Type to search

Κ19 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Superleague Κ19: Διπλό τριάδας η ΑΕΚ στο Περιστέρι

Share

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε αγώνα για τη 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ19 της Super League που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Ηφαίστου στο Περιστέρι. 

Τα μοναδικά παιχνίδια μεταξύ του Ατρομήτου και της ΑΕΚ που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα ήταν σε επίπεδο ακαδημιών. Σε ένα ματς με μπόλικη ένταση, η Ένωση επικράτησε με το ισχνό 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Αντρέα Χατζηνικολάου στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης και διατηρήθηκε στη πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Λίγες φάσεις εκατέρωθεν, αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και αγωνία μέχρι το φινάλε.

Παραταγμένος σε 4-3-3 ο Ατρόμητος, ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτή που απείλησε πρώτη πάντως ήταν η φιλοξενούμενη, όταν στο 11′ ο Γιάννης Βασίλας, δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ, εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Πέντε λεπτά αργότερα, ο έτερος winger της ομάδας, Χρήστος Γιαννούλης, έκανε μπάσιμο από τα αριστερά, πέρασε στο ένας εναντίον ενός τον αντίπαλο μπακ και γύρισε τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο, όμως ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Τάσος Κοντορουχάς, δε βρήκε τη μπάλα “γεμάτα” και αυτή κατέληξε στα χέρια του Χρήστου Δήμου.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 20′, από τον Ανδρέα Χατζηνικολάου με εντυπωσιακό τρόπο. Από δική του μπροστινή μπαλιά έφυγε στην επίθεση ο Κοντορουχάς, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βγει στα όρια της περιοχής του και να διώξει με τα πόδια. Ο Χατζηνικολάου έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή και βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός θέσης επιχείρησε αμέσως το σουτ με το δεξί πόδι που κατέληξε στα δίχτυα! Γενικότερα ο Χατζηνικολάου είχε πολύ σταθερή απόδοση και στα δύο μισά του γηπέδου, όντας εκ των κορυφαίων για τους νικητές.

Οι δυνατές μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν, γεγονός που έφερε μια μίνι σύρραξη δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Βασίλας έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον αριστερό μπακ των γηπεδούχων, Κρίστιαν Γκίνι, ο τελευταίος αντέδρασε και προκλήθηκε ένταση που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 44′ από στατική φάση. Ο Δημήτρης Παγώνης, κεντρικό χαφ του Ατρομήτου, εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Παναγιώτης Τσαντίλας πετάχτηκε πρώτος στη πορεία της μπάλας, όμως αυτή κατέληξε εκτός τέρματος.

Η ισορροπία του πρώτου ημιχρόνου πήγε περίπατο στο δεύτερο, με τον Ατρόμητο να είναι η μοναδική ομάδα που προσπαθούσε να παράξει ποδόσφαιρο, ευρισκόμενος πίσω στο σκορ. Η ΑΕΚ περιορίστηκε σε δευτερεύοντα ρόλο, παρουσιάζοντας ένα σφιχτό 4-1-4-1 με κοντά τις γραμμές και την απαραίτητη τακτική πειθαρχία. Οι Περιστεριώτες κέρδισαν αρκετά κόρνερ και σε ένα από αυτά βρήκαν τη πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη, όμως ο Γκίνι δε κατάφερε να βρει δίχτυα με το κεφάλι. Τρία λεπτά αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση, τόσο στο γήπεδο όσο και στις κερκίδες, όταν σε μαρκάρισμα πάνω στον Τσαντίλα υπήρχαν διαμαρτυρίες για πέναλτι. Ο διαιτητής ανένδοτος, έδειξε κίτρινη στον πρώτο σκόρερ του Ατρομήτου για θέατρο.

Μετά το 80ο λεπτό η πίεση έγινε ασφυκτική, οι σέντρες διαδέχονταν η μια την άλλη, το δεκάρι του “Αστεριού”, Σπύρος Αμπαρτζίδης, επιχείρησε δις να νικήσει τον Γιάννη Μαρινη, όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης ήταν ανίκητος και κράτησε απαραβίαστη την εστία του έως το φινάλε της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ παρέμεινε τρίτη με 34 βαθμούς και ο Ατρόμητος έβδομος με 24.

Ατρόμητος (Κοντοβράκης) : Δήμος, Κούτρας, Γκίνι, Σταματούλας, Γιαματζίδης, Βαμβακούσης (80′ Τσαγγαρης), Πιθάνιας (46′ Λέντζας), Παγώνης (65′ Μουντές), Τσαντίλας, Μπουρνέλης (65′ Ουγκέν) , Αμπαρτζίδης

ΑΕΚ (Καραχάλιος) : Μαρίνης, Σβίγκος, Χατζηνικολάου, Μαρούτσης, Κρουσελνίτσκι, Κοντορουχάς, Αντωνόπουλος, Γιαννούλης (66′ Κυρσανίδης), Βασίλας (46′ Ανδρικόπουλος), Νούλας  (57′ Μούτσα), Χατζηκυριακός (57′ Βαλκάνης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ 41
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 37
ΑΕΚ 34
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 33
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 29
ΟΦΗ 25
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 24
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 24
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 24
ΑΡΗΣ 19
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 12
ΙΩΝΙΚΟΣ 11
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 10

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *