Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Δημήτρης Αγραβάνης: Ο νέος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, στα χρόνια της ωριμότητας

Share

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, από τα πρώτα του Ευρωπαϊκά «βήματα» στον Ολυμπιακό, στην «αναγέννηση» στον Προμηθέα, έρχεται τώρα στα χρόνια της ωριμότητας του στον Παναθηναϊκό, να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στον υψηλότερο επίπεδο.

Τα μπασκετικό «ταξίδι» του Αγραβάνη δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα τα πρώτα χρόνια του στην «μεγάλη» σκηνή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η εξαετία του στον Ολυμπιακό(2013-2019) είχε τα πάνω της και τα κάτω της, με τον σοβαρό τραυματισμό στο ισχίο, τον Δεκέμβριο του 2018, να βάζει ουσιαστικά τέλος στην διαδρομή του στον Πειραιά. Αντίθετα, την επόμενη τριετία στον Προμηθέα(2019-2022), έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή, κατάφερε με τις εμφανίσεις του να φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα, όντας παρών στο Eurobasket του 2022.

Με την πάροδο του χρόνου, το παιχνίδι του «ωρίμασε» και πλέον, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Ιταλία και την μπασκετική Νάπολι καθώς επίσης το Περιστέρι, του Βασίλη Σπανούλη, έρχεται στον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων και των ελαχίστων Ελλήνων να δώσει το κάτι παραπάνω.

Τα πρώτα του Ευρωπαϊκά βήματα στον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό εντάχθηκε το 2013 σε ηλικία 19 ετών. Ερχόμενος στην ομάδα που είχε στεφθεί τις προηγούμενες δυο χρονιές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με το «καλημέρα» ο βαθμός δυσκολίας ήταν ήδη υψηλός. Στις έξι σεζόν του στην Ευρωλίγκα μέτρησε 3,4 πόντους μ.ό. με 2,4 ριμπάουντ και 2,5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Βέβαια, μόνο σε τρεις από αυτές είχε διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Σε σύνολο έξι σεζόν, ο 29χρονος φόργουορντ, μετρά 79 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 12 ήταν στην αρχική πεντάδα και 269 πόντους με 69/140(49,3%) 2π. 28/130(21,5%) 3π. 47/69(68,1%) στις βολές. Στατιστική που σίγουρα θέλει και ο ίδιος να βελτιώσει στην επιστροφή του Ευρωλίγκα.

«Αναγέννηση» και σταθερότητα στον Προμηθέα

Φτάνοντας στην Πάτρα, για τον Προμηθέα το 2019, ο Αγραβάνης έψαχνε μια «επανεκκίνηση» στην καριέρα του έπειτα τον σοβαρό τραυματισμό του τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Στις τρεις σεζόν που παρέμεινε στους Πατρινούς, αναδείχθηκε αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, με την περσινή χρόνια να θεωρείται μια από τις καλύτερες της καριέρας του. Σε σύνολο 29 παιχνιδιών μαζι με τα «play-off», μέτρησε 14 πόντους κατά μέσο όρο, με 126/196(64,5%) 2π., 20/76(22,7%) 3π και 95/144(73,5%) στις ελεύθερες βολές σε 25 περίπου λεπτά ανά παιχνίδι.

Μία θέση δίπλα στον… Γιάννη

Το καλοκαίρι του 2022, ο Δημήτρης Ιτούδης, ανακοινώνει μεταξύ των υπολοίπων Ελλήνων αστέρων και τον Δημήτρη Αγραβάνη στην τελική 12άδα για το Eurobasket. Κάτι που ήταν πλήρης δικαίωση για τον Έλληνα φόργουορντ, καθώς δήλωνε πάντα παρών στην Εθνική των «παραθύρων» αλλά ταυτόχρονα ήταν και μια επιβράβευση για τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών. Στο τουρνουά του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Αγραβάνης, έπαιξε και στα επτά παιχνίδια που έδωσε η Εθνική μέχρι τα προημιτελικά, όπου είχε 6,3 πόντους σε 18,8 λεπτά ανά παιχνίδι, με συνολικά 6/13(46,2%) 2π. 8/16(50%) 3π και 8/11(72,7%) στις ελεύθερες βολές.

Όπως είπε και ο μάνατζερ του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram «Dimitris Agravanis is back», ο Δημήτρης Αγραβάνης επέστρεψε στην Ευρωλίγκα και έχει μια δεύτερη ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *