Type to search

Basket league ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ Πάοκ Παοκ ΠΑΟΚ

Basket League Ιωνικός – Π.Α.Ο.Κ. 74-71: Νίκη ψυχολογίας για τους Νικαιώτες.

Share

74-71 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Π.Α.Ο.Κ. έπειτα από δύο ώρες και 14 λεπτά συναρπαστικού παιχνιδιού.

 

Μπορεί το κρύο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες να δημιούργησαν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών δρώμενων στην χώρα, ωστόσο ο Ιωνικός και ο Π.Α.Ο.Κ. πρόσφεραν θέαμα στο κλειστό του Πλάτωνα της Νίκαιας. Οι γηπεδούχοι πριν τον αγώνα βρίσκονταν στην 10η θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 8η. Έπειτα από πολύωρη μάχη που περιελάμβανε μάχες εντός παρκέ, έντάσεις αλλά και διακοπή εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να επιβληθεί με σκορ 74-71 και να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης έχοντας συνολικά στο πρωτάθλημα πλέον 19 ενώ βρίσκεται μόνος του στην ένατη θέση. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να πήραν μόλις έναν βαθμό ωστόσο κατάφεραν να σκαρφαλώσουν δύο βαθμολογικές θέσεις φτάνοντας την έκτη και τους 23 βαθμούς, όσους έχει και ο Άρης. 

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων. Του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

 

Ο αγώνας

Πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Με την ολοκλήρωση του έγινε το τζάμπολ όπου ο αγώνας διακόπηκε για πρώτη φορά καθώς οι φίλοι του Ιωνικού πέταξαν χαρτάκια στο παρκέ. Έπειτα από αυτή την διακοπή λίγων λεπτών ο αγώνας ξεκίνησε με τον Π.Α.Ο.Κ. να φτάνει πρώτος σε καλάθι και τους γηπεδούχους να βρίσκουν αμέσως απάντηση. Οι τελευταίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και μέχρι το 3:27 δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βάλουν καλάθι, καθηλώνοντας τους στου πέντε πόντους. Το σκορ είχε φτάσει στο 18-5 αλλά η νέα διακοπή στον αγώνα εξαιτίας προβλήματος με τα φώτα που διήρκησε αρκετά λεπτά σταμάτησε τον ρυθμό των γηπεδούχων. Σε εκείνο το χρονικό σημείο πέρασε στον αγώνα και ο Φράνκε από πλευράς Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος βοήθησε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 25-18 υπέρ των “μπλε”. Εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, σε αντίθεση με τον Ιωνικό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν σε απόσταση δύο καλαθιών από τους γηπεδούχους και στο τέλος του ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 39-38 υπέρ τους.         

Ο πίνακας του σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 

Με τον Ντιέγκο Καπελάν να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νικαιώτες συνέχισαν την καλή εικόνα των πρώτων είκοσι λεπτών και  πολύ καλές άμυνες ανέκτησε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. να μειώνει και να ισοφαρίζει συνεχώς στο τρίτο δεκάλεπτο χωρίς όμως να περνάει μπροστά με το σκορ στο τέλος της περιόδου να είναι 54-53 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Σίμονς και ο Νούνιεζ ξεκίνησαν δυνατά το τελευταίο δεκάλεπτο και έβαλαν εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα αφού λίγα δεύτερα μετά την επανέναρξη του αγώνα ο Φράνκε είχε κάνει το 54-56. Ο Ιωνικός κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος ήταν διαρκώς κοντά στους Νικαιώτες. Στο 7:14 και ενώ το σκορ είναι 61-59, δημιουργήθηκε ένταση στην αρχή ανάμεσα σε παίκτες και αργότερα ανάμεσα στους δύο πάγκους αλλά οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη. Αυτό προκάλεσε ακόμα μία διακοπή που διήρκησε αρκετά λεπτά καθώς οι διαιτητές έπρεπε να ελέγξουν πολύ προσεκτικά την φάση από την αρχή της. Στην επανέναρξη του αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ιωνικός συνέχισε τις καλές άμυνες και χάλασε το μυαλό του αντιπάλου χωρίς όμως να βρίσκει σκορ κάτι στο οποίο βασίστηκαν οι φιλοξενούμενοι και έμειναν σε απόσταση βολής. Μόλις 18,1’ πριν το τέλος ο Π.ΑΟ.Κ. με εύκολο καλάθι έκανε την ανατροπή (70-71) ωστόσο ο Καπελάν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων από αρκετά μακριά και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα! Ο Ράιλι ήταν άστοχος σε αντίστοιχη προσπάθεια στην άλλη πλευρά του γηπέδου και ύστερα από εύστοχες βολές του Σίμονς, ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.με σκορ 74-71. 

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης “μάζεψε” συνολικά 8 ριμπάουντ και με αυτόν τον τρόπο ο Ιωνικός έγινε η πρώτη ομάδα στην φετινή Basket League με δύο παίκτες που έχουν τριψήφιο αριθμό στα ριμπάουντ. 

Ο πίνακας του σκορ αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.

 

Επόμενη αγωνιστική (16η)

Το ερχόμενο Σάββατο στις 16:00 ο Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται τον 8ο Κολοσσό ενώ μία μέρα αργότερα, ο Ιωνικός θα ταξιδέψει μέχρι το Λαύριο όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (το Σ.Ε.Φ. δεν θα είναι διαθέσιμο) στις 15:45.

 

Δεκάλεπτα: 25-20, 38-39 (13-19), 54-53 (16-14), 74-71 (20-18)

 

Ιωνικός (Τσίκληρας): Καπελάν (16), Νούνιεζ (8), Σίμονς (8), Αρσενόπουλος, Μαυροκεφαλίδης (12), Μάντζαρης (5), Χόκινς (9), Λέισι (12), Παρκς (4)

 

Π.Α.Ο.Κ. (Λυκογιάννης): Φράνκε (22), Ράιλι (3), Τσιακμάς, Χανντς (20), Πόλεϊ (15), Σλαφτσάκης, Κακλαμανάκης (2), Καμπερίδης (3), Ρένφρο (6)

 

Διαιτητές: Στέλιος Συμεωνίδης, Κωνσταντίνος σταματόπουλος, Γεώργιος Θεωνάς 

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αρκετοί οπαδοί βρέθηκαν στο κλιστό του Πλάτωνα.

 

 

Δηλώσεις

Άγγελος Τσίκληρας: “ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά”

Αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδό μας. Μια μεγάλη νίκη στην έδρα αμς που ψάχναμε όπως και θα κάνουμε στα εναπομείναντα παιχνίδια. Νομίζω ότι τα παιδιά κάνανε εξαιρετικό αγώνα, δώσανε μεγάλο αγώνα και είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ ότι στο τελευταίο τετράλεπτο του παιχνιδιού δείξαμε τα ψυχικά μας αποθέματα. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά. Εγώ είμαι λίγες μέρες εδώ πέρα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Το μόνο που θέλαμε είναι να τονώσουμε το ηθικό των παιδιών, να πιστέψουν πραγματικά στις ικανότητές τους και να καταλάβουν ότι όταν είμαστε πραγματικά σαν ομάδα, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικά μέσα στην έδρα μας…θεωρώ ότι σε αυτές τις καταστάσεις και σε αυτά τα παιχνίδια αυτό που πραγματικά που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η πίστη στον εαυτό μας. Ξεκινώντας από εκεί ,κάνοντας τα βασικά πράγματα και δίνοντας χρόνο και εμπιστοσύνη στα παιδιά νομίζω θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

Ντιέγκο Καπελάν: ” Ήταν γενικότερα ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα”

Αισθάνομαι ωραία. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και που κατάφερα αν παίξω τον ρόλο μου σε αυτή την μεγάλη νίκη για την ομάδα. Πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Είναι και τα γενέθλια της μητέρας μου σήμερα. Μπορώ να ηρεμήσω και να ετοιμαστώ για την επόμενη εβδομάδα…κρατάω την σκληρότητα που βγάλαμε ειδικά στην άμυνα. Το μετατρέψαμε σε πόλεμο. Βοήθησαν πολύ και οι οπαδοί μας παρά τα προβλήματα με τον καιρό. Ήταν γενικότερα ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Είμαι χαρούμενος που δείξαμε πόσο σκληροί μπορούμε να γίνουμε όταν παίζουμε ο ένας για τον άλλο.

 

Η στιγμή που παίκτες, ομάδα και κόσμος γίνονται ένα.

 

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης 

   

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *