φενέρ η οποία παίρνοντας πολύτιμες λύσεις από τον Μάρκο Γκούντουριτς ανέτρεψε άρδην την κατάσταση. Η προστασία της ρακέτας σε συνδυασμό με τον βελτίωση του επιθετικού ρυθμού επέτρεψαν στους Τούρκους να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 2 πόντους (64-66). Εικόνα καρμπόν και στην έναρξη της τελευταίας περιόδου όπου το σύνολο του Ερντέμ Τζαν έδειχνε αποφασισμένο να “αλώσει” τη Μόσχα. Όλα αυτά μέχρι το 32′ όπου ξεκίνησε η τουρκική κατάρρευση. Τα επόμενα τέσσερα λεπτά ήταν περίοδος επιθετικής ανομβρίας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη οι οποίοι στηριζόμενοι στην κλάση του Ντάνιελ Χάκετ έκαναν εμφατική αντεπίθεση. Σε χρόνο-ρεκόρ, το προβάδισμα πήγε σε ρωσικά χέρια με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια τιμή (84-70 στο 37′). Έκτοτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και έφτασε στο τελικό 92-76 κερδίζοντας το Game 1 και προστατεύοντας την έδρα της.

 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Αναμφισβήτητα το εφιαλτικό τετράλεπτο της τέταρτης περιόδου καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα ενώ σε εκείνο το σημείο φάνηκαν αισθητά οι πολλές απουσίες που στέρησαν πολύτιμες λύσεις όταν τις χρειάζονταν οι Τούρκοι (Γιαν Βέσελι, Εντγκάρας Ουλανόβας, Ντεσόν Πιέρ, Τζάρελ Έντι, Μπόμπι Ντίξον, Γιγκίτ Ονάν)

 

MVP: Ο θετικότατος Ντάνιελ Χάκετ έκανε το βήμα μπροστά στην κρίσιμη στιγμή και καθάρισε την υπόθεση-νίκη για λογαριασμό της ομάδας του. Σημείωσε 20 πόντους με 3/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 26:14′

 

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής (23/4, 20:00) με την ελπίδα της Φενέρ πως θα έχει στη διάθεσή της τον Ντεσόν Πιέρ

 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 7 (1), Χίλιαρντ, Ούκοφ 6 (2), Χάκετ 20 (4), Αντόνοφ 9 (3), Στρέλνιεκς 6 (2), Φόγκτμαν 12 (2), Κλάιμπερν 20, Σενγκέλια 6, Κουρμπάνοφ 2, Έρικ 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζαν): Μπράουν 12 (1), Πέρεζ, Γκούντουριτς 11 (3), Μαχμούτογλου, Ο’Κουίν 11, Μπιμπέροβιτς 9 (1), Ντε Κολό 27 (2), Μπαρτέλ 6, Σιπάχι, Καντάν.

Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=310&seasoncode=E2020

 

Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *