Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Χαραλαμπόπουλο, Νικολαΐδη, Κουφό

Share

Σε ρυθμούς προγραμματισμού ενόψει της νέας σεζόν βρίσκονται στον Ολυμπιακό, μετά και την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας και ενώ δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα εντός των συνόρων.

Το μεγάλο ζήτημα για τον Ολυμπιακό και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς έχει να κάνει με την παρουσία ή μη της ομάδας στη Basket League. Αγωνιστικά, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την άνοδο από την Α2 με σχετική άνεση, έχοντας με διαφορά το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι το αγωνιστικό, αλλά οι εξελίξεις γύρω από την ΕΟΚ και τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν σε λίγες ημέρες. Αν δεν αλλάξει το ισχύον καθεστώς, που η λογική λέει ότι θα αλλάξει, τότε ο Ολυμπιακός ενδέχεται να μην ανέβει στη Basket League.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Basket League τη νέα σεζόν, τότε είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν στην ομάδα τόσο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, όσο και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Μπορεί οι δύο διεθνείς με τις μικρές Εθνικές της χώρας μας να ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, αμφότεροι όμως υπολογίζονται για τον ελληνικό κορμό της ομάδας και η παρουσία τους θα είναι ουσιαστική, ώστε να δίνονται οι απαραίτητες ανάσες στους βασικούς στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάτι που θα βοηθήσει και στην εξέλιξη τους. Αν, παρόλα αυτά, οι “ερυθρόλευκοι” δεν ανέβουν στην κατηγορία, τότε είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού, όπως είχε συμβεί με την περίπτωση του Αντώνη Κόνιαρη, ενώ για την περίπτωση του Χαραλαμπόπουλου, δεν αποκλείεται ακόμα και η πρόωρη λήξη της συνεργασίας.

Η περίπτωση του Κώστα Κουφού είναι διαφορετική από των προαναφερθέντων, μιας και ανήκει σε διαφορετική ηλικιακή κατηγορία, ενώ το συμβόλαιο του είναι σχετικά ακριβό. Το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως δεδομένα ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί αρχικά στην αγορά για τον σέντερ που θα θέλει και αν δεν τον βρει, τότε θα μπει σε συζητήσεις με τον άλλοτε ΝΒΑer.

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *